Nyheter

Earth Hour med Inspirandum 24/3

2018-03-19

Earth Hour med Inspirandum 24/3

- Fullbokat!

Välkommen att njuta musik i hållbarhetens tecken under Earth Hour på Skepparholmen. För tredje året i rad underhåller Inspirandrum med sång och musik varvat med betraktelser kring hållbara människor och ett hållbart samhälle.

Under Earth Hour mellan kl. 20.30 – 21.30 släcker vi ner, tänder levande ljus och lyssnar till stämningsfull sång och akustisk gitarr. Efter kl. 21.30 höjs tempot en aning och Inspirandrum pluggar in piano och mikrofoner och underhåller i bar och lounge tills vi närmar oss midnatt.

Inspirandrum består av Johanna Palmqvist och Maria Henriksson på sång. Förutom lång erfarenhet som sångerskor är de även grundare till företaget Inspirandrum som arbetar med hållbarhet, stresshantering och återhämtning med fokus på människan. På gitarr och piano finner vi Fredrik Henriksson, musiker och musiklärare med mångårig erfarenhet av underhållning. Repertoaren för kvällen består av en blandning av visor, jazz och pop.

Evenemanget är kostnadsfritt. Välj om du vill äta en god middag i vår restaurang eller ta ett glas vin eller en kopp kaffe i baren och upplev Earth Hour tillsammans med oss i vår fina lounge.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer

Hydrojet vattenmassage

2018-01-10

Hydrojet vattenmassage 

Unna dig en skön och avkopplande massage med vatten, utan att bli blöt. Under behandlingen ligger du på en vattensäng och blir masserad av två vattenjetstrålar som följer samma mönster som klassisk massage gör. En konstant mild värme ger hela kroppen en härlig känsla av avslappning. 

15 minuter 150:- 

Behandlingen kan enbart bokas i samband med ett spa- eller konferenspaket. För bokning kontakta vår försäljningsavdelning på info@skepparholmen.se eller 08-747 65 00. Varmt välkommen! 

 

Läs mer

Ny fotoutställning av Kristina Eldon

2017-10-18

Ny fotoutställning av Kristina Eldon

Kristina Eldon
Vad är det egentligen vi ser i Kristina Eldons bilder? Vad är det hon vill visa oss? En gardin, en flagad tapet, en rad med vackra bokryggar från en svunnen tid i ett bortglömt bibliotek, ett brev som vi inte kan läsa. Var är vi? Vi behöver inte veta exakt, det är inte viktigt. Det är som om hon gläntar på dörren till en annan värld och tid, i ett annat tempo där tiden har stått stilla länge i de utsnitt och miljöer hon visar oss, och fotografiögonblicket blir aspekten av tid än mer påtaglig. Fotografiet i sig pekar både på det flyktiga och på ett memento mori.

Bilderna är tagna på ett antal utvalda platser i olika delar av världen, sedan sätter hon samman dem för att skapa nya sammanhang. Omsorgsfullt går hon igenom platsen där hon befinner sig, registrerar det som känns viktigt, kameran blir ögats förlängning. Den lägger inte till och drar inte ifrån något. Kvar, i de bilder som hon sedan gör, blir intryck som vi kan associera vidare, på egen hand. 

Kristina Eldon är bosatt i Malmö. Hon har en rad utställningar bakom sig i Sverige och internationellt, och har också arbetat med flera olika fotografiska utsmyckningar i offentlig miljö. Hennes senaste offentliga gestaltning, från 2016 är Eastman-institutets entré i Stockholm.

Kajsa Lindskog, oktober 2017

CV

Verk: "Utan titel no 6"

 

Läs mer

Ny fotoutställning

2016-11-29

Ny fotoutställning med Helene Toresdotter

När och hur blir det privata allmängiltigt? När och hur blir bilderna som togs i stunden, i ett ögonblick som var personligt och omslutande och som då, kanske främst var att betrakta som visuella dagboksanteckningar, angelägna för fler än den som tog dem? Går det ens att svara på en sådan fråga?

