Nyheter

Reportage om Skepparholmen Nacka

2019-08-28

Skärgårdsradion intervjuar Gunilla

Lyssna till Skärgårdsradions reportage om vårt lopp "Skepparholmen springer för Östersjön" från juni 2019 och hur vi fortsätter att samla in pengar till Östersjön via spa-paketet "Vandring & spa"; https://www.ilikeradio.se/skargardsradion/lyssna-igen/program/loogna/16362/ Intervju av Gunilla Strömberg-Pettersson, Administrativ chef på Skepparholmen Nacka. 

Med vårt nya spapaket "Vandring & spa" kan du kombinera motion i vacker natur med återhämtning på spa. Du njuter av Boo-leden där du får se sjöar, utsiktsplatser, fornminnen och kulturhistoriska platser. Leden passar alla oavsett vilken fysik du har. Sträckan är 1,5 mil. Starten är vid Skepparholmen, går längs med Hasseludddsvägen och viker av in mot Boo-leden. Färden går sedan vidare genom vacker orörd natur fram till naturreservatet i Velamsund. 

100 kr per person av ditt spapaket går till Världsnaturfondens projekt "Rädda Östersjön". Du är även med i en utlottning av en spavistelse för 2 personer. Läs mer om "vandring & spa" här

 

Läs mer

10-årsjubileum av "Skepparholmen springer för Östersjön"

2019-07-02

Vill så gärna dela Gunilla Strömberg Petterssons fina tacktal i samband med avslutningen av 10 härliga år med "Skepparholmen springer för Östersjön". 

"Tack snälla ni för att ni är här idag när Skepparholmen Springer för Östersjön firar 10 års jubileum. Att springa för en god sak har blivit en folkrörelse. Jag googlade på ”Springer för..” och förutom Skepparholmen fick jag upp, Spring för livet, Spring ett lopp för cancerfonden, spring för världens barn, spring för det lilla livet, spring för frihet, spring för dem som inte kan springa och spring för miljön, Listan är längre men för att vi ska hinna med prisutdelning stoppar jag där. Alla dessa ”springer för.. arrangemang” har en gemensamt, de är mer bara än en tävling. Loppet bidrar till något gott, genom att rikta uppmärksamhet och samlar in pengar till tex miljöåtgärder, till forskning på allvarliga sjukdomar, för att hjälpa människor på flykt eller barn i nöd.

För oss på Skepparholmen är miljö och hållbarhet en del i vårt dna, våra ledord är härligt, hållbart och omtänksamt. Hotellet är SVANEN-märkt och vi har en KRAV-märkt restaurang och vi arbetar på sen länge bred front med miljö och hållbarhetsfrågorna, vi kallar det ”Vårt gröna arbetssätt”.

Vi är ju ett spahotell mellan hav och sjö så mycket kretsar kring vatten. Och dagens lopp är en tydlig hållbarhetsaktivitet. Vi blir svettiga men friskare genom att röra på oss och bidrar till bättre vattenmiljö genom att samla in pengar. Under dessa 10 år har ca 1300 deltagare samlat in nära 200 kkr, första åren till naturskyddsföreningen och därefter WWF som på sin hemsida skriver ang. projektet Rädda Östersjön! Vårt vackra innanhav är ett av världens mest förorenade. Död havsbotten breder ut sig. Östersjön och djuren som lever där har anpassat sig under lång tid, men har nått sin gräns. Vi står vid ett vägskäl där vi måste välja den hållbara vägen – vi har inte råd att misslyckas. Vi måste vi väcka liv i Östersjön!

Det är roligt att springa, så fortsätt spring så mycket ni kan och vill. Men tänk på att om livet på alla plan snurrar för snabbt så kan hända att våra handlingar går i en riktning och vårt hjärta i en annan eftersom det inte finns det inte tid för dem att mötas. Då behöver vi sakta in, inte stå stilla men röra oss mer långsamt framåt så själen kan komma i kapp. Jag pratar om att VANDRA. Att vandra har blivit i ropet fast det är ingen ny upptäckt att vi mår bra av att vandra. I gamla testamentet tredje mosebok står. Om ni vandrar efter mina stadgar, håller mina bud och gör efter dem så ska jag giva er regn i rättan tid, så jorden ger sin gröda och träden på marken bär sin frukt.

Så enligt bibeln är vandringen i sig en fantastisk insats för miljön. Det har vi tagit fasta på. Från i år erbjuder vi Skepparholmen Vandring och SPA, där motion i vacker natur kombineras med återhämtning på spa. Delar av vandringen är längs Boo-leden, sträckan är 1,5 mil. Vi uppmanar till vandring men givetvis kan ni som vill ändå springa. Även här fortsätter vi vår insamling till WWF.

Då vi på Skepparholmen tror kraften i ett multikulturellt samhälle och religionsfrihet citerar jag idag inte bara bibeln utan även Buddha. Buddha sa: Tusen ljus kan tändas från ett enda och det kommer inte att förkorta ljusets livslängd. Glädjen förminskas aldrig om den delas.

