Nyheter

Ny konstutställning

2018-11-26

Ny utställning

- Ann Frössén: Water is Life

Fr o m mitten av november visas måleri, varav två är helt nya från 2018, och fotografi av Ann Frössén på Skepparholmen Nacka. 

Ann Frössén är född 1953. Hon har studerat vid Konstakademin i Warszawa och också i Paris där hon varit bosatt i många år. Hon har en lång karriär bakom sig och har ställt ut på många platser runtom i hela världen genom åren.

Centralt i Ann Frösséns bildvärld sedan många år är vattnet och havet. Hennes bilder av havet är inte det stilla, meditativa, utan det kraftfulla, eviga, otämjda. Vattnet och havet som urkraft, som oändligt, obändigt, som liv och kanske som en påminnelse om att vi inte alltid kan bemästra allt till fullo i alla situationer. Samtidigt är vi faktiskt nära att förstöra haven och därmed villkor för liv, trots att vi vet att havet är nödvändigt.

Många konstnärer har arbetat med fotografi som utgångspunkt för måleri, men Ann Frössen gör inte det i sina målningar. Här målar hon ur minnet, efter år av erfarenhet, med stor skicklighet. 

Men, hon arbetar ändå med fotografi, i andra typer av bilder, och när hon gör det så redovisar hon det, tydligt. Resultaten blir lekfulla och fantasifulla bilder – montage– som hon låter betraktaren ta del av och efterhand upptäcka bildrummet. Ann Frössén är främst målare, men hon låter sig inte begränsas. Fotografiet blir en annan startpunkt som hon sedan bearbetar, med teckning och inslag av måleri och sedan formar och omgestaltar tills det får nytt liv. Temat här är också vatten men här finns också skogen och staden som en påminnelse om att vi alla är en del av ett sammanhang där allt hänger ihop och bekräftar varandra, som ett kretslopp.

Sedan ett antal år har Skepparholmen arbetat med hållbarhetsfrågor på olika sätt, men med havet och Östersjön som en särskild angelägenhet. Därför känns det extra roligt att visa Ann Frösséns bilder just här.

CV, Ann Frössén 

Kajsa Lindskog, frilansande utställningskoordinator, nov-18.

Samtliga bilder går att köpa. Kontakta Skepparholmens reception.

 

Läs mer

Högsta betyg i klassificering

2016-01-12

Full pott i klassificering

Vi är glada och stolta över att ännu en gång tagit hem full pott i Svenska Mötens klassificering. Både för Möten & Konferens och Hotell & Restaurang.

Kronorsvmoten 2016 (002)

 

 

 

Läs mer

Omcertifiering för Svanen

2015-06-05

Omcertifierade för Svanen

Vi har glädjen att meddela att vi blivit omcertifierade och förbättrat våra värden ytterligare när det gäller Svanens hårda miljökrav. 

Dels har vår konvertering till biodisel fört med sig att vi idag har en helt fossilfri verksamhet. Dessutom har vi blivit mer effektiva i vår resursanvändning efter som vi har ökat vårt gästantal. Vi eldar mindre för "kråkorna" och mer för "Svanen".

Svanen _svanhot 164_30550001

Läs mer

Egen honung

2014-11-13

Honung från vår egen bikupa

Nu finns vår egen honung på frukostbuffén där våra gäster kan smaksätta sitt te, yoghurt eller gröt med.

I honung finns miljontals nyttiga mjölksyrabakterier som bildar ämnen som är bakteriedödande. Ämnen som även hjälper vårt immunförsvar.

Bikupan finns längs ner på vår udde.

Bin2

Skepparholmens egen honung

Bin 3 (2)

Martin

Köksmästare Martin Åleberg presenterar vår egn honung vid frukostbuffén.

Läs mer

Hållbarhet vid evenemang

2013-11-14

Första spa- och konferenshotellet i Sverige hållbarhetscertifierad

Skepparholmen Nacka är nu, som första spa- och konferenshotellet i Sverige, hållbarhetscertifierad. Certifieringen, enligt ISO-standarden 20121: 2012 Hållbarhet vid evenemang, har genomförts av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Skepparholmen, som ligger i Nacka utanför Stockholm, har sedan 2009 ett väl inarbetat ledningssystem som är certifierat enligt standarderna ISO 9001 och ISO 14001. Begrepp som "Vårt gröna arbetssätt" och "H2O Härligt, Hållbart, Omtänksamt" genomsyrar verksamheten. Konferensanläggningen har även ett kristeam som arbetar löpande med att minska och förebygga risker ur socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

- Våra verksamhetsmål inkluderar hållbarhet ur de tre perspektiven ekologi, ekonomi och social hållbarhet. Steget att låta ledningssystemet även omfatta hållbarhet var därmed inte så stort, säger Gunilla Strömberg-Pettersson på Skepparholmen.

Förutom att hållbarhetsfrågor finns med i verksamheten är Skepparholmen även engagerade i utveckling av hållbarhetsarbetet i branschen.  ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang

Konferens på klippa

 

Läs mer