HLR; Hjärt- och lungräddning

Utbildning syftar till att kursdeltagarna skall lära sig att ta hand om en person som drabbats av andningsstopp eller hjärtstopp. Ett tillstånd som snabbt leder till döden om man inte så snabbt som möjligt startar HLR (Hjärt- och Lungräddning).

Ca 10.000 människor drabbas varje år av hjärtstopp i vårt land, endast ett fåtal överlever. Genom att fler människor kan starta HLR så ökar chansen för de drabbade att överleva.

HLR (Hjärt och Lung Räddning)

-          Kontroller: Medvetandekontroll och andningskontroll

-          Åtgärder: Bröstkompressioner, inblåsningar, Stabilt sidoläge

-          Heimlisch manöver/bukstöt vid akut luftvägshinder

-          Varje kursdeltagare får tillgång till en egen övningsdocka under utbildningen

Demonstration av defibrillator/hjärtstartare
Vi går här igenom hur man använder en hjärtstartare. Om en hjärtsstartare redan finns på plats och används inom de första minutrarna efter ett hjärtstopp så ökar chansen att få igång hjärtat igen.

-          Hjärtstartarens funktion

-          Praktisk tillämpning

-          Orsaker till hjärtstopp

-          Säkerhet vid defibrillering           

Oömma kläder rekommenderas!

Tid: 2 timmar

Max 20 st kursdeltagare vid varje kurstillfälle. Pris: 4.900 kr. Vid fler än 20 personer tillkommer en avgift per kursdeltagare om 200 kr.  Ankaret

 • Möten & konferenser

  Den rogivande omgivningen inbjuder till kreativitet och arbetsglädje oavsett om det är ett möte för den lilla gruppen eller en konferens för hela företaget. Vi har konferenslokalen ni söker och skräddarsyr gärna er vistelse hos oss med eller utan konferensaktiviteter. Avsluta arbetsdagen med avkoppling på spa med vacker utsikt.

  Konferens & möte

 • Aquamarina

  Boka din konferens på vattnet! I alla fall så nära vatten du kan komma utan att bli blöt. Här finns allt du behöver för det lyckade mötet. Stor konferenslokal för upp till 25 personer, kök för matlagningsaktvitet, hotellrum samt bastu med havsbad från brygga. Aquamarina ligger fast förankrad, har modern inredning och är utrustad med den senaste tekniken. Vid helpension ingår även entré till vårt spa.

  Aquamarina

 • Dagkonferens

  Oavsett syftet med ditt möte så räcker ibland inte tiden till för att övernatta. Självklart hjälper vi dig att skapa ett bra arrangemang för en dagkonferens eller kanske vill du bara besöka oss en kväll inkl middag med en teambuildande konferensaktivitet.

  Dagkonferens

 • Villa Torpa vid havet

  Vacker sekelskiftesvilla vid havet för upp till 12 personer. Här finns även möjlighet att övernatta. Bastuhus med badbrygga ingår samt en egen konferensvärdinna som pysslar om er. Samtliga hotellrum på Villa Torpa är nyligen renoverade.

  Villa Torpa