Det finns inte ett enkelt svar, och det är naturligtvis olika för olika människor hur vi uppfattar eller läser en bild men det finns ändå ett antal aspekter som en kan lyfta fram. Det ligger i avsändarens intention, i förhållningssättet, i kunskapen om detaljerna, i förmågan att hitta formen, att se ljuset, stämningen och att kunna fånga det där ögonblicket som är fotografiets essens, och i förmågan att bryta igenom det banala.
Att förmedla samma känsla som den som fanns där och då är inte möjligt eftersom vi inte kan dela minnet. Minnet är då. Vi som endast ser bilden kände inte dofterna, vi hörde inte orden som sagts, vi delade inte stunden. Vi var inte där. Men ändå kan vi dras in i bilden även om Här blir Där. Nu blir Då. Och i igenkännandet kan vi se och känna något.

På Skepparholmen visas nu fotografiska bilder av Helene Toresdotter. Urvalet kommer från flera olika serier som dock har vissa drag gemensamt. Bilderna befinner sig i ett gränsland mellan dokument och iscensättning. Vi vet inte säkert om mannen på bild i sviten "Hotellrum" vet att han blivit fotograferad. Samtidigt dyker han (vi utgår från att det är samma person) upp i fler bilder vilket tyder på att han kanske ändå vet och därmed är medskapare i berättelsen. Då blir det en berättelse om två människor. Den till synes sovande mannen och fotografen. Vi släpps i ett rum och en sfär, som både är privat och allmängiltig, och där, i rummens opersonlighet kan vi kanske känna igen oss i det som inte präglats av någon annans föremål och referenser, men som för en kortare tid fungerar som en slags ställföreträdande hem. Vi kan stänga dörren, vila och i någon mån vara privata. För en del, för den som reser mycket är hotellrum kanske förknippade med leda och längtan hem, för andra är de i stället spännade platser som förknippas med äventyr och nya intryck.

Helene Toresdotter avslöjar sig, hon säger om hotell-serien att bilderna på den sovande mannen är tagna tidigt på morgonen, på olika platser runt om i världen. Mannen är densamme och tomrummet i sängen är den plats som hon själv stigit upp ifrån. Vi som betraktar bilden känner inte igen mannen i bilden, men vi känner igen likande situationer, vi har kanske upplevt morgonljuset i ett rum som inte är vårt hem och i den situationen, när vi just stigit upp, när den andre sover och dagen liksom håller andan. En särskild stund. En stund av förväntan, en stund för sig själv innan dagen på allvar
sätter fart.

Samma undran och igenkännande finns i bilden av den avbrutna måltiden ur serien Skeenden som också visas på Skepparholmen: Vad har hänt? Brödbitarna, de halvt urdruckna vinglasen… Vem var det som satt där? Varför har de brutit upp, utan att äta färdigt? Var det ett hastigt uppbrott? Vad var det de talade om alldeles nyss? Var är vi? De ljusa, gula, varma färgtonerna antyder ett sydligare landskap, kanske en strand. Beskärningen i bildrummet är ganska begränsad och låter oss inte riktigt komma in i platsen. Toresdotter oss ledtrådar, men hon berättar inte hela historien. Hon bjuder in oss, men vi får fylla på själva också.

Helene Toresdotter är född i Malmö och har arbetat som fotograf i 30 år. Utöver att arbeta konstnärligt arbetar hon ofta med inredning och trädgårdsreportage. Hon har också givit ut ett 20 tal böcker.

Kajsa Lindskog (nov 2016)

CV, Helene Toresdotter

Verkslista, Helene Toresdotter

Helene3

Helene2

Helene1

Läs mer

Miljödiplom

2016-04-28

Nackas Miljödiplom 

Vi har glädjen att få motta Nackas Mijödiplom för införande av miljöledningssystemet 14001. Gilitigt t o m 2018-12-31.

Nackas Miljödiplom. 

Läs gärna mer om "Vårt Gröna Arbetssätt". 

På bilden längst fram: Gunilla Strömberg Pettersson, administrativ chef på Skepparholmen Nacka. 

Nackas Miljödiplom

 

Läs mer

Ljussättning av nya Sjösalen

2016-01-22

Ljussättning av nya Sjösalen 

Nya Sjösalen är ett rum med många användningsområden. Allt från större konferenssittningar till olika event och middagar. Ljusrum fick uppgiften att skapa en ljussättning som stödjer rummets alla funktioner. En utmaning i sig då armaturernas form ska samspela med rummets form och dess skandinaviska rättframma arkitektur. Ljuset i sin tur ska kännas så självklart och väl avvägt för respektive situation att man inte tänker på det. Rummets flexibilitet och helhetsupplevelse har varit projektets ledord.