Det ljus och den glädjedelare som under dessa 10 år ihärdigt och med glädje planerat och hållit ihop detta arrangemang och som nu gjort vår nya satsning vandring och spa möjlig är vår marknadschef Eva Suits. Jag vet att hon hellre lyfter fram andras prestationer än att framhäva sig själv. Jag vet också att hon strax ska ta över ordet efter mig för att tacka våra samarbetspartners. Du ska få göra det Eva, men först vill jag att vi alla tackar Eva med en applåd. Tack Eva för dessa 10 år. Jag lovar att vandra leden med dig i höst. Men bara om du lovar att vänta på mig när du sprungit före uppför backen."

Gunilla Strömberg Pettersson 
Administrativ chef
Skepparholmen Nacka 

 

Läs mer

Fest, bröllop eller kick off?

2019-06-27

Ny läcker festvåning!

Är du i planeringstagen för en fest? Eller är det bröllop på gång? Då har vi festvåningen för dig! Vår nya fina festlokal med panoramavy över fjärden passar både för den lilla och stora festen. Buffé eller serverad meny? Tillsammans planerar vi för vad som passar just ditt event bäst för att kvällen ska bli en minnesvärd upplevelse.  

Vår nya festvåning har stora fönsterpartier från golv till tak och flörtat med den vackra naturen utanför. Här finns plats för både middag och dans då ni är helt avskilda från övriga gäster. Maxantal i festvåningen är 125 personer men passar lika bra för 40 personer. Varma kvällar öppnar vi dörrarna till den magnifika terrassen med utsikt över havet. Våra fantastiska kockar, vår stora bar och Dj står till ditt förfogande hela kvällen. Här finns 100 hotellrum om dina gäster vill stanna över natten.. och ett fint spa om de vill njuta lite extra. Fri parkering finns naturligtvis för alla dina gäster.

Vår försäljningsavdelning finns på plats alla vardagar hela sommaren. Välkommen på en visning! 

 

Läs mer

Food & Beverage Manager

2019-05-07

Välkommen Jason Berridge!

Vi är glada att välkomna Jason Berridge till tjänsten som Food & Beverage Manager.

Jason har arbetat inom hotell- och restaurangbranschen hela sitt yrkesliv som kock och kökschef på allt från hotell med Michelin-stjärnor till restauranger och engelska vingårdar. Sin första anställning hade han redan som 13-åring, när han arbetade som diskare. Jason har även drivit en mindre kursgård utanför Hudiksvall. Senast kommer han från Scandic Hotels där han varit verksam i nio år.  

Jason ser fram emot och hoppas kunna bidra till en positiv utveckling av Skepparholmens spa- & konferenshotell med ny festvåning och nybyggt kök. Med stort fokus på medarbetare, gäster och kvalité vill han ta Skepparholmen till en ännu högre nivå.  

Jason är engelsman och har varit bosatt i Sverige i 23 år. Han bor i Nacka med sin sambo Lisa och har två nästan vuxna barn. 

Något som kanske inte alla känner till om Jason är att han älskar att sjunga och att han gillar att cykla. 

Vi hälsar Jason hjärtligt välkommen till oss och ser fram emot ett fantastiskt arbete tillsammans!

Läs mer

Ny medarbetare

2019-04-23

Välkommen till oss Heidi! 

Vi är så glada att få välkomna Heidi Hansdotter till oss. Heidi får rollen som konferensvärd/receptionist. Hon välkomnar våra gäster när de anländer och hälsar dem välkomna tillbaka när de checkar ut. Servicen till våra konfererande gäster, kursledare och föredragshållare är central och hon ansvarar för att våra konferenslokaler är i bästa skick och att konferensdeltagarna får en fin service. Som receptionist ger Heidi våra gäster ett vänligt och personligt bemötande.

Heidi berättar att hon älskar service och att få överträffa gästers förväntningar.  Utmaningar är hennes bränsle som driver henne framåt. Hon har tidigare arbetat inom  fastighets-, ekonomi- och hälsobranchen, både som förvaltare, ekonomikonsult, hälsocoach och säljare. Heidi har stor erferenhet och vet vilka förväntningar man har som gäst när man kommer till ett spa- och konferenshotell. 

Något som vi inte visste om Heidi är att hon har, som hon själv beskriver; "Näbbiga tvåbenta fjälsklingar. 7 höns av rasen dvärgkochin och en asiatisk stridshöna av rasen Ayam Cemani."

Heidi kommer definitivt att få våra gäster "att längta tillbaka till oss". 

 

Heidi Hansdotter vid vår vackra magnolia. 

Läs mer

Spabehandling

2019-03-25

"En stilla stund" i paradiset 

Då var det dags igen att få vara "provdocka" för en av våra härliga kroppsbehandlingar som heter "En stilla stund". Mina fina kollegor Cecilia och Marie utförde denna njutfulla spabehandling. Det är det absolut bästa med att jobba på ett spahotell, att ibland själv få vara gäst och koppla av på vårt vackra spa.      
Massage som gör underverk 
"En stilla stund" är verkligen för dig som älskar att njuta. En avkopplande massage, där jag bokstavligen vaggades in i en avslappning, efterföljdes av akupressur för hårbotten, nacke och axlar. En cirkulationshöjande och väldoftande aromatisk olja masserades in på mina axlar, spända halsmuskler och på min nacke. Varje punkt som berördes gjorde att jag sjönk allt djupre ner i ett rofyllt välbefinnande. 
Nackrosett
Höjdpunkten var när de djupt liggande musklerna i den så kallade "nackrosetten" stretchades ut och masserades med ett fast tryck. Kändes som om jag var i himmelriket.  Behandlingen slutfördes med en gudomlig skalpmassage.
Hjärtligt tack
Tack kära kollegor för att ni gjorde denna måndag till den bästa starten på veckan som man kan tänka sig. Det känns så tryggt och bra att veta att våra gäster blir så väl omhändertagna av våra duktiga spaterapeuter som ger så välgörande behandlingar.  Detta sätter verkligen en extra guldkant på spavistelsen.   
Läs mer

