Tips på sevärdheter i sommar

Vill du uppleva Stockholms skärgård i sommar? I närheten till city, Gröna Lund och museum och ändå lugnt, naturnära och skönt. En ”Hemester eller Svemester” omgiven av fantastisk natur i alla väderstreck. Du parkerar kostnadsfritt hos oss och tar dig enkelt ut i den vackra skärgården med en Waxholmsbåt. Vi har gångavstånd till kajen.

Ta en båttur ut i skärgården
Vem tackar nej till en båttur en varm dag? En fläktande vind längs turen en het sommardag är så härligt! För att inte tala om hur vackert och magiskt det är att befinna sig i skärgården. 30 000 öar och kobbar som sträcker sig över yta på mer än 1680 kvadratkilometer. Från de stadsnära Fjäderholmarna i väst till Svenska högarnas i öst. 

Strömma
Vaxholmsbolaget

Badsjöar i närområdet
Med gångavstånd finns en vacker liten sjö uppe i skogen som kallas för Trollsjön, för att den är så magisk och har kristallklart vatten. Egentligen heter sjön Vittjärn. Se fler sjöar i vårt närområde

Sevärdheter i Stockholm 
Besök Vasamuseet, Skansen, Gamla stan, Moderna, National museum, Gröna Lund. Eller ta en långpromenad på vackra Djurgården, där naturen och grönskan tar oss från storstadens brus till en oas av färger och tystnad.

Under sommaren vaknar Stockholm till liv med möblerade sommargågator, sommartorg och pop up-parker.

Tips på sevärdheter i sommar

Utflyktsmål för barnfamiljer

Guidad promenad
Vad sägs om en guidad promenad? En skön start på dagen, bensträckare innan lunch eller fikat? Eller kanske en heldag i kombination med annan utflykt? Det finns mycket intressant kring Skepparholmen Nacka att se och höra om. Så häng med på lite kultur under en kul tur!

Lena Karmann är erfaren auktoriserad Stockholmsguide och med rötter i Nacka och Stockholms Skärgård berättar historier om människor och omgivningen på ett levande sätt. Följ med henne eller kollegan Jenny Hebrant på en lättsam promenad med berättelser och kanske en och annan skärgårdsskröna! 

Kom frisk och Håll avstånd! Vi anpassar oss till FHM’s rekommendationer. För mer info och frågor; lena@wefix.nu eller 070-4442050. FB eller Instagram ”FRISKA TURER”.

Guidade turer med Lena Karmann