Rummet i sig har äkta materialval i ljusa toner, som tillsammans med de många olika texturerna skapar goda möjligheter att jobba med ljus i samspel med rummets ytor. Ett exempel är tegelväggen längs rummets ena långsida som är pålyst med ett mjukt ljus. Vid en första anblick är det svårt att se om väggen är belyst eller ej. När ljuset släcks är dock skillnaden uppenbar. Den ljushet som känns så behaglig när det är tänt försvinner och rummet tappar direkt en dimension.

För att åstadkomma en ljussättning som ges full flexibilitet har modern och avancerad teknik används. I armaturerna återfinns den senaste LED-tekniken med högkvalitativt ljus, som kan förändras både i ljuskaraktär, intensitet, färgtemperatur och färg. Det ger möjligheten att på dagen ha dagsljusliknande ljuskaraktär med högre ljusnivåer för att stödja vakenhet och koncentrationsarbete. Vid kvällens middagssittning får rummet en varm stämningsfull karaktär med lägre ljusnivåer i en mer dynamisk ljussättning. När rummet senare förvandlas till ett dansgolv kan en mer livfull och spektakulär karaktär adderas.

Vid exempelvis olika event kan lokalen färgas in helt i önskad färg. "Varför inte färga rummet likt franska flaggan för att visa vårt stöd till offren i Paris säger produktionschef Marcus Press."

Flexibiliteten i ljussättningen skapas via specialarmaturer som Ljusrum tagit fram tillsammans med tillverkaren Aspeqt. Att jobba med olika färgtemperaturer eller färgat ljus är inget nytt, men att kombinera alla dessa egenskaper i en och samma armatur kräver teknik i yttersta framkant. Samtidigt är det viktigt att tekniken inte får tar över rummet. För brukaren ska det vara enkelt och överskådligt. Via en enkel knapptryckning väljs den ljusscen som önskas för respektive situation.

Nyckeln för att åstadkomma ett rum med lyckad ljussättning är att ljus samspelar med inredning och arkitektur. Ett nära samarbete mellan Ljusrum, Södergruppen arkitekter och en beställare med god förståelse och höga ambitioner har möjliggjort ett lyckat slutresultat. Ett flexibelt rum där helhetsupplevelsen gör rummet. 

Foto: Jan Rönnlund

Sjösalen
Läs mer

Egendesignad stol

2016-01-20

Nyhet! Egentillverkad stol

Efter tre års arbete och flera prototyper, som gäster, medarbetare och även Arbetsmiljöverket fått lämna förbättringsförslag på har vi nu tagit fram en egen stol tillsammans med Catarina Kent på Stockholm Designstudio AB. Kriterierna var att stolen skulle vara snygg, skön, tålig och lätt att stapla. Strax före årsskiftet levererades 270 nya stolar till oss. 

Det började sommaren 2010 då vi motsträvigt insåg att våra omtyckta mötesstolar började bli till åren. Istället för att ständigt reparera dem var det dags att hitta en ersättare.

Kravprofil för ny stol:

  • Minst lika bekväm som den tidigare stolen
  • Optimerad för våra konferensbord  
  • Stapelbar på kärra för minst 10 stycken
  • Lätthanterlig för medarbetare 
  • Karmar för extra bekvämighet, ger även extra poäng inom kriteriestandards för exempelvis Svenska möten
  • Visuellt tilltalande design 

Jakten började. Vi vände oss till kända samarbetspartners, skannad internet och besökte mässor. Flera intressanter föreslogs men det var ingen som var optimal. Den svåraste nöten att knäcka var det första kravet - minst lika bekväm som tidigare stol.  

Kontaktade även större samarbetspartners för att ta upp produktionen av tidigare stol. Men förgäves. Ingen ville åta sig denna produktion. Ur hopplöshetens nederlag föddes då idén att ta fram en ny och helt egen stol. Tillsammans med Stockholm Designstudio AB och Catarina Kent började arbetet med en specialdesignad prototyp. 

En rolig detalj i denna process är att personer från självaste Arbetsmiljöverket gästade oss och blev så förtjusta i vår tidigare stol att de själva ville få mer information om den. Sutprototypen av den nya stolen skickades till deras egonomer som gav feedback till förbättringar. 