SVANEN-märkt spa- och konferenshotell

2019-03-21

10 års jubileum!

– SVANEN har landat hos Skepparholmen Nacka...igen.

För 10 året i rad har Skepparholmen blivit godkänd. Vi arbetar i SVANENS anda genom att Rädda världen lite grann varje dag och vårt systematiska miljöarbete ger resultat.

Under året har bl.a. andelen ekologisk mat och dryck fortsatt öka, vattenanvändningen har fortsatt minska och att vi tagit hem hela 7 mer poäng än föregående år. Bl.a. till följd av att UV-ljus används för pool-desinfektion.

Ett SVANEN-märkt hotell-, restaurang-, konferensverksanläggning har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete och klarat Svanens stränga krav. Verksamheten arbetar, med hjälp av Svanen, mot det hållbara samhället. Personalen arbetar inom många områden för att inte belasta miljön. För att bli SVANEN-märkt måste verksamheten t.ex. klara ett antal gränsvärden. Energiförbrukning som är ett av gränsvärdena, är ett av de områden som ger upphov till störst miljöpåverkan från dessa verksamheter.

Har du frågor om "Vårt Gröna Arbetssätt" kontakta gärna vår administrativa chef Gunilla Strömberg Pettersson, gunilla.stromberg-pettersson@skepparholmen.se 

Läs mer

"Himlen tur & retur"

2019-03-15

Välgörande behandling på vårt spa

Igår hade jag den äran att få vara ”provdocka” på vårt spa när vår fina medarbetare Marie skulle träna på en av våra spabehandlingar som heter ”Ingefärshetta”. Hon assisterades av härliga Cecilia som instruerade hur man utför behandlingen med extra finess.  

Att kroppsbehandlingen skulle vara enormt välgörande för kropp och själv hade jag hört sedan tidigare. Men att själv få möjlighet att uppleva detta var verkligen en känsla av ”himlen tur & retur”. All eloge till våra duktiga medarbetare!

Spabehandlingen var på 80 minuter och jag försvann in i en annan värld av dofter från eukalyptus och ingefära. Kände mig både ompysslad och trygg med varma handdukar som omsvepte min vintertrötta kropp. Det hela blev en fulländad helkroppsupplevelse med både kroppsskrubb och massage som min hud och mina muskler så väl behövde.

Kroppsskrubbens naturliga saltmineraler gav en uppfriskande känsla in i minsta por och min hud absorberade den varma ingefärsoljan direkt. Jag kände verkligen hur oljan gav ”näring” till min torra hud. Även den massage som ingick i behandlingen ”Ingefärshetta” var otroligt välgörande. Blir så lycklig när man inte glömmer bort att beröra händer och fötter under en massage. Det är ”pricken över i” under en massagebehandling, tycker jag. En del av massagen var med varma stenar, som jag sedan fick hålla i mina händer under resten av spabehandlingen. De mjuka stenarna gav en varm och innerlig känsla som spred sig vidare i min kropp.    

Mina underbara kollegor såg sedan till att kroppsbehandlingens avslutning blev en höjdpunkt med maximal njutning genom att ge en skalpmassage med varm olja. Om du aldrig tidigare fått skalpmassage ska du verkligen prova detta. Det ger en avkopplande känsla som leder till ett lugn i både kropp och själ. 

Bugar och tackar mina kära kollegor för denna otroliga helkroppsupplevelse som jag varmt rekommenderar. Nästa gång du som gäst besöker oss boka Ingefärshetta! Vill du läsa mer om våra spabehandlingar, kika vidare här: https://www.skepparholmen.se/se/spa/spabehandlingar/kroppsbehandling/

 

Läs mer

Tips inför årliga konferensen!

2019-03-05

Konferera mera – och bättre!

Dags att börja fundera på den årliga konferensen? Alla som har planerat den här sortens event någon gång, vet att det finns många aspekter att ta hänsyn till. Hur länge ska konferensen hålla på, vilka frågor och ämnen ska vi ha med på agendan, ska det vara en regelrätt konferens eller mer åt kickoff-hållet? Och, kanske viktigast av allt, ska vi hålla till på kontoret eller ska vi åka iväg någonstans?

