Ny Fotoutställning  

Björn Abelin: Kuliss

Björn Abelin har länge varit fascinerad av dans. 1999 började han arbeta som fotograf på Kungliga Operan och nästan omedelbart blev han fängslad av människorna, stämningen, ljuset, intensiteten och den starka närvaron hos de dansare han mötte. Han fotograferade det som hände på scen och tog många officiella bilder. Men, insåg han efter en tid, det var bakom scenen som det riktigt intressanta situationerna och bilderna uppstod. Han började fotografera i kulisserna, före och efter, i pauser och under repetitioner.

Det märks i Abelins bilder att han, precis som dansarna, också har ett stort mått av närvaro och intensitet. Det är precisa, välformulerade, laddade moment, fyllda av färg och ljus som han bjuder oss på, vi som inte har tillträde till den världen. Genom Abelins bilder får vi en aning och en liten uppfattning om det hårda slit, men också om den magi som faktiskt också verkar råda bakom scen.

Resultatet av många års arbete, och ett stort antal bilder, visas nu i en pinfärsk bok som gjorts tillsammans med författaren Ditte Feuk, och på Skepparholmen visas nu ett urval bilder från projektet.

Några av bilderna hart tidigare visats på Sven Harrys Konstmuseum i Stockholm 2017. Björn Abelin är född 1963 i Karlshamn. Han är verksam som frilansfotograf och som huvudlärare på fotoverksamheten på Folkuniversitet i Stockholm. ”Kuliss” är hans fjärde bok. Ett annat stort intresseområde för Abelin är landskapet. Han har tidigare visat bilder på Skepparholmen ur serien Escapes, 2013.

Boken finns att köpa i receptionen. Även fotografierna finns till försäljning.

 • Julfest 30/11, 7/12 & 14/12

  Boka ett härligt jularrangemang hos oss med julinspirerad trerätters middag och underhållning med Marcus Frenell. Njut av kul stämning och mingel i baren där Marcus Frenell spexar med sång, musik och humor. Avsluta kvällen med skönt ös på dansgolvet med DJ. Passar perfekt som julavslutning med kollegorna eller en helkväll med kompisgänget. Ta även chansen att addera till vårt övernattningspaket som även inkluderar entré till vårt populära spa. Eller kombinera julfesten med en konferens.

  Julfest 30/11, 7/12 & 14/12

 • Boka ditt nästa möte hos oss!

  Endast 20 minuter från Stockholm, men ändå i skärgården. Vi har allt ni behöver för effektiva och kreativa konferenser och möten. Med vårt blodsockersäkra koncept håller sig deltagarna pigga och alerta hela dagen. Dessutom lägger vi stor vikt vid vårt miljöarbete och är naturligtvis Svanenmärkta. Varmt välkommen!

  Konferenspaket

 • Skidåkarkurs med MalinDeMora 13/1

  Vi erbjuder en träningsdag med fokus på längdskidåkning med populära MalinDeMora - certifierad skidcoach i Svenska Skidförbundet och licensierad personlig tränare. Dagen innehåller föreläsning med fokus på längdskidteknik i teorin och hur du tränar året runt för att bli en bättre skidåkare samt kringliggande ämnen inom längdåkning såsom utrustning och valla. Vi kör även ett praktiskt längdskidpass med samtliga tekniker för de klassiska fem åkväxlarna.

  Skidåkarkurs med MalinDeMora 13/1-19

 • Fars Dag 11 november

  Snart är det dags att fira alla pappor. Den 11:e november är det Fars dag. Strumpor och slipsar i all ära men visst vore det roligt att överraska med något som pappa inte förväntade sig? En spa-vistelse till exempel! Boka gärna en spabehandling också. Det kanske din pappa aldrig fått tidigare? I så fall vill vi varmt rekommendera en ansiktsbehandling, "Klassisk man", skräddarsydd för mannens hudvårdsbehov.

  Fars Dag 11/11