Efter 5 års process har vi nu äntligen vår nya stol. Den är bekväm, har en snygg design och uppfyller samtliga krav vi satte från start. Kunder, gäster, samarbetspartners och medarbetare applåderar stolen, vilket värmer gott efter en så lång process. Vi kan inte vara nöjdare!

I samband med lanserandet av våra 270 nya stolar och 130 nya bord introduceras även nyrenoverade möteslokalen Sjösalen. Ibland lönar det sig att tänka utanför boxen, ha fokus på målet och tålmodigt och kompromisslöst hålla kvar ursprungliga kriterier.

Varmt välkommen på en visning! Se pressmeddelande.

Egentillverkad Stol

Foto: Jan Rönnlund    

Läs mer

Skepparholmen Nacka sjösätter toppmodern möteslokal

2016-01-18

Skepparholmen Nacka sjösätter toppmodern möteslokal  - kronan på verket i omfattande renovering

Egenutvecklade stolar, unikt ljussystem och ett golv som passar för såväl yogakonvent som dans. Nu inviger spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka den ombyggda möteslokalen Sjösalen - där modern skandinavisk design smälter samman med den ursprungliga arkitekturen, inspirerad av det danska konstmuséet Louisiana. - Sjösalen är kronan på verket i den omfattande renovering vi genomfört de senaste åren, säger Gabriella Persson-Klahr, VD Skepparholmen Nacka.

Med ett strategiskt varumärkesarbete som bland annat innefattar en ny spaavdelning, gediget hållbarhetsarbete och ett blodsockersäkert koncept har Skepparholmen Nacka de senaste åren ökat både antalet konferens- och privatgäster. Samtidigt började de femton år gamla konferensstolarna att knaka i fogarna. Produktionschefen Marcus Press letade förgäves efter stolar av motsvarande kvalitet på marknaden.

- Men vi hittade inga. Då dök idén upp att vi skulle ta fram en egen stol tillsammans med Catarina Kent på Stockholm Designstudio AB, säger han. En stol som skulle vara snygg, skön, tålig och lätt att stapla.

Efter tre års arbete och flera prototyper, som gäster, medarbetare och även Arbetsmiljöverket fått lämna förbättringsförslag på, blev stolen riktigt bra. Strax före årsskiftet levererades 270 nya stolar till Skepparholmen Nacka.

Men det är inte bara stolarna som är nya. Under hösten har möteslokalen Sjösalen genomgått en omfattande, men varsam, renovering. När Skepparholmen byggdes i början 1960-talet var det med danska Louisiana som förlaga. Sjösalen var i det närmaste kopia av den största salen i Nordfløjen, ända ner på det röda stengolvet. I dag har detta stengolv bytts ut mot trägolv för att Sjösalen även ska kunna fungera som träningslokal.

Dessutom har Sjösalen fått ett nytt ljussystem med den senaste LED-tekniken. Ljuset kan förändras efter användarnas behov. På dagen sprids en känsla av dagsljus oavsett vädret utanför, nästan som en form av ljusterapi. På kvällen, vid exempelvis en middagssittning, får rummet en varm stämningsfull karaktär. När salen senare förvandlas till ett dansgolv exploderar lokalen i färger och ljus.

Produktionschefen Marcus Press är nöjd, både med de nya stolarna och möteslokalen.

- Ibland lönar det sig att tänka utanför boxen, ha fokus på målet och tålmodigt kompromisslöst hålla sig kvar vid ursprungliga kriterier, säger han. Framtidens konferenslokal är så mycket mer än en konferenslokal och det är den vi nu har skapat.

För mer information:

Gabriella Persson-Klahr, VD

08-747 65 75

gabriella.persson-klahr@skepparholmen.se

Marcus Press, produktionschef

08-747 65 00 / 070-641 59 33

marcus.press@skepparholmen.se

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Skepparholmen AB ägs av Masmästaren Fastigheter AB och drivs i hållbar, skandinavisk anda. www.skepparholmen.se 

Sjösalen

Sjösalen 

Sjösalen

Egentillverkad Stol 

 Foto: Jan Rönnlund

 

Läs mer

Högsta betyg i klassificering

2016-01-12

Full pott i klassificering

Vi är glada och stolta över att ännu en gång tagit hem full pott i Svenska Mötens klassificering. Både för Möten & Konferens och Hotell & Restaurang.

