Om oss

Skepparholmen Nacka, spa- och konferenshotell i Nacka, 20 min från Stockholm

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell vackert beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Från Stockholm city tar du dig hit på 20 minuter.
Vår affärsidé är att skapa lönsamhet genom att erbjuda konferens- och spagäster en kreativ, naturskön och välgörande miljö nära Stockholm i hållbar skandinavisk anda.

Skepparholmen har anor från 1869, när träpatron Francke övertog området och lät uppföra fyra villor till sig själv och sina barn. En av dessa, Villa Torpa, finns kvar och kan bokas för enskilda möten och fester.

Vår moderna historia tar sin början på 1950-talet då OK hade för avsikt att bygga oljedepåer på marken som dock visade sig vara för porös. Marken såldes då vidare till Sparbanksföreningen som här invigde sin utbildningsanstalt 1964. Under 1990-talet utvecklades Skepparholmen till en modern och välutrustad mötesanläggning.

År 2000 etablerades vårt spa vilket allt fler hälsomedvetna besökare upptäckt. Ett nytt
skandinaviskt spa med två nya pooler och stor bastu öppnades upp 2015. Här har vi hämtat inspiration från naturen och gästen ges möjlighet till en unik nordisk sparitual som bygger på de fyra årstiderna.

Senaste åren har Skepparholmen bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Ledningssystemet för detta kallas internt för "Vårt gröna arbetssätt". Vi baserar vårt sociala ansvarstagande på riktlinjerna i ISO 26000- Vägledning för socialt ansvarstagande. Verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAVcertifierad restaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang.

Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där även krav för brandskydd ingår, och har full pott i Svenska Mötens kvalitetscertifiering och 4 stjärnor enligt SHR:s internationella hotellstandard.

Skepparholmen AB ägs från och med den 1 juli 2006 av Masmästaren Fastigheter AB. Verkställande direktör är Gabriella Persson-Klahr.

Vår vision är att alla som varit på Skepparholmen ska längta tillbaka och att alla som ännu inte besökt oss ska nära en dröm om att snart få göra det.

Vår mission är att få konferensgästerna att mötas på ett professionellt och kreativt sätt samt att få privatgästerna att uppleva välbefinnande. Allt under miljövänliga och hållbara premisser.

Skepparholmens verksamhet bygger på omtanke om varandra och den miljö vi verkar i. Här finner våra gäster den närvaro och det lugn de söker, såväl konferens- som privatgäster. Naturen blir en självklar kraftkälla i den havsnära och sköna omgivningen. Hit ska gästerna vilja komma flera gånger.

Vi ska vara det självklara valet för gäster som vill vistas i en naturskön miljö med skandinavisk prägel. Våra gäster uppskattar, precis som vi, det enkla, rena, luftiga. De söker ett tryggt, pålitligt, ansvarskännande, men ändå spännande, spa- och konferenshotell av hög kvalitet som tar sitt miljöansvar.

Våra tre glimmande ledord för allt vad vi gör är #Härligt, #Hållbart och #Omtänksamt. Två stycken H och ett O vilket bildar den kemiska beteckningen för vatten = H2O. Skepparholmen Nacka är belägen mellan hav och sjö.

Följ oss gärna på Facebook, Twitter och Instagram. #Skepparholmen @Skepparholmen


 

 • Sommarstängt 21/6-6/8

  Vi har sommarstängt och då passar vi på att bygga om vårt kök och en del hotellrum. Försäljnings- avdelningen finns dock på plats hela sommaren måndag-fredag kl 9-15 och tar gärna emot bokningar och förfrågningar på info@skepparholmen.se eller 08-747 65 00. Vår onlinebokning är öppen dygnet runt. Önskar er varmt välkommen till oss när vi öppnar igen den 7/8. Ha en riktigt fin sommar!

  Onlinebokning

 • Holistic Boost 19/8

  En dag med "helhet" som ger inspiration på samma gång som du tränar kroppen, gör av med spänningar och får ny energi. Rytm, kraft och stillhet är temat på dagen med härliga Cecilia Gustafsson. Förvänta dig en uppfyllande upplevelse! Lediga platser finns. Varmt välkommen!

  Holistic Boost 19/8

 • Söndagsspecial sön-mån 3-4/9

  Njut och slappna av i den ångande varma utomhuspoolen! Låt oss pyssla om dig så att du kan hämta ny kraft och börja veckan fylld av energi! Söndagsspecial är ett rabatterat spapaket som gäller söndag till måndag den 3-4/9, 8-9/10 och 12-13/11. Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka.

  Söndag-måndag: Söndagsspecial

 • Skidträning med MalinDeMora 28/1

  Vi erbjuder en träningsdag med fokus på längdskidåkning med populära MalinDeMora - certifierad skidcoach i Svenska Skidförbundet och licensierad personlig tränare. Dagen innehåller föreläsning med fokus på längdskidteknik i teorin och hur du tränar året runt för att bli en bättre skidåkare samt kringliggande ämnen inom längdåkning såsom utrustning och valla. Vi kör även ett praktiskt längdskidpass med samtliga tekniker för de klassiska fem åkväxlarna.

  Skidträning med MalinDeMora 28/1