Nyheter

Ny konstutställning

2018-11-26

Ny utställning

- Ann Frössén: Water is Life

Fr o m mitten av november visas måleri, varav två är helt nya från 2018, och fotografi av Ann Frössén på Skepparholmen Nacka. 

Ann Frössén är född 1953. Hon har studerat vid Konstakademin i Warszawa och också i Paris där hon varit bosatt i många år. Hon har en lång karriär bakom sig och har ställt ut på många platser runtom i hela världen genom åren.

Centralt i Ann Frösséns bildvärld sedan många år är vattnet och havet. Hennes bilder av havet är inte det stilla, meditativa, utan det kraftfulla, eviga, otämjda. Vattnet och havet som urkraft, som oändligt, obändigt, som liv och kanske som en påminnelse om att vi inte alltid kan bemästra allt till fullo i alla situationer. Samtidigt är vi faktiskt nära att förstöra haven och därmed villkor för liv, trots att vi vet att havet är nödvändigt.

Många konstnärer har arbetat med fotografi som utgångspunkt för måleri, men Ann Frössen gör inte det i sina målningar. Här målar hon ur minnet, efter år av erfarenhet, med stor skicklighet. 

Men, hon arbetar ändå med fotografi, i andra typer av bilder, och när hon gör det så redovisar hon det, tydligt. Resultaten blir lekfulla och fantasifulla bilder – montage– som hon låter betraktaren ta del av och efterhand upptäcka bildrummet. Ann Frössén är främst målare, men hon låter sig inte begränsas. Fotografiet blir en annan startpunkt som hon sedan bearbetar, med teckning och inslag av måleri och sedan formar och omgestaltar tills det får nytt liv. Temat här är också vatten men här finns också skogen och staden som en påminnelse om att vi alla är en del av ett sammanhang där allt hänger ihop och bekräftar varandra, som ett kretslopp.

Sedan ett antal år har Skepparholmen arbetat med hållbarhetsfrågor på olika sätt, men med havet och Östersjön som en särskild angelägenhet. Därför känns det extra roligt att visa Ann Frösséns bilder just här.

CV, Ann Frössén 

Kajsa Lindskog, frilansande utställningskoordinator, nov 18.

Samtliga bilder går att köpa. Kontakta Skepparholmens reception för information.

 

Läs mer

Fotoutställning "Kuliss"

2018-04-26

Ny Fotoutställning  

Björn Abelin: Kuliss

Björn Abelin har länge varit fascinerad av dans. 1999 började han arbeta som fotograf på Kungliga Operan och nästan omedelbart blev han fängslad av människorna, stämningen, ljuset, intensiteten och den starka närvaron hos de dansare han mötte. Han fotograferade det som hände på scen och tog många officiella bilder. Men, insåg han efter en tid, det var bakom scenen som det riktigt intressanta situationerna och bilderna uppstod. Han började fotografera i kulisserna, före och efter, i pauser och under repetitioner.

Det märks i Abelins bilder att han, precis som dansarna, också har ett stort mått av närvaro och intensitet. Det är precisa, välformulerade, laddade moment, fyllda av färg och ljus som han bjuder oss på, vi som inte har tillträde till den världen. Genom Abelins bilder får vi en aning och en liten uppfattning om det hårda slit, men också om den magi som faktiskt också verkar råda bakom scen.

Resultatet av många års arbete, och ett stort antal bilder, visas nu i en pinfärsk bok som gjorts tillsammans med författaren Ditte Feuk, och på Skepparholmen visas nu ett urval bilder från projektet.

Några av bilderna hart tidigare visats på Sven Harrys Konstmuseum i Stockholm 2017. Björn Abelin är född 1963 i Karlshamn. Han är verksam som frilansfotograf och som huvudlärare på fotoverksamheten på Folkuniversitet i Stockholm. ”Kuliss” är hans fjärde bok. Ett annat stort intresseområde för Abelin är landskapet. Han har tidigare visat bilder på Skepparholmen ur serien Escapes, 2013.

Boken finns att köpa i receptionen. Även fotografierna finns till försäljning.

Läs mer

Earth Hour med Inspirandum 24/3

2018-03-19

Earth Hour med Inspirandum 24/3

- Fullbokat!

Välkommen att njuta musik i hållbarhetens tecken under Earth Hour på Skepparholmen. För tredje året i rad underhåller Inspirandrum med sång och musik varvat med betraktelser kring hållbara människor och ett hållbart samhälle.

Under Earth Hour mellan kl. 20.30 – 21.30 släcker vi ner, tänder levande ljus och lyssnar till stämningsfull sång och akustisk gitarr. Efter kl. 21.30 höjs tempot en aning och Inspirandrum pluggar in piano och mikrofoner och underhåller i bar och lounge tills vi närmar oss midnatt.