Att samla medarbetarna på kontoret är onekligen det billigaste alternativet, och priset är naturligtvis inte helt irrelevant för de flesta företag. Men om det ändå finns någon form av utrymme i budgeten, vill vi slå ett slag för att förlägga konferensen utanför kontorets väggar. Låt oss berätta hur vi tänker…

Skapa nya förutsättningar

När vi lämnar kontoret bakom oss, är det ibland som att vi också kliver ur våra roller och lämnar en del av våra invanda mönster. Genom att förflytta oss från arbetsplatsen och förlägga konferensvistelsen på lite mer ”neutral mark”, tenderar vi att slappna av mer, bli mer kreativa och öppna för nya lösningar och idéer. Uttrycket att saker och ting ”sitter i väggarna” är inte helt taget ur luften, och miljöombyte ska därför inte underskattas. Ny miljö ger dessutom ny energi – till den enskilda individen, såväl som till gruppen. Bli inte förvånad om du får se sidor hos dina kollegor, som du inte kände till sedan tidigare. 

Maximera effektiviteten

Vem känner inte igen sig i beskrivningen av möten som störs av vibrerande mobiltelefoner, bud som ringer på dörren, medarbetare som kommer och går eller som måste avvika tidigare för att gå och hämta barn, eller för att gå in i ett externt möte? Genom att hålla konferensen utanför kontoret, finns dels större möjligheter att begränsa antalet distraktioner, dels kan man lättare se till att medarbetarna är aktiva och närvarande hela mötestiden. På så sätt blir konferensen mer effektiv, ni får mer uträttat på mindre tid och ni kommer garanterat att uppnå större engagemang, vilket i sin tur även stärker gruppkänslan.

Förena nytta med nöje 

Nog för att målet med de flesta konferenser har med jobb och verksamheten att göra, men det skadar ju inte att ha trevligt under tiden också. Varför inte förlänga konferensen genom att checka in hela gänget på ett konferenshotell, som utöver bra möten även erbjuder vällagad mat, spa, natur, aktiviteter och övernattning? Aktiviteter svetsar samman gruppen, medan god mat och avkoppling dels ger välbehövlig energipåfyllning efter en lång dag i konferensrummet, dels ger det en signal till medarbetarna att de är uppskattade och förtjänar en belöning för sin insats. Att sitta ner tillsammans och äta en god middag som avslutning på dagen, brukar vara ett lika effektivt som uppskattat sätt att få insikterna från dagen att sjunka in. De flesta brukar dessutom ha lättare att koppla av, när man vet att man inte behöver tänka på resan hem på kvällen. Istället får man avnjuta en skön natts sömn, och kan sedan ta sig an resten av konferensen dagen efter – utvilad, och med laddade batterier. 

Förläng effekten 

När man planerar en konferens, eller en kickoff för den delen, är det lätt att stirra sig blind på nuet, och att se det som en betungande kostnad. Hur mycket pengar måste vi investera, och hur mycket effektiv arbetstid tas i anspråk av medarbetarna? Men vi menar att det är minst lika viktigt att se de positiva effekter som konferensen kan ge på lång sikt. Genom att samla medarbetarna en hel dag, eller två, och att ostört ägna sig åt en gemensam agenda – gärna kombinerat med inslag av sociala aktiviteter – skapas gemensamma minnen för gruppen. Och det, vågar vi påstå, är något som kommer att jobba för och hålla samman gruppen och företaget under en lång tid framöver!

Läs mer

Lite lyx i vardagen

2019-02-15

Hemma bra, men borta bäst?

Stressen efter julens alla bestyr har bleknat och är nu ett minne blott, ett nytt år har tagit sin början och vardagen har slutit sin varma famn runtom oss. Så här under vinterhalvåret är det många av oss som vill dra sig undan lite, boa in sig, och mysa hemma i värmen. Men vem har sagt att man måste vara hemma för att mysa?

Här listar vi fem anledningar till att flytta myset utanför hemmets väggar – åtminstone någon gång då och då. 

En paus från vardagen

Hur mycket du än gillar ditt liv, ditt hem och din vardag, så är det något alldeles speciellt med att få en liten paus från det hela då och då. När vi kliver utanför vårt vanliga liv, får vi nya perspektiv på saker och ting. Det ger oss en möjlighet att koppla av, komma ner i varv och att…bara vara. I det stressade liv som många av oss lever i dag, är återhämtning helt nödvändigt för att vi ska kunna fungera och hålla – både fysiskt och psykiskt – ett långt liv. Genom att lämna vardagen en dag eller två, får du en välbehövlig paus och återhämtning, du får mer energi och kan ta dig an ditt liv med förnyade krafter när du kommer tillbaka.

Mer tid till det som räknas

Vi har väl alla varit i situationen att, efter att ha haft vänner hemma på middag, sjunkit ner i soffan och halvt utmattade tänkt ”jag hann ju knappt prata med gästerna; det enda jag gjorde var att fixa med maten och se till att alla hade det bra!” Ta med dig vännerna och checka in på hotell istället! Luta dig tillbaka, låt någon annan ordna med maten, och tillåt dig själv att njuta av tiden tillsammans med vännerna. Ingen planering, inhandling, eller matlagning. Bara avkoppling, prat och umgänge. När middagen har avnjutits, lämnar du bara allt och kryper ner i en säng med rena lakan – som någon annan har bäddat åt dig – och känner dig sannolikt allt annat än utmattad.

