Föreläsning med Marie Ryd 

- Ta hjälp av hjärnforskning i ledarskapet

Med enkla metoder kan chefen nå goda resultat genom att belöna medarbetarnas hjärnor. Det visar nya rön från hjärnforskningen.

Hjärnforskarna har blivit alltmer övertygade om att våra sociala behov är lika viktiga för hjärnan som våra grundläggande överlevnadsbehov. Hjärnan är inställd på att automatiskt "scanna" av sin omgivning, vilket är en nedärvd överlevnadsfaktor. Det handlar om att kontrollera om man befinner sig på utsidan eller insidan av gruppen.

- Det gör att det infinner sig en social stress som vi måste ta hänsyn till och som många gånger är ett större problem på arbetsplatsen än själva arbetsbelastningen, enligt Marie Ryd, vetenskapsjournalist och tidigare forskare vid Karolinska Institutet.

Med ett stort intresse för hur den friska hjärnan fungerar startade hon prenumerationstjänsten Holone, som informerar om aktuell kognitiv och social neurovetenskap. Forskningen kring hjärnan har tagit fart det senaste decenniet sedan den nya magnetkameran kom, som kan studera hur hjärnan beter sig när den tänker, känner eller fattar beslut. Ur det kommer viktig kunskap för varje arbetsplats att ta hänsyn till.

- För många blir kunskapen som en uppenbarelse när man plötsligt förstår att det är biologi det handlar om.

Introduktionsföreläsning, 2 timmar, 25.000 kr ex moms. 

Marie Ryd, Doktor i medicinsk vetenskap, hjälper dig att använda det senaste inom hjärnforskning för att skapa förutsättningar för förståelse, teamwork och välmående på din arbetsplats. Läs mer om Marie Ryd här.

Marie Ryd