Soldriven livsförbättrare

Skepparholmen Nacka har valt att stödja SOLVATTEN för det hjälper människor leva ett friskt och värdigt liv.

Som en del av Skepparholmens hållbarhetsarbete ingår den svenska innovationen SOLVATTEN - en soldriven hushållsvattenrenare som hjälper fattiga människor och familjer till ett bättre liv. Endast en fjärdedel av befolkningen i Uganda har tillgång till rent vatten och elektricitet i hemmet.

- Skepparholmen Nacka är beläget mellan hav och sjö. Vi har tre ledord i vår verksamhet - Härligt, Hållbart och Omtänksamt. Dessa ord är som tre glimrande ledstjärnor för allt vi gör och symboliserar 2 st H och ett O som bildar den kemiska beteckningen för vatten (H2O). Rent vatten till alla är något som vi vara med och bidra till, säger Eva Suits markandschef på Skepparholmen Nacka. 

Varje krona ger direkt effekt 
För varje SOLVATTEN som vi kan ge så får en familj på 5-6 personer möjlighet att på egen hand rena sitt vatten. Flera studier har gjorts på hur stor ekonomisk betydelse SOLVATTEN har för ett hushåll utan el och vatten och de visar att varje satsad krona ger 26 gånger i utväxling där den används.

- Solkraften är vår största naturtillgång och något som vi alla borde använda mer av. Idag hjälper SOLVATTEN cirka 200'000 människor, och vi är så glada och tacksamma att se att det blir fler genom olika företagssamarbeten" Petra Wadström, VD och grundare.

Hur fungerar det?
Solvatten-renaren använder sig av soluppvärmning och UV-strålning vilket renar vatten på ett mycket effektivt sätt. Solens ultravioletta strålar släpps igenom UV transparenta ytor och vattnet värms upp mot den svarta insidan. Synergieffekten som uppstår gör att sjukdomsalstrande mikroorganismer oskadliggörs. En indikator som ser ut som en glad smiley visar sig när processen är klar och vattnet är rent utifrån Världshälsoorganisationen, WHO's rekommendationer. Mer information här.

Solvatten

Solvatten

 • Nyhet! Hydrojet vattenmassage

  Unna dig en skön och avkopplande massage med vatten, utan att bli blöt. Under behandlingen ligger du på en vattensäng och blir masserad av två vattenjetstrålar som följer samma mönster som klassisk massage gör. Behandlingen kan enbart bokas i samband med ett spa- eller konferenspaket.

  Hydrojet vattenmassage

 • Träning- & dansdag med Maria Bild från Let´s dance 3/2

  Under dagen får du ta del av Marias träningsglädje och energi samt prova olika träningsformer, varav dans är ett av inslagen. Maria känner vi igen bland annat från Let´s dance där hon redan första omgången tog hem segern tillsammans med Måns Zelmerlöw. Läs mer om Maria Bild

  Träning- & dansdag med Maria Bild från Let´s dance 3/2

 • Skidåkarkurs med Malin DeMora 28/1

  Malin är certifierad skidcoach i Svenska Skidförbundet och licensierad personlig tränare. Dagen innehåller föreläsning med fokus på längdskidteknik i teorin och hur du tränar året runt för att bli en bättre skidåkare samt kringliggande ämnen inom längdåkning såsom utrustning och valla. Vi kör även ett praktiskt längdskidpass med samtliga tekniker för de klassiska fem åkväxlarna.

  Skidåkarkurs med Malin DeMora 28/1-18

 • Boka ditt nästa möte hos oss!

  Endast 20 minuter från Stockholm, men ändå i skärgården. Vi har allt ni behöver för effektiva och kreativa konferenser och möten. Med vårt blodsockersäkra koncept håller sig deltagarna pigga och alerta hela dagen. Dessutom lägger vi stor vikt vid vårt miljöarbete och är naturligtvis Svanenmärkta. Varmt välkommen!

  Konferenspaket