Den eftertraktade egentiden

Vad vore väl livet utan vänner och familj? Säkert ganska tomt och tråkigt, men i ärlighetens namn behöver vi alla en stund för oss själva ibland. Egentid är något som många av oss upplever att vi har för lite av. Trots att vi vet att det är något vi behöver, tenderar vi ofta att nedprioritera det till förmån för såväl måsten som nöjen. Varför inte ta ett dygn eller en helg helt för dig själv? Genom att du kommer hemifrån, kommer du även bort ifrån vardagens alla distraktioner, som – även om de kan vara angenäma – kräver energi av dig. Checka in, logga ut och koppla upp mot dig själv!

Nya miljöer ger nya minnen

Du behöver inte resa runt jorden för att uppleva något nytt. Även ett litet miljöombyte kan göra underverk för både kropp och själ. Allra mest välgörande, tycks vara när vi befinner oss på platser i eller nära naturen. När vi ser saker vi inte sett förut, och upplever ställen vi inte tidigare har besökt, händer något inom oss. Genom nya upplevelser adderar vi till vårt livs minnesbank, vilket inte bara ger oss vackra minnen att se tillbaka på, utan det ger oss också energi i vårt liv här och nu. När vi upplever nya saker, uppfattar vi också ofta att tiden går långsammare – det är som att vi är mer medvetna om det som sker omkring oss, och är bättre på att ta in det vi upplever. Livet är, som bekant, inte de dagar som gått utan de dagar vi minns.

Lite lyx i vardagen

Hör du till den lyckliga lilla skara som har ett eget litet spa hemma i källaren? Eller kanske en uppvärmd pool i trädgården? Om svaret är ja, är vi de första att gratulera. Vi tycker att alla är värda en stunds lyx då och då, så om ditt svar istället är nej tycker vi att du ska undersöka möjligheten att ta din tillflykt någonstans där du kan få en stunds avkoppling i form av en härlig massage, långa promenader i naturskön miljö, en välgörande spabehandling, eller kanske bara lyxen att njuta av en lång, skön sovmorgon i en bekväm säng med nymanglade lakan.

Vi önskar dig en riktigt mysig och avkopplande dag!

 

Läs mer

Högt betyg på Tripadvisor

2019-01-23

Cerificate of Excellence!

Vi är glada och stolta över att vi fått en så fin utmärkelse via TripAdvisor. Vi vill tacka alla gäster som gett oss så höga betyg. Varma tack även till våra medarbetare. Utan er hade detta inte varit möjligt. 

Extra roligt att vi får utmärkelsen just nu när vi visar vår reklamfilm om vårt vackra spa i TV4. Har du förresten sett den?  

Vill du också komma och njuta en stund på spa? Unna dig en spavistelse med middag och övernattning eller besök oss över dagen och njut av ett dagspa-paket. Skäm bort dig med en spabehandling - det är du värd! Läs gäran mer om våra spaerbjudanden och spabehandlingar

Vi vill även passa på att berätta om våra konferenslokaler - alla med utsikt mot hav eller sjö. Boka gäran in dig tillsammans med kollegor på något av våra konferenspaketVi har allt ni behöver för effektiva och kreativa konferenser och möten. Dessutom en härlig utomhusmiljö som upplagt för teambildande aktivteter, en RIB-båtstur ut i skärgården eller att bara lyxa sig och koppla av i våra varma pooler på spa.  

Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka! 

Följ oss gärna på Facebook och på Instagram

På bilden ser du Skepparholmen Nackas ledningsgrupp. 

Läs mer

Spa vid havet

2018-12-18

Spahotellet Skepparholmen Nacka 

Unna dig en spavistelse och njut av en skön avslutning på det gamla året och se fram emot ett nytt hälsosamt år. Här på Skepparholmens vackra spa kan man njuta av varma pooler, bastu och läcker relax med utsikt över havet.  Speciellt den varma infinitypoolen, som ligger utomhus med utsikt över himmel och hav, är extra populär.  

En nyhet för i år är ett nytt mindfulnessrum med stolar som sakta gungar dig till söms. Där kan man slappna av till lugn spamusik. Rummet hittar du längst in i vår badavdelning på spa.   

Passa på att även unna dig en härliga spabehandling. Vi erbjuder massage samt olika ansikts- och kroppsbehandlingar. Vi har många njutbara spaprodukter som gör att du kan förlänga spakänslan även när du kommer hem. 

Under din spadag hos oss har du även tillgång till olika ledarledda träningspass. Det är ofta lugna pass som yoga, mental avslappning och qigong. Yogasalen är mycket vaker med högt i tak och pryds av konst från keramiker Caroline Möller. 

Avsluta din dag på spa med en skön promenad längs med havet och vår vackra udde. Vi brukar säga; - har man inte promenerat udden runt så har man inte upplevt Skepparholmen fullt ut. 

Varmt välkommen på en välgörande spavistelse! 

Läs mer

Tips inför ditt möte

2018-10-24

Effektfulla möten 

Vi tror på mötets kraft människor emellan. Ofta pratar man om effektiva möten. Men vi på Skepparholmen Nacka vill istället lyfta fram effektfulla möten

När ett möte uppnår 100% effektivitet kan det kännas alltför strukturerat och bli energilöst, snudd på trist. Ett möte utan mål och struktur men med mycket energi kan å andra sidan kännas meninglöst. Ett effektfullt möte behöver en bra balans mellan effektivitet och energi.

