Föreläsning med Marie Ryd 

- Ta hjälp av hjärnforskning i ledarskapet

Med enkla metoder kan chefen nå goda resultat genom att belöna medarbetarnas hjärnor. Det visar nya rön från hjärnforskningen.

Hjärnforskarna har blivit alltmer övertygade om att våra sociala behov är lika viktiga för hjärnan som våra grundläggande överlevnadsbehov. Hjärnan är inställd på att automatiskt "scanna" av sin omgivning, vilket är en nedärvd överlevnadsfaktor. Det handlar om att kontrollera om man befinner sig på utsidan eller insidan av gruppen.

- Det gör att det infinner sig en social stress som vi måste ta hänsyn till och som många gånger är ett större problem på arbetsplatsen än själva arbetsbelastningen, enligt Marie Ryd, vetenskapsjournalist och tidigare forskare vid Karolinska Institutet.

Med ett stort intresse för hur den friska hjärnan fungerar startade hon prenumerationstjänsten Holone, som informerar om aktuell kognitiv och social neurovetenskap. Forskningen kring hjärnan har tagit fart det senaste decenniet sedan den nya magnetkameran kom, som kan studera hur hjärnan beter sig när den tänker, känner eller fattar beslut. Ur det kommer viktig kunskap för varje arbetsplats att ta hänsyn till.

- För många blir kunskapen som en uppenbarelse när man plötsligt förstår att det är biologi det handlar om.

Introduktionsföreläsning, 2 timmar, 25.000 kr ex moms. 

Marie Ryd, Doktor i medicinsk vetenskap, hjälper dig att använda det senaste inom hjärnforskning för att skapa förutsättningar för förståelse, teamwork och välmående på din arbetsplats. Läs mer om Marie Ryd här.

Marie Ryd

 • Möten & konferenser

  Den rogivande omgivningen inbjuder till kreativitet och arbetsglädje oavsett om det är ett möte för den lilla gruppen eller en konferens för hela företaget. Vi har konferenslokalen ni söker och skräddarsyr gärna er vistelse hos oss med eller utan konferensaktiviteter. Avsluta arbetsdagen med avkoppling på spa med vacker utsikt.

  Konferens & möte

 • Aquamarina

  Boka din konferens på vattnet! I alla fall så nära vatten du kan komma utan att bli blöt. Här finns allt du behöver för det lyckade mötet. Stor konferenslokal för upp till 25 personer, kök för matlagningsaktvitet, hotellrum samt bastu med havsbad från brygga. Aquamarina ligger fast förankrad, har modern inredning och är utrustad med den senaste tekniken. Vid helpension ingår även entré till vårt spa.

  Aquamarina

 • Dagkonferens

  Oavsett syftet med ditt möte så räcker ibland inte tiden till för att övernatta. Självklart hjälper vi dig att skapa ett bra arrangemang för en dagkonferens eller kanske vill du bara besöka oss en kväll inkl middag med en teambuildande konferensaktivitet.

  Dagkonferens

 • Villa Torpa vid havet

  Vacker sekelskiftesvilla vid havet för upp till 12 personer. Här finns även möjlighet att övernatta. Bastuhus med badbrygga ingår samt en egen konferensvärdinna som pysslar om er. Samtliga hotellrum på Villa Torpa är nyligen renoverade.

  Villa Torpa