Inspirandrum består av Johanna Palmqvist och Maria Henriksson på sång. Förutom lång erfarenhet som sångerskor är de även grundare till företaget Inspirandrum som arbetar med hållbarhet, stresshantering och återhämtning med fokus på människan. På gitarr och piano finner vi Fredrik Henriksson, musiker och musiklärare med mångårig erfarenhet av underhållning. Repertoaren för kvällen består av en blandning av visor, jazz och pop.

Evenemanget är kostnadsfritt. Välj om du vill äta en god middag i vår restaurang eller ta ett glas vin eller en kopp kaffe i baren och upplev Earth Hour tillsammans med oss i vår fina lounge.

Varmt välkomna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer

Hydrojet vattenmassage

2018-01-10

Hydrojet vattenmassage 

Unna dig en skön och avkopplande massage med vatten, utan att bli blöt. Under behandlingen ligger du på en vattensäng och blir masserad av två vattenjetstrålar som följer samma mönster som klassisk massage gör. En konstant mild värme ger hela kroppen en härlig känsla av avslappning. 

15 minuter 150:- 

Behandlingen kan enbart bokas i samband med ett spa- eller konferenspaket. För bokning kontakta vår försäljningsavdelning på info@skepparholmen.se eller 08-747 65 00. Varmt välkommen! 

 

Läs mer

Ljussättning av nya Sjösalen

2016-01-22

Ljussättning av nya Sjösalen 

Nya Sjösalen är ett rum med många användningsområden. Allt från större konferenssittningar till olika event och middagar. Ljusrum fick uppgiften att skapa en ljussättning som stödjer rummets alla funktioner. En utmaning i sig då armaturernas form ska samspela med rummets form och dess skandinaviska rättframma arkitektur. Ljuset i sin tur ska kännas så självklart och väl avvägt för respektive situation att man inte tänker på det. Rummets flexibilitet och helhetsupplevelse har varit projektets ledord.

Rummet i sig har äkta materialval i ljusa toner, som tillsammans med de många olika texturerna skapar goda möjligheter att jobba med ljus i samspel med rummets ytor. Ett exempel är tegelväggen längs rummets ena långsida som är pålyst med ett mjukt ljus. Vid en första anblick är det svårt att se om väggen är belyst eller ej. När ljuset släcks är dock skillnaden uppenbar. Den ljushet som känns så behaglig när det är tänt försvinner och rummet tappar direkt en dimension.

För att åstadkomma en ljussättning som ges full flexibilitet har modern och avancerad teknik används. I armaturerna återfinns den senaste LED-tekniken med högkvalitativt ljus, som kan förändras både i ljuskaraktär, intensitet, färgtemperatur och färg. Det ger möjligheten att på dagen ha dagsljusliknande ljuskaraktär med högre ljusnivåer för att stödja vakenhet och koncentrationsarbete. Vid kvällens middagssittning får rummet en varm stämningsfull karaktär med lägre ljusnivåer i en mer dynamisk ljussättning. När rummet senare förvandlas till ett dansgolv kan en mer livfull och spektakulär karaktär adderas.

Vid exempelvis olika event kan lokalen färgas in helt i önskad färg. "Varför inte färga rummet likt franska flaggan för att visa vårt stöd till offren i Paris säger produktionschef Marcus Press."

Flexibiliteten i ljussättningen skapas via specialarmaturer som Ljusrum tagit fram tillsammans med tillverkaren Aspeqt. Att jobba med olika färgtemperaturer eller färgat ljus är inget nytt, men att kombinera alla dessa egenskaper i en och samma armatur kräver teknik i yttersta framkant. Samtidigt är det viktigt att tekniken inte får tar över rummet. För brukaren ska det vara enkelt och överskådligt. Via en enkel knapptryckning väljs den ljusscen som önskas för respektive situation.

Nyckeln för att åstadkomma ett rum med lyckad ljussättning är att ljus samspelar med inredning och arkitektur. Ett nära samarbete mellan Ljusrum, Södergruppen arkitekter och en beställare med god förståelse och höga ambitioner har möjliggjort ett lyckat slutresultat. Ett flexibelt rum där helhetsupplevelsen gör rummet. 

Foto: Jan Rönnlund

Sjösalen
Läs mer

Egendesignad stol

2016-01-20

Nyhet! Egentillverkad stol

Efter tre års arbete och flera prototyper, som gäster, medarbetare och även Arbetsmiljöverket fått lämna förbättringsförslag på har vi nu tagit fram en egen stol tillsammans med Catarina Kent på Stockholm Designstudio AB. Kriterierna var att stolen skulle vara snygg, skön, tålig och lätt att stapla. Strax före årsskiftet levererades 270 nya stolar till oss. 