Vi har tips på många härliga aktiviteter som skapar energi och ger inspiration - just för att kunna ge mötet dess balans. Dessutom med vårt matkoncept håller vi mötesdeltagarnas blodsocker i balans så att gäserna kan vara pigga och alerta hela dagen. Avsluta dagen med avkoppling på vårt spa. Läs mer om våra aktiviteter här

Läs mer

Telefondagis

2018-09-28

Telefondagis för fokuserade möten

En stor kartläggning om möten och möteskultur i svenska organisationer visar på att svenska folket stör sig på när kollegan kollar mail eller sociala medier under ett möte, hela 83 %. Samtidigt kollar mer än hälften av alla mötesdeltagare mail på varje eller vartannat möte. Så vad ska vi göra åt det?

Genom att ha ett Telefondagis i ert interna mötesrum eller på konferensanläggningen hjälper du mötesdeltagarna att fokusera på mötets syfte och mål samtidigt som de blir närvarande och kan bidra med deras kunskap och åsikter. Ett telefondagis kan så klart se ut hur som helst. 

Svenska Mötens fina Telefondagis har tagits fram i samarbete med Individuell Människohjälp, där hälften av vinsten går till deras arbete med att bekämpa fattigdom i världen. De går att beställa via utvalda leverantörer så som IM Fair Trade och Gr8meetings.

Behöver du ett Telefondagis på din arbetsplats? På Svenska Mötens sida på LinkedIn sida kan du vara med och tävla i en utlottning av tio stycken.

Läs mer

ToppHälsas nya yogakurs

2018-09-07

Nu släpper Topphälsa för första gången en digital yogakurs för alla – inspelad hos oss på Skepparholmen. Så häng på denna yogakurs i vår vackra yogasal, orangeri och relaxavdelning

Onlinekursen Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri på tio veckor ger dig de enkla verktyg du behöver för att hitta en mer hälsosam livsstil i förenlighet med yogans filosofi. Kursen är skräddarsydd för att vara enkel och smidig så att yogan kan bli en del av din vardag, utan att du behöver göra alltför stora förändringar.

Huvudfokus i kursen är genomgående på yoga – samtidigt som du också får vägledning i att jobba med kost, vardagsmotion och positiva tankar. Inom några veckor med kursen kommer du uppleva stora förändringar i ditt liv.

Yogakursen utgår från dig! Du ska inte behöva tvinga dig till någonting utan förhoppningsvis känna glädje i att hitta en mer hälsosam livsstil. Tänk på att det tar 66 dagar att förändra ett beteende så ge inte upp om du efter några dagar tappar lusten, det är bara att fortsätta så blir det snart en god vana.

Kursen innehåller:

  • 6 enkla yogapass (15–60 minuter) som du kan göra beroende på tidstillgång och dagsform.
  • 4 olika typer av vägledda meditationer.
  • Ett 10-veckorsprogram med pass, meditationer och kostråd som hjälper dig till en mer hälsosam vardag.
  • Enkla och nyttiga tips för bättre matvanor med vardagsrecept på frukost, lunch och middag och mellanmål.
  • Enkla tips på vardagsmotion som inte tar mycket tid i anspråk.
  • Tips på hur du ska tänka för att få en mer positiv och glädjerik vardag.
  • Ett enkelt yogapass du kan göra med barnen! Godnattyoga - för ja, barn mår också bra av yoga.

Så fungerar yogakursen:
Kursen gör du på nätet när du vill, från dator, läsplatta eller smartphone. När du har köpt kursen har du tillgång till den i ett år!

Kursledaren och yogainstruktören Annika om kursen:

– Jag vill med den här kursen dela med mig av mina bästa råd och tips för att hitta en balanserad vardag med fokus på yoga. Jag vänder mig till dig som vill leva ett aktivt liv och ha många saker igång samtidigt och jag vill fånga upp människor som ibland känner av stress eller känner att de vill ha en mer balanserad livsstil. Här har du alla tipsen du behöver för att hålla dig själv i bra balans, säger hon. 

Här hittar du ToppHälsas yogakurs

 

Läs mer

Klimatsmarta val

2018-08-28

Så knuffas du mot klimatsmarta val

Nedan ser du några av de saker som vi på Skepparholmen Nacka gör för att "nudga" våra gäster till att välja de alternativ som är hälsosamma och klimatsmarta. Miljömärkning av vårt spa- och konferensanshotell är en av de aktiviteter som vi genomfört och ständigt utvecklar. 

1. "Blodsockersäkra konferenser" - energipaus istället för sockerchock
Att erbjuda ett större utbud av nyttiga alternativ till fikapauser hjälper våra gäster att hålla sig pigga och alerta, vilket gör dem mer effektiva under sitt möte. Ofta är det inte hungern som ska mättas utan energin som ska fyllas på. Energishots, frukt, nötter och rawfood/slow food kan vara minst lika gott som en kanelbulle eller godisskål. Ett energirikt möte är ett lyckat möte. Läs mer om vår Blodsockersäkra kost som vi serverar våra konferensgäster. 

