Åter igen förnyad KRAV-certifiering

Vi har förnyat vår KRAV-certifiering. Idag är 25% av den mat och dryck vi serverar våra gäster ekologisk. Dessutom är fisken spårbar via MSC och ASC. För att minska miljöpåverkan arbetar vi efter miljöledningssystemet ISO 14001 och är miljömärkta med SVANEN.

MSC är en internationell standard för hållbart fiske och fungerar på liknande sätt som KRAV-certifiering där en specifik märkning följer varan genom förädlingskedjan. ASC är motsvarande för odlad fisk.

- För oss är långsiktig hållbarhet något konkret. Det är en fråga om ansvarstagande eftersom vi är medvetna om att vi dagligen påverkar människor och miljö. Även om vi är en liten aktör kan vi vara med och leda utvecklingen i rätt riktning. Det gör vi bland annat genom att välja leverantörer med miljöprofil, säger Kökschef Martin Åleberg. Vi har arbetat med MSC och ASC i över 5 år. Detta gör vi för att tydliggöra för våra gäster hur viktigt ett hållbart fiske är. MSC och ASC  bygger på en vetenskapligt baserad standard som ständigt utvecklas i takt med att ny forskning tas fram. I nuläget är det enbart MSC och ASC som arbetar med ett hållbart fiske, fortsätter Martin Åleberg. 

De senaste 10 åren har vi bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det sociala ansvarstagande baseras på riktlinjerna i ISO 26000 - Vägledning för socialt ansvarstagande. Vår verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAV-certifierad frukostrestaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där krav för brandskydd ingår, och har full pott i Svenska Mötens kvalitetscertifiering och 4 stjärnor enligt Visitas internationella hotellstandard. Vi har dessutom vunnit fina utmärkelser som "Årets Spakonferens 2016" (via SpaAwards), "Årets Konferenshotell" 2016 och 2019 (via Nacka Kommun) samt vinnare av ”Hälsopriset 2017/Årets Spa” (via 1,6 och 2,6 miljoner klubben).