Det började sommaren 2010 då vi motsträvigt insåg att våra omtyckta mötesstolar började bli till åren. Istället för att ständigt reparera dem var det dags att hitta en ersättare.

Kravprofil för ny stol:

  • Minst lika bekväm som den tidigare stolen
  • Optimerad för våra konferensbord  
  • Stapelbar på kärra för minst 10 stycken
  • Lätthanterlig för medarbetare 
  • Karmar för extra bekvämighet, ger även extra poäng inom kriteriestandards för exempelvis Svenska möten
  • Visuellt tilltalande design 

Jakten började. Vi vände oss till kända samarbetspartners, skannad internet och besökte mässor. Flera intressanter föreslogs men det var ingen som var optimal. Den svåraste nöten att knäcka var det första kravet - minst lika bekväm som tidigare stol.  

Kontaktade även större samarbetspartners för att ta upp produktionen av tidigare stol. Men förgäves. Ingen ville åta sig denna produktion. Ur hopplöshetens nederlag föddes då idén att ta fram en ny och helt egen stol. Tillsammans med Stockholm Designstudio AB och Catarina Kent började arbetet med en specialdesignad prototyp. 

En rolig detalj i denna process är att personer från självaste Arbetsmiljöverket gästade oss och blev så förtjusta i vår tidigare stol att de själva ville få mer information om den. Sutprototypen av den nya stolen skickades till deras egonomer som gav feedback till förbättringar. 

Efter 5 års process har vi nu äntligen vår nya stol. Den är bekväm, har en snygg design och uppfyller samtliga krav vi satte från start. Kunder, gäster, samarbetspartners och medarbetare applåderar stolen, vilket värmer gott efter en så lång process. Vi kan inte vara nöjdare!

I samband med lanserandet av våra 270 nya stolar och 130 nya bord introduceras även nyrenoverade möteslokalen Sjösalen. Ibland lönar det sig att tänka utanför boxen, ha fokus på målet och tålmodigt och kompromisslöst hålla kvar ursprungliga kriterier.

Varmt välkommen på en visning! Se pressmeddelande.

Egentillverkad Stol

Foto: Jan Rönnlund    

Läs mer

Skepparholmen Nacka sjösätter toppmodern möteslokal

2016-01-18

Skepparholmen Nacka sjösätter toppmodern möteslokal  - kronan på verket i omfattande renovering

Egenutvecklade stolar, unikt ljussystem och ett golv som passar för såväl yogakonvent som dans. Nu inviger spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka den ombyggda möteslokalen Sjösalen - där modern skandinavisk design smälter samman med den ursprungliga arkitekturen, inspirerad av det danska konstmuséet Louisiana. - Sjösalen är kronan på verket i den omfattande renovering vi genomfört de senaste åren, säger Gabriella Persson-Klahr, VD Skepparholmen Nacka.

Med ett strategiskt varumärkesarbete som bland annat innefattar en ny spaavdelning, gediget hållbarhetsarbete och ett blodsockersäkert koncept har Skepparholmen Nacka de senaste åren ökat både antalet konferens- och privatgäster. Samtidigt började de femton år gamla konferensstolarna att knaka i fogarna. Produktionschefen Marcus Press letade förgäves efter stolar av motsvarande kvalitet på marknaden.

- Men vi hittade inga. Då dök idén upp att vi skulle ta fram en egen stol tillsammans med Catarina Kent på Stockholm Designstudio AB, säger han. En stol som skulle vara snygg, skön, tålig och lätt att stapla.

Efter tre års arbete och flera prototyper, som gäster, medarbetare och även Arbetsmiljöverket fått lämna förbättringsförslag på, blev stolen riktigt bra. Strax före årsskiftet levererades 270 nya stolar till Skepparholmen Nacka.

Men det är inte bara stolarna som är nya. Under hösten har möteslokalen Sjösalen genomgått en omfattande, men varsam, renovering. När Skepparholmen byggdes i början 1960-talet var det med danska Louisiana som förlaga. Sjösalen var i det närmaste kopia av den största salen i Nordfløjen, ända ner på det röda stengolvet. I dag har detta stengolv bytts ut mot trägolv för att Sjösalen även ska kunna fungera som träningslokal.

Dessutom har Sjösalen fått ett nytt ljussystem med den senaste LED-tekniken. Ljuset kan förändras efter användarnas behov. På dagen sprids en känsla av dagsljus oavsett vädret utanför, nästan som en form av ljusterapi. På kvällen, vid exempelvis en middagssittning, får rummet en varm stämningsfull karaktär. När salen senare förvandlas till ett dansgolv exploderar lokalen i färger och ljus.

Produktionschefen Marcus Press är nöjd, både med de nya stolarna och möteslokalen.