2. Minska matsvinnet
Vi har valt en något mindre tallrik för våra gäster då vi serverar buffé vid våra luncher. På så sätt minskas mängden matrester då det annars finns risk för att "ögonen är hungrigare än magen" när vi ska lägga mat på tallriken. Därför ställer vi även fram läckra grönsaker först i buffén. Det ökar sannolikheten för att vi äter mer grönt. Vi ställer också ut små skyltar som markerar innehållet så att vi kan fylla tallriken med klimatsmarta val.

3. Puffa för vegetariska och gröna alternativ
Genom att alltid erbjuda en varm vegetariskt rätt på lunchbuffén puffar vi åt rätt håll. 

4. Ekologiska viner samt KRAV- och rättvisemärkt te och kaffe
Ett gott vin kan lyfta måltiden till oanade höjder. I linje med vår gröna profil lägger vi stor vikt vid att kunna servera njutbara ekologiska viner. Vi serverar även KRAV- och rättvisemärkt te och kaffe

5. Erbjuda hämtning på tågstation/busstation
Kontakta oss gärna så tar vi fram förslag för att underlätta samåkning till oss. Detta är ett effektivt sätt att puffa i rätt riktning för att skippa flyg och taxi. Erbjudandet gäller främst för våra s k konferensgrupper. 

6. Källsortering 
Vi källsorterar för att minska hushållsavfallet. Det väcker tanken och möjliggör förändring.

7. Tvätt av handdukar och lakan
Tvätt av lakan och handdukar är en stor miljöbov. Ett enkelt, och i branschen sedan länge använt sätt, är att låta våra gäster själv välja om handdukar ska bytas ut varje dag. Att bara ställa en fråga gör att vi tänker till en gång extra och sparar samtidigt på miljön.

8. Kostnadsfri träning
Vi har ett stort fint gym tillgängligt med utsikt över Saltsjön. I lobbyn finns kartor för härliga promenader i den vackra omgivningen. Vi erbjuder även kostnadsfri Yoga på fredagar kl 7:00. Allt detta gör det enkelt och även lättillgängligt att röra på sig hos oss. 

Tipsa oss gärna om vad vi kan göra mer för att "nudga" i rätt klimatsmart riktning! 

Läs gärna mer om Vårt Gröna Arbetssätt hos oss. 

Läs mer

Stockholms 10 bästa spa | Allt om Resor

2018-08-21

Skepparholmen Nacka 

Artikel i Expressen l Allt om resor:

"Med tålmodiga steg har Hotell Skepparholmen Nacka i funkisstil byggt upp sitt nya spa.

Inriktningen är nordisk och ekologisk i mesta möjliga mån, naturen och de skiftande årstiderna spelar en viktig roll. Här släpper man med fördel den sista stressen i orangeriet innan man går en trappa ner. I den varma källan med vacker mosaikvägg och utsikt över skärgården kan man njuta länge. Utsikt har man även från den stora torrbastun. Ångbastu finns också liksom upplevelseduschar som doftar och byter temperatur. Ett tips är deras årstidväxlande behandlingar. Just nu erbjuds ”norrsken” med peeling, inpackning och massage. Missa inte heller passen i den vackra Body & Mind-salen.

Pris: Halvdagspaketet ”Vilopaus” kostar från 450 kronor och inkluderar spa, lunchbuffé samt lån av handduk, badrock och tofflor."

Adress: Skepparholmen NackaFranckes väg, Nacka

skepparholmen.se

Av Heidi Rovén, spabanken.se. Se hela artikeln här; https://www.expressen.se/allt-om-resor/resmal/europa/sverige/stockholms-10-basta-spa/?bullet=8

Läs mer

Kick off på spahotell

2018-07-03

Kick off med spavistelse 

- 20 minuter ifrån Stockholm 

Hos oss finns perfekta förutsättningar för en härlig kick off för ditt företag! Hotellet ligger lagom långt från Stockholm. Lätt att ta sig till oss, men tillräckligt långt för att dina konferensdeltagare inte ska åka hem på kvällen. Bästa teamkänslan uppstår på kvällen när alla är med. Då finns tid till att prata och umgås under lättsammare former. 

Alla konferenslokaler har utsikt mot hav eller sjö. Det finns bra AV-teknik och kostnadsfritt fiber. Över 100 hotellrum, där en stor del har havs- eller sjöutsikt. 

Vi får mycket beröm för vår mat. Vår ambition är att din mentala prestation hålls på topp genom hela kick offen genom balanserad kost av protein, kolhydrater och nyttigt fett. Energin ska flöda. Med hjälp av läcker och nyttig mat hålls ditt blodsocker på en jämn nivå under hela din konferensvistelse. 

Härligaste avslutningen på en effektiv konferensdag är att tillsammans med kollegor slappna av i den varma utomhuspoolen på spa. Här finns även möjlighet till spabehandlingar, träning på gym och löp- och promenadslingor längs med havet. 

Våra stora gröna ytor är perfekta för teambuildande aktiviteter utomhus, oavsett om du väljer en aktivitet på land eller vatten, för din kick off. Vi har precis lagt upp nya och spännande aktiviteter. Både för att kunna vara utomhus men även för värmande arrangemang inomhus. 