Kronorsvmoten 2016 (002)

 

 

 

Läs mer

Solvatten

2015-08-25

Soldriven livsförbättrare

Skepparholmen Nacka har valt att stödja SOLVATTEN för det hjälper människor leva ett friskt och värdigt liv.

Som en del av Skepparholmens hållbarhetsarbete ingår den svenska innovationen SOLVATTEN - en soldriven hushållsvattenrenare som hjälper fattiga människor och familjer till ett bättre liv. Endast en fjärdedel av befolkningen i Uganda har tillgång till rent vatten och elektricitet i hemmet.

- Skepparholmen Nacka är beläget mellan hav och sjö. Vi har tre ledord i vår verksamhet - Härligt, Hållbart och Omtänksamt. Dessa ord är som tre glimrande ledstjärnor för allt vi gör och symboliserar 2 st H och ett O som bildar den kemiska beteckningen för vatten (H2O). Rent vatten till alla är något som vi vara med och bidra till, säger Eva Suits markandschef på Skepparholmen Nacka. 

Varje krona ger direkt effekt 
För varje SOLVATTEN som vi kan ge så får en familj på 5-6 personer möjlighet att på egen hand rena sitt vatten. Flera studier har gjorts på hur stor ekonomisk betydelse SOLVATTEN har för ett hushåll utan el och vatten och de visar att varje satsad krona ger 26 gånger i utväxling där den används.

- Solkraften är vår största naturtillgång och något som vi alla borde använda mer av. Idag hjälper SOLVATTEN cirka 200'000 människor, och vi är så glada och tacksamma att se att det blir fler genom olika företagssamarbeten" Petra Wadström, VD och grundare.

Hur fungerar det?
Solvatten-renaren använder sig av soluppvärmning och UV-strålning vilket renar vatten på ett mycket effektivt sätt. Solens ultravioletta strålar släpps igenom UV transparenta ytor och vattnet värms upp mot den svarta insidan. Synergieffekten som uppstår gör att sjukdomsalstrande mikroorganismer oskadliggörs. En indikator som ser ut som en glad smiley visar sig när processen är klar och vattnet är rent utifrån Världshälsoorganisationen, WHO's rekommendationer. Mer information här.

Solvatten

Solvatten

Läs mer

Omcertifiering för Svanen

2015-06-05

Omcertifierade för Svanen

Vi har glädjen att meddela att vi blivit omcertifierade och förbättrat våra värden ytterligare när det gäller Svanens hårda miljökrav. 

Dels har vår konvertering till biodisel fört med sig att vi idag har en helt fossilfri verksamhet. Dessutom har vi blivit mer effektiva i vår resursanvändning efter som vi har ökat vårt gästantal. Vi eldar mindre för "kråkorna" och mer för "Svanen".

Svanen _svanhot 164_30550001

Läs mer

Nackas miljödiplom

2015-04-24

Nacka kommuns miljödiplom

Skepparholmen Nacka har tilldelats Nacka Kommuns miljödiplom.

Nacka kommuns miljödiplom ges de företag i Nacka som har en miljöcertifiering genom ISO 14001, Svensk Miljöbas eller motsvarande.

Miljödiplom från Nacka Kommun 2015

 

 

Läs mer

Egen honung

2014-11-13

Honung från vår egen bikupa

Nu finns vår egen honung på frukostbuffén där våra gäster kan smaksätta sitt te, yoghurt eller gröt med.

I honung finns miljontals nyttiga mjölksyrabakterier som bildar ämnen som är bakteriedödande. Ämnen som även hjälper vårt immunförsvar.

Bikupan finns längs ner på vår udde.

Bin2

Skepparholmens egen honung

Bin 3 (2)

Martin

Köksmästare Martin Åleberg presenterar vår egn honung vid frukostbuffén.

Läs mer

Studie om Hållbarhet på Skepparholmen Nacka

2014-05-09

Studie i hållbarhet på Skepparholmen Nacka

Med start den 9 maj och med fortsättning under vecka 20 genomförs en studie om hållbarhet hos oss på Skepparholmen Nacka. Det är Johanna Fazer, elev från Hållbar turism på Akademi Båstad, som ansvarar för genomförande och slutresultat av undersökningen.