- Ibland lönar det sig att tänka utanför boxen, ha fokus på målet och tålmodigt kompromisslöst hålla sig kvar vid ursprungliga kriterier, säger han. Framtidens konferenslokal är så mycket mer än en konferenslokal och det är den vi nu har skapat.

För mer information:

Gabriella Persson-Klahr, VD

08-747 65 75

gabriella.persson-klahr@skepparholmen.se

Marcus Press, produktionschef

08-747 65 00 / 070-641 59 33

marcus.press@skepparholmen.se

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Skepparholmen AB ägs av Masmästaren Fastigheter AB och drivs i hållbar, skandinavisk anda. www.skepparholmen.se 

Sjösalen

Sjösalen 

Sjösalen

Egentillverkad Stol 

 Foto: Jan Rönnlund

 

Läs mer

Högsta betyg i klassificering

2016-01-12

Full pott i klassificering

Vi är glada och stolta över att ännu en gång tagit hem full pott i Svenska Mötens klassificering. Både för Möten & Konferens och Hotell & Restaurang.

Kronorsvmoten 2016 (002)

 

 

 

Läs mer

Omcertifiering för Svanen

2015-06-05

Omcertifierade för Svanen

Vi har glädjen att meddela att vi blivit omcertifierade och förbättrat våra värden ytterligare när det gäller Svanens hårda miljökrav. 

Dels har vår konvertering till biodisel fört med sig att vi idag har en helt fossilfri verksamhet. Dessutom har vi blivit mer effektiva i vår resursanvändning efter som vi har ökat vårt gästantal. Vi eldar mindre för "kråkorna" och mer för "Svanen".

Svanen _svanhot 164_30550001

Läs mer

Egen honung

2014-11-13

Honung från vår egen bikupa

Nu finns vår egen honung på frukostbuffén där våra gäster kan smaksätta sitt te, yoghurt eller gröt med.

I honung finns miljontals nyttiga mjölksyrabakterier som bildar ämnen som är bakteriedödande. Ämnen som även hjälper vårt immunförsvar.

Bikupan finns längs ner på vår udde.

Bin2

Skepparholmens egen honung

Bin 3 (2)

Martin

Köksmästare Martin Åleberg presenterar vår egn honung vid frukostbuffén.

Läs mer

Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

2014-04-10

Skepparholmen först med att klara nya tuffa hotellkrav

TO, APR 10, 2014 16:45 CET

Svanen har skärpt och utvecklat sina krav för hotell och restauranger. Skepparholmen Nacka, mötes- och spahotell, är först ut med att klara kraven.

- Det är otroligt roligt och ett kvitto på att vår verksamhetsledning "Vårt gröna arbetssätt" håller och bär. Det är viktigt att vår bransch ställer om i en mer miljöanpassad riktning. Vi fattar dagligen många beslut som berör energi, vatten, kemikalier, avfallshantering och inköp av mat, dryck och förbrukningsvaror, säjer Gunilla Strömberg Pettersson, administrativ chef på Skepparholmen Nacka.

- Grattis Skepparholmen, det är målmedvetna aktörer som ni som bidrar till att driva miljöarbetet framåt mot nya mål. Genom att klara de skärpta kraven så stärks er ställning som ett av de bästa valen för medvetna kunder, säger Elsa Levinson, miljöhandläggare på Svanen.

Se hela pressmedelandet här: http://news.cision.com/se/miljomarkning-sverige/r/skepparholmen-forst-med-att-klara-nya-tuffa-hotellkrav,c9567686

Administrativ chef Gunilla Strömberg Pettersson

Läs mer

Hållbarhet vid evenemang

2013-11-14

Första spa- och konferenshotellet i Sverige hållbarhetscertifierad

Skepparholmen Nacka är nu, som första spa- och konferenshotellet i Sverige, hållbarhetscertifierad. Certifieringen, enligt ISO-standarden 20121: 2012 Hållbarhet vid evenemang, har genomförts av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Skepparholmen, som ligger i Nacka utanför Stockholm, har sedan 2009 ett väl inarbetat ledningssystem som är certifierat enligt standarderna ISO 9001 och ISO 14001. Begrepp som "Vårt gröna arbetssätt" och "H2O Härligt, Hållbart, Omtänksamt" genomsyrar verksamheten. Konferensanläggningen har även ett kristeam som arbetar löpande med att minska och förebygga risker ur socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

- Våra verksamhetsmål inkluderar hållbarhet ur de tre perspektiven ekologi, ekonomi och social hållbarhet. Steget att låta ledningssystemet även omfatta hållbarhet var därmed inte så stort, säger Gunilla Strömberg-Pettersson på Skepparholmen.

Förutom att hållbarhetsfrågor finns med i verksamheten är Skepparholmen även engagerade i utveckling av hållbarhetsarbetet i branschen.  ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang

Konferens på klippa

 

Läs mer