Tips inför din konferensbokning! 

Vill ge några tips att tänka på inför planeringen av ditt nästa möte. Vi gör allt för att din konferens ska bli optimal. Vi guidar dig igenom allt ifrån bokning och planering till allergihantering och rådgivning om teknik. Detta så att du kan fokusera all tid på ditt möte istället för på planeringsdetaljer. 

Valmöjligheterna är många, och det är viktigt för dig som mötesledare att välja rätt typ av konferenssittning beroende på syftet med ditt möte och antal deltagare. På denna sida reder vi ut begreppen och hjälper dig att hitta rätt sittning för just ditt möte. 

Nedan visas olika varianter på möblering/sittning i olika konferenslokaler hos oss. Det viktigaste att tänka på är naturligtvis syftet med mötet. Är det ett beslutsfattande möte, ska ni vara extra kreativa eller vill ni arbeta mer teambildande? Beroende på syftet passar olika sittningar mer eller mindre bra.

Vad som är viktigt att komma ihåg är hur viktig placeringen av bord och stolar är för helhetsintrycket. De olika konferenssittningarna skapar direkt en känsla för mötesdeltagaren. Det första intrycket är viktigt och det gäller att fånga deltagarnas intresse direkt.

Att man även sitter bekvämt under konferensen är också viktigt. Därför har vi designat en egen stol för våra gäster här på Skepparholmen. Se bild nedan. 

Fundera även på om ni önskar boka en aktivitet för din grupp. Ta hänsyn till hur gruppen ser ut, ålder och kön. Viktigt att aktiviteten tilltala alla, stärker sammanhållningen och skapar gemensamma goda minnen. För alla grupper som övernattar, om inte annat avtalats, ingår entré till vårt spa. 

Biosittning

Biosittning passar vid större föreläsningar där många ska få plats och där man fokuserar med blicken framåt i salen. Läs mer ›

Skolsittning

Skolsittning passar bäst vid föreläsning och utbildning där deltagare ska kunna ta anteckningar. Läs mer ›

U-bord

En U-bordsmöblering passar bäst när en eller några få mötesledare ska ha ögonkontakt med deltagarna. Läs mer ›

Öar

Öar passar bäst för mellanstora möten med fokus på grupparbeten och mindre diskussioner. Läs mer ›

Styrelsesittning

Styrelsesittning passar bäst vid en grupp på 4-12 personer vid ett mindre möte för beslut och diskussion. Här finns vårt sekelskiftshus Villa Torpa som är perfekt för ett mindre möte i avskildhet. Läs mer ›

Stolar i ring

Stolar i ring passar bäst vid mindre möten där syftet är diskussion och aktivt deltagande. Läs mer ›