Samarbeten 

Skepparholmen Nacka är medlemmar i Svenska Möten
Svenska Möten är expert på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.

Att Skepparholmen Nacka är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Skepparholmen Nacka äger Svenska Möten tillsammans med 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Läs mer på www.svenskamoten.se

Svenska Spahotell
Vi är medlemmar i Svenska Spahotell, en förening för svenska högkvalitativa anläggningar med spaverksamhet.  Det är en fristående förening som bildades år 2004 med krav att medlemmarna ska vara anslutna till Visita- Svensk Besöksnäring och uppfylla samtliga uppställda kriterier inom de fyra hörnstenarna för spaverksamhet som är rörelse, vila, näring och beröring. Se Svenska Spahotell   

SIS
Vi är medlemmar i SIS, Swedish Standards Institute, en organisation där företag, myndigheter, forskare och intresseorganisationer samarbetar för att skapa standarder som ger enklare rutiner, billigare flöden och höjd kvalitet.  Vår verksamhet är
certifierad för kvalitet enligt ISO 9001 och miljö enligt ISO 14001 och utvecklas
vägledning av standarden för socialt ansvarstagande ISO 26000. Vi har deltagit
i framtagandet av en ny global standard för hållbarhet vid evenemang och möten.
Standarden, ISO 20121 används av arrangörer och andra aktörer inblandade i
stora som små evenemang för att se till att de tar hänsyn till miljö, hälsa och
säkerhet. Se SIS Hållbarhet vid evenemang

WWF
Vi stödjer genom företagsgåva Världsnaturfonden, WWF, som är en av världens ledande ideella naturvårdorganisationer med fem miljoner supportrar. Konkret innebär samarbetet att vi förutom att sprida information, sponsrar projektet Rädda Östersjön, deltar i

klimatmanifestationen Earth Hour och följer rekommendationerna enligt WWFs
Fiskeguide vid inköp av fisk och skaldjur till vår Kravcertifieraderestaurang. Se
WWF Östersjön

Naturskyddsföreningen
Vi stöder Naturskyddsföreningens havsarbete - Våra hav mår bra igen.  Naturskydds-föreningen är en ideell och partipolitiskt obunden miljöorganisation med ca 192 000 medlemmar. Konkret innebär samarbetet att vi förutom att sprida information ingår i organisationens Havsnätverk samt anlitar expertis från Naturskyddsföreningen vid miljöutbildningar för medarbetare och konferensgäster. Vid upphandling efterfrågar vi produkter med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. För vår hotelltvål har vi i samarbete med leverantören tagit fram en egen produktlinje märkt Bra Miljöval.  Se Naturskyddsföreningen Bra Miljöval

Nätverket - Svanen
Förutom att vår verksamhet är miljömärkt med Svanen är vi även medlemmar i Svanens nätverk som är öppen för alla företag och organisationer som vill bli bättre på miljö, oavsett verksamhet. Se Svanen respektive Nätverket - Svanen.

VISITA / Hotelstars Union
Hotelstars Union är ett gemensamt klassificeringssystem för europeiska hotell som startade efter tydliga önskemål från EU. Under 2014 deltog 15 länder, inklusive Sverige, med totalt över 40.000 klassificerade hotell. 

I Sverige utför Visita, genom dess helägda dotterbolag Svensk Klassificering, den årliga inspektionsverksamheten. Aktuell stjärnstatus för svenska klassificerade hotell finns på hotelsinsweden.com eller hotelstars.se. Skepparholmen Nackas hotellrum har klassificerats med 4 stjärnor. Läs mer om hur klassificering av hotell genomförs via Visita här

Roks
Vi stödjer Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige genom certifiering som porrfritt hotell.  Riksorganisationen har som uppgift att ta till vara jourernas gemensamma intressen i deras arbete mot mäns våld mot kvinnor, tjejer och barn. Se Porrfritt

Nores
Vi är medlemmar i Nores AL, en av de största inköpsorganisationerna inom hotell och restaurang i Sverige och Norge. Organisationen har totalt ca 600 medlemmar, jämnt fördelat mellan de bägge länderna. Se Nores

SOLVATTEN
SOLVATTEN och UNICEF samarbetar i Uganda i ett projekt för att rädda liv och förbättra livssituationen för mammor och barn med hjälp av SOLVATTEN. Samarbetet innebär att särskilt utsatta familjer i norra Uganda får tillgång till en lösning som effektivt förbättrar och förenklar livet på ett miljömässigt hållbart sätt. Skepparholmen Nacka har ingått ett samarbete med SOLVATTEN och tack vare detta kan ca 50 utsatta människor i Uganda få rent vatten dagligen under 7-10 år. Mer information.  

Hållbara restauranger
Skepparholmen har gått med i programomgång 3 i ett "Hållbara Restauranger" som startade år 2015. 

Hållbara Restauranger är ett samverkansprojekt för en hållbar restaurangnäring som tar utgångspunkt i ISO 26000:s definition av hållbarhet och socialt ansvarstagande. Deltagare är ett i dag ett 20-tal restauranger i Göteborg och Stockholm som samarbetar med stöd av WWF, Visita och leverantörerna Saltå Kvarn, Löfbergs, Diskteknik, Leröy och Gröna Gårdar. U&We är konsultföretaget som startade initiativet och håller i projektet. Bland restauranger som deltar i projektet idag märks bla; Göteborgs Stadsteater, Göteborgsoperan, Tyrolen, Liseberg, Moderna Museets restaurang & Restaurang Hjertat, Elwing & Co (Berwaldhallen), Junibacken, Stadshuskällaren, Teaterbaren , Arlandagymnasiets restaurangskola.

Deltagarna har insikt om att hållbarhet och transparens är prioriterade frågor i restaurangbranschen, en vilja att utveckla sin kompetens och driva hållbarhetsfrågan systematiskt och beslutsamt.

Hållbara Restauranger erbjuder en verktygslåda som består av fem områden; Mat, Miljö & klimat; Reko, Kommunikation & kompetens, och Ekonomi.

Tillsammans med en coach från Sustainergies kommer en nulägesanalys genomföras och den s.k. verktygslådan ska användas  för att utveckla hållbarhetsarbetet på plats. Hållbara Restauranger hjälper till med kommunikationspaketering.

Motiven till Skepparholmens deltagande är att vi vill;

  • Stärka vårt varumärke genom driva en viktig fråga tillsammans med spännande partners
  • Lära oss mer om gästernas beteende och tankar kring hållbarhet och miljö
  • Motivera våra medarbetare och lära oss kommunicera hållbarhet via mat och dryck.
  • Ideologiska skäl - förändra branschen. Det ska vara normalt att det är hållbart!
  • Ekonomiska skäl- minska svinnet & kostnaderna.

För närmare information gå in på: Hållbararestauranger.se

Hållbara Restauranger