Studien bygger på en enkät med frågor kring våra gästens syn på hållbarhet när det gäller spa- och konferensvistelser hos oss. Resultatet kommer att ge en fördjupad syn som leder till att vi kan fortsätta att utveckla de för oss så viktiga frågor kring miljö och kvalitet.

Som tack för våra gästers engagemang och delaktighet, vid en personlig intervju vid denna studie, ger vi som gåva en Timo - Shower Coach. En timer som leder till minskad vattenförbrukning. Se bild nedan.

Det är Eko UF  , 6 st tjejer som drivit ett eget företag under sitt sista år på gymnasiet på Ekonomiprogrammet på Fryshusets gymnasium som tagit fram Timo - Shower Coach. Se bild nedan på Madlene Pettersson och Emma Isaksson, projektledare för Eko UF.

Läs mer om Vårt Gröna Arbetssätt på Skepparholmen Nacka.  

Madlene Pettersson Och Emma Isaksson

Eko

 

Läs mer

Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

2014-04-10

Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

TO, APR 10, 2014 16:45 CET

Svanen har skärpt och utvecklat sina krav för hotell och restauranger. Skepparholmen Nacka, mötes- och spahotell, är först ut med att klara kraven.

- Det är otroligt roligt och ett kvitto på att vår verksamhetsledning "Vårt gröna arbetssätt" håller och bär. Det är viktigt att vår bransch ställer om i en mer miljöanpassad riktning. Vi fattar dagligen många beslut som berör energi, vatten, kemikalier, avfallshantering och inköp av mat, dryck och förbrukningsvaror, säjer Gunilla Strömberg Pettersson, administrativ chef på Skepparholmen Nacka.

- Grattis Skepparholmen, det är målmedvetna aktörer som ni som bidrar till att driva miljöarbetet framåt mot nya mål. Genom att klara de skärpta kraven så stärks er ställning som ett av de bästa valen för medvetna kunder, säger Elsa Levinson, miljöhandläggare på Svanen.

Se hela pressmedelandet här: http://news.cision.com/se/miljomarkning-sverige/r/skepparholmen-forst-med-att-klara-nya-tuffa-hotellkrav,c9567686

Administrativ chef Gunilla Strömberg Pettersson

Läs mer

Bästa spa

2013-11-29

Skepparholmen Nacka utsett till ett av Sveriges bästa spa

Plaza Kvinna har testat och betygsatt Sveriges tio bästa spaanläggningar. Skepparholmen Nacka är med bland dessa tio tillsammans med Nynäs Havsbad, Upper House, Torekov Hotel, Varbergs Kurort, Ystad Saltsjöbad, Falkenbergs Strandbad, Rånäs Slott, Sankt Jörgen Park Resort och Yasuragi.

Skepparholmen Nackas spa finner man utomhuspool och en rymlig bastu som båda bjuder på havsutsikt, inomhuspoolen ger känslan av en stilla skogstjärn, de varma stenbänkarna är av gotländsk kalksten, isbastun bjuder på svalka och i fotbaden ger rundad sjösten extra massage. På gymmet kan man träna själv eller delta i något av de instruktörsledda passen. Det är nära till bad i både hav och sjö och vid havet finner man ytterligare bastur.

Plaza Kvinna har valt att bedöma anläggningarna utifrån de fem kategorierna; Aktiviteter/utomhusbad, Miljö, Service, Behandlingar och Restaurang. Skepparholmen tilldelades högst betyg i kategori Behandlingar följt av aktiviteter/utomhusbad, service och restaurang och fick totalbetyg 20 av 25 möjliga. Här följer några av de omdömen som gavs:

Behandlingar:
"Skepparholmens ekologiska signaturbehandling var en av de bättre jag någonsin fått! Den utfördes i ett avskilt rum med jättefin utsikt. Deras ekologiska behandlingar utförs av professionella terapeuter med c/o Gerd´s produkter från Lappland som består av ingredienser som blåbär, lingon och hjortron. Signaturbehandlingen inleds med ett varmt fotbad som innehåller björksalt samt en kopp örtte efter årstid. Därefter en mjuk och avslappnande helkroppsmassage med en vegetabilisk massageolja som är baserad på de fyra årstiderna. Underbar! Till andra behandlingar används Decléor och både jag och mitt sällskap gjorde varsin ansiktsbehandling som vi var väldigt nöjda med."

