Ny fotoutställning av Kristina Eldon

Kristina Eldon
Vad är det egentligen vi ser i Kristina Eldons bilder? Vad är det hon vill visa oss? En gardin, en flagad tapet, en rad med vackra bokryggar från en svunnen tid i ett bortglömt bibliotek, ett brev som vi inte kan läsa. Var är vi? Vi behöver inte veta exakt, det är inte viktigt. Det är som om hon gläntar på dörren till en annan värld och tid, i ett annat tempo där tiden har stått stilla länge i de utsnitt och miljöer hon visar oss, och fotografiögonblicket blir aspekten av tid än mer påtaglig. Fotografiet i sig pekar både på det flyktiga och på ett memento mori.

Bilderna är tagna på ett antal utvalda platser i olika delar av världen, sedan sätter hon samman dem för att skapa nya sammanhang. Omsorgsfullt går hon igenom platsen där hon befinner sig, registrerar det som känns viktigt, kameran blir ögats förlängning. Den lägger inte till och drar inte ifrån något. Kvar, i de bilder som hon sedan gör, blir intryck som vi kan associera vidare, på egen hand. 

Kristina Eldon är bosatt i Malmö. Hon har en rad utställningar bakom sig i Sverige och internationellt, och har också arbetat med flera olika fotografiska utsmyckningar i offentlig miljö. Hennes senaste offentliga gestaltning, från 2016 är Eastman-institutets entré i Stockholm.

Kajsa Lindskog, oktober 2017

CV

Verk: "Utan titel no 6"

 

 • Nyhet! Hydrojet vattenmassage

  Unna dig en skön och avkopplande massage med vatten, utan att bli blöt. Under behandlingen ligger du på en vattensäng och blir masserad av två vattenjetstrålar som följer samma mönster som klassisk massage gör. Behandlingen kan enbart bokas i samband med ett spa- eller konferenspaket.

  Hydrojet vattenmassage

 • Träning- & dansdag med Maria Bild från Let´s dance 3/2

  Under dagen får du ta del av Marias träningsglädje och energi samt prova olika träningsformer, varav dans är ett av inslagen. Maria känner vi igen bland annat från Let´s dance där hon redan första omgången tog hem segern tillsammans med Måns Zelmerlöw. Läs mer om Maria Bild

  Träning- & dansdag med Maria Bild från Let´s dance 3/2

 • Skidåkarkurs med Malin DeMora 28/1

  Malin är certifierad skidcoach i Svenska Skidförbundet och licensierad personlig tränare. Dagen innehåller föreläsning med fokus på längdskidteknik i teorin och hur du tränar året runt för att bli en bättre skidåkare samt kringliggande ämnen inom längdåkning såsom utrustning och valla. Vi kör även ett praktiskt längdskidpass med samtliga tekniker för de klassiska fem åkväxlarna.

  Skidåkarkurs med Malin DeMora 28/1-18

 • Boka ditt nästa möte hos oss!

  Endast 20 minuter från Stockholm, men ändå i skärgården. Vi har allt ni behöver för effektiva och kreativa konferenser och möten. Med vårt blodsockersäkra koncept håller sig deltagarna pigga och alerta hela dagen. Dessutom lägger vi stor vikt vid vårt miljöarbete och är naturligtvis Svanenmärkta. Varmt välkommen!

  Konferenspaket