Det var mysigt och avkopplande, liksom det alltid är att byta miljö. Vi hade dessutom tokstädat under dagen så det var skönt att sedan bli ompysslad med god 3-rättersmiddag.

I lördags sen förmiddag begav vi oss mot Skepparholmens SPA. En övernattning jag överraskade sambon med och lyckades hålla hemligt fram till samma morgon. Något som jag vet att han behöver och som jag känner att även jag behöver. En natt, och en helg med ren avkoppling, utan fokus på jobb, stress eller måsten.

På hotellrummet möttes vi av en härlig skål frukt och choklad som jag beställt dit och vi njöt av de lugna omgivningarna och utsikten över vattnet.

Efter vårt intervallpass ute i det fria och ute i dagsljuset var det dags att spana in relaxavdelningen. Vi tilldelades morgonrock och tofflor och det var riktigt mysigt att bara gosa in sig i en over-sizemorgonrock och slippa bry sig om vad man har på sig.

De har en utomhuspool med utsikt över vattnet och där kröp vi ner. Det var varmt i vattnet jämfört med luften som säkerligen vara nere på +5. Poolen var upplyst av lampor men runt omkring var det mörkt, enbart ljuset på kryssningsfartygen som passerade ute i vattnet lyste upp - men gjorde då vackra ljusskuggor i flertalet färger i vattnet. Jag vet inte hur länge vi satt där, och det spelade ingen roll heller, det var bara så skönt att glömma tid och rum, bara prata och mysa, bara vi två.

Vi satte av direkt in mot bastun, som ligger precis i anslutning till utomhuspoolen, med stora glaspartier som ger samma panoramavy över vattnet. Där satt vi tills svetten rann och jag började känna mig sömnig. En ordentlig dusch på det i svalt vatten för att piggna till gav vi oss tillbaka till rummet.

Varma kläder på, total avslappnade i kroppen efter upplägget: intervallpass- utomhuspool- bastu var det dags för middag. Och vi var rejält hungriga! Att det var 3-rättersmiddag visste jag om, men inte att det var dessertbuffé och ostbuffé! Fantastiskt gott och vi åt tills magen stod åt alla håll. Kombinationen av all god mat och träning och avkoppling ihop med ett glas rött vin och lite gott rött te gjorde mig rejält trött.

Jag erkänner, jag somnade redan kl. 20.30. Och vaknade inte förrän 08:30 dagen efter. Fullständigt avslappnad. En perfekt dag! Och söndagen har varit lika bra den med frukostbuffé, promenad, och en rejäl brunchbuffé till lunch. Fantastiskt vad lite miljöbyte kan göra! Så behövligt för oss två som sällan annars har så mycket tid för varandra.