Aktiviteter/utomhusbad:
"Det var en fantastisk höstdag när jag besökte Skepparholmen Nacka, i Stockholms innerskärgård. Att gå ut i utomhuspoolen med den utsikten var helt magiskt. Här låg jag och andades den kalla luften, med ångan som steg från det varma vattnet."

Service:
"Jag blev oerhört varmt mottagen, personalen visade mig runt men lämnade en sedan ifred för att njuta av spaavdelningen. Helt enkelt inget att klaga på!"


För
ytterligareinformation , vänligenkontakta:
Eva Suits, Marknads- & PR-chef Skepparholmen Nacka, 08 - 747 65 76, eva.suits@skepparholmen.se


Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, vackert beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård endast 20 minuter från Stockholm city. Skepparholmens affärsidé är att skapa lönsamhet genom att erbjuda konferens- och spagäster en kreativ, naturskön och välgörande miljö nära Stockholm i hållbar skandinavisk anda.

 

 

 


Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/smultronstallen/r/skepparholmen-nacka-utsett-till-ett-av-sveriges-basta-spa,c9506008

Följande filer finns att ladda ned:


Skepparholmen Nacka utsett till ett av Sveriges bästa spa

Pool med havsutsikt

Skepparholmen innepool

Bastu med havsutsikt
Läs mer

Hållbarhet vid evenemang

2013-11-14

Första spa- och konferenshotellet i Sverige hållbarhetscertifierad

Skepparholmen Nacka är nu, som första spa- och konferenshotellet i Sverige, hållbarhetscertifierad. Certifieringen, enligt ISO-standarden 20121: 2012 Hållbarhet vid evenemang, har genomförts av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Skepparholmen, som ligger i Nacka utanför Stockholm, har sedan 2009 ett väl inarbetat ledningssystem som är certifierat enligt standarderna ISO 9001 och ISO 14001. Begrepp som "Vårt gröna arbetssätt" och "H2O Härligt, Hållbart, Omtänksamt" genomsyrar verksamheten. Konferensanläggningen har även ett kristeam som arbetar löpande med att minska och förebygga risker ur socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

- Våra verksamhetsmål inkluderar hållbarhet ur de tre perspektiven ekologi, ekonomi och social hållbarhet. Steget att låta ledningssystemet även omfatta hållbarhet var därmed inte så stort, säger Gunilla Strömberg-Pettersson på Skepparholmen.

Förutom att hållbarhetsfrågor finns med i verksamheten är Skepparholmen även engagerade i utveckling av hållbarhetsarbetet i branschen.  ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang

Konferens på klippa

 

Läs mer

Korad till 1 av 10 bästa spa

2013-08-22

Heidi Rovén korar 10 bästa spa

Sveriges Spadrottning nummer ett - Heidi Rovén - har korat Sveriges 10 bästa spa belägna vid havet. Skepparholmen Nacka är med bland dessa - den enda i Stockholm. Läs hela artikeln i Expressen.se - Allt om Resor;  http://www.expressen.se/res/har-ar-sveriges-10-basta-spa-vid-havet/

Skepparholmen Nacka
På en välskött och grönskande sluttning med Östersjön och Stockholms inlopp på ena sidan och Kvarnsjön på den andra ligger Skepparholmen Nacka. De generösa fönstren i huvudbyggnaden har fått gå igen i den nyrenoverade spaavdelningen. Från såväl Eldrummet (den stora torrbastun) som Tjärnen (inomhuspoolen) och relaxloungen med björktapet har man vidsträckt utsikt över den omkringliggande naturen. Den stora utomhuspoolen är maffig både dagtid då kanten tycks smälta samman med hav och himmel, och kvällstid då den belyses underifrån med olika färger. Plus för deras ekologiska signaturbehandlingar med specialproducerad och årstidsanpassad massageolja.

Missa inte: Att låna en Ipod shuffle i spareceptionen och ta ett varv runt holmen och samtidigt lyssna på deras gående meditation.

Pris: Halvdagspaket med spa, brunch, lån av badrock och tofflor samt mental avslappning, 650 kronor (klockan 12-16). Söndagsspecial från 1 095 kronor per person med övernattning till måndag, lån av badrock och tofflor, spaentré, träning, trerättersmiddag och frukost.

 

 

Läs mer