Sevärdheter i Nacka & Värmdö

Artipelag - www.artipelag.se Tel: 08-570 130 00
Artipelag är en ny, internationell mötesplats för konst, god mat, events och aktiviteter - vackert belägen i Stockholms skärgård, bara 20 minuter från city. Att ta sig hit är enkelt; både med bil, buss och båt. Här finns parkeringar med 350 platser, en ångbåtsbrygga för passagerarbåtar från stan och dessutom en lång pontonbrygga för fritidsbåtar. Besöksadressen är Artipelagstigen 1, Gustavsberg och positionen N 59° 18´ 04",  O 18° 20´ 07".

Hamn - www.hamnmuseum.se Tel: 08-570 31 110
HAMN är ett museum som med avstamp från Nackas historiska kulturarv, SLAGET VID STÄKET, tillgängligör platsens historia. En historia som omfattar allt från vikingatida spår av mänsklig aktivitet, senare tiders historiska avtryck i natur- och kulturlandskapet till verksamheter och livsberättelser i dagens mångkulturella Fisksätra.

Aktiviteter

Nacka Golfbana - www.nackagk.se Tel: 08-570 360 27
Spela golf på en naturskön 18-hålsbana i Velamsunds naturreservat, strax utanför Stockholms city. Vi vill att Nacka Golfklubb skall bli omtalad som en klubb med god atmosfär och kamratlig anda. Vår välskötta bana utvecklas ständigt och är känd för sin goda kvalitet på framför allt greenerna. Vi strävar efter att vara en klubb där alla, både gäster och medlemmar, känner sig välkomna.  Miljöarbetet har en central roll på vår klubb och vi är GEO-certifierade; den högsta miljöcertifiering en golfklubb kan ha.

Velamsund
I en trädgård kantad av doftande syrener låg för inte alltför länge sedan Velamsunds herrgård, en stor och vit byggnad, med utsikt över en havsvik och en vacker insjö. I bakgrunden, som fond till gården, sträckte sig en stor, mäktig löv- och granskog vida omkring. miljön är orörd och bevarad. Här kan du njuta av naturen och uppleva historiens vingslag. Läs mer här

Shopping

Nacka Forum - www.nackaforum.se Tel: 08-40 000 300
Nacka Forums ambition är att ge er besökare en unik shoppingupplevelse. Vi strävar ständigt efter att göra Nacka Forum till ett trevligt centrum att vistas i genom ett differentierat butiks- och restaurangerbjudande, evenemang, ett brett serviceutbud och en härlig atmosfär. I Nacka Forum hittar du allt och lite mer. Centrumet genomgick en större ombyggnation år 2008 och erbjuder idag en unik atmosfär med en modern och spektakulär arkitektur. Nacka Forum har en uthyrningsbar yta om 51 700 kvm och här hittas cirka 150 butiker, restauranger och caféer. Här finns även andra tjänster som banker, sjukvård och mäklare.

Sickla Köpkvarter - www.sickla.se Tel:08- 644 21 28
I Sickla Köpkvarter väntar ett fantastiskt utbud av shopping! Här har vi satsat på mångfald - det ska finnas något för alla. Oavsett om du är intresserad av kläder, skor, inredning, elektronik, böcker, spel, sport eller husgeråd hittar du det här! Mindre specialbutiker ligger vägg i vägg med de stora etablerade kedjorna. I vårt kvarter kan du också besöka ateljébutiker du inte hittar någon annanstans. Varmt välkommen!

Promenad mellan hav och sjö  
Det finns många trevliga vägar att promenera runt Skepparholmen. Vi har en vacker sjö (Kvarnsjön) på ena sidan och havet på andra sidan. Vi brukar säga "- Om du inte gått ett varv kring vår udde så har du inte varit på Skepparholmen". Kartor finns i vår reception om du vill gå en längre sträcka.

Vi har en bevarad hemlighet. En bäck med ett litet vattenfall på ca 10 minuters promenad från oss. Besök gärna den platsen. 

Gå gärna upp till Utsiktsberget och se hela Stockholms inlopp. Även ett besök vid Trollsjön, som ligger magiskt inbäddad i skogen inte långt från oss är väl värt ett besök.