Varmt välkommen till Skepparholmen Nacka - vackert beläget mellan hav & sjö.

Nya aktiviteter till din kick off

Läs mer

Spahotell Stockholm

2018-06-15

Spa mellan hav och sjö,  20 minuter från Stockholm

I vårt spa inspirerat av naturen och årstiderna finns njutning för både kropp och själ. Här kan du koppla av i den varma utomhuspoolen med vacker utsikt över innerskärgården. Det finns även en inomhuspool utformad som en trolsk tjärn. Där har vi hämtat inspiration från den lilla badsjön uppe i skogen, inte långt ifrån vårt spahotell. Vi erbjuder även bastu och ett dopp i havet för den som vågar. 

På spa kan du slappna av och hämta kraft i lugn miljö mellan hav och sjö. Vi har sköna vilstolar där du kan sträcka ut dig och blicka ut över havet. Under den varma årstiden finns även vilstolar utomhus. Inredning på spa går i ljusa toner med vackra träslag. 

Vi har många härliga spabehandlingar att erbjuda. Det finns spabehandlingar och spaprodukter från Kerstin Florian och ekologiska spaprodukter från Care of GERD. En nyhet är Hydrojet vattenmassage.    

Om du vill kombinera avkoppling på spa med träning kan du få en skön work out på vårt gym. Även där kan du njuta av den fina utsikten över havet, poolen och naturen vid vår vackra udde. Vi erbjuder även instruktörsledda pass som yoga, mental avslappning och qigong.

Vårt spahotell har 100 hotellrum där många har utsikt mot hav eller sjö. Vi får mycket beröm för vårt kök med duktiga kockar och läcker mat. Vi strävar efter att använda ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Restaurangen är KRAV-certifierad. Genom en balanserad kost bestående av protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter hjälper vi dig att hålla blodsockret på en jämn nivå under hela din spavistelse. 

Hos oss har du fri parkering. Om du tänker besöka Stockholm under din spavistelse ställ bilen hos oss och ta Waxholmsbåten in till stan. Då slipper du både trista bilköer och lapplisor och får en härlig skärgårdstur med båten. Att promenera till båten tar ca 10 minuter och resan in till Stockholm tar 30 minuter. Bryggan heter Hasseludden. 

Önskar dig varmt välkommen till en härlig spaviselse! 

Spapaket för onlinebokning

 

Läs mer

Konferens Stockholm

2018-05-31

Konferens och möte nära Stockholm 

Spa- och konferenshotell 20 minuter från Stockholm city

Planera din konferens

En konferens hos oss på Skepparholmen Nacka ger inspiration till bättre kommunikation och gemenskap i din konferensgrupp. Vi får ofta höra att redan i backen, när man anländer till oss, åker axlarna ner och en känsla av ro infinner sig. Här befinner du dig lagom långt ifrån Stockholms puls. Att vara avslappnad och inte känna någon stress är viktiga faktorer när nya idéer och engagemang ska väckas. Att ha kul tillsammans är också viktigt för att skapa bra energi och harmoni i gruppen. Vi har ett digert aktivitetsutbud att erbjuda. Genom engagerade konferensdeltagare når ni tillsammans nya gynnsamma mål. Att konferensgruppen efter dagens slut dessutom har möjlighet till välförtjänt avkoppling på spa är en extra guldkant. 

Innan konferensen

Viktigt att planera konferensen i god tid för att hinna förbereda dig själv, deltagarna och sätta logistiken inför konferensarrangemanget. Skriv ner syftet med mötet och de viktigaste övergripande målen med konferensen. Därefter påbörjar du planeringen kring agenda, presentation, eventuell facilitator och kringaktiviteter. Det viktigaste är att konferensdeltagarna får ut mesta möjliga av mötet. Fundera även på hur och med vilka medel du kan engagera mötesdeltagarna på bästa sätt.

Under konferensen

Viktigt att alla är engagerade under konferensen och deltar aktivt. Se alla konferensdeltagare och möt deras frågor och funderingar. Anteckna frågor som inte kan besvaras direkt och återkoppla vid ett senare tillfälle.

Gemenskapen mellan konferensdeltagarna bidrar till högre engagemang och förbättrad dialog. Detta leder i sin tur till en bättre stämning inom arbetsgruppen. Här finns många olika konferensaktiviteter att lägga in i mötesarrangemanget och som passar syfte och mål för just ditt konferensarrangemang. Att ha kul och skratta tillsammans bidrar till nyskapande och oanade möjligheter.  

Efter konferensen

Uppföljning är viktigt. Med hjälp av feedback utvecklar och förbättrar du upplägget av kommande konferenser och möten. Var lyhörd. Alla i konferensen ska få möjlighet att yttra sig och bidra till diskussion. Då känner mötesdeltagarna att de har möjlighet att påverka och tillsammans bidrar detta till företagets långsiktiga positiva utveckling. 

Läs mer

Lyx med gott samvete

2018-05-17

Artikel i Svenska Mötens tidning

Svenska Möten publicerar en artikel om vårt hållbarhetsarbete. Vi hälsar alla våra gäster varmt välkomna till en hållbar vistelse. Såväl för möte, konferens och kick off som vid en avslappnande spavistelse. 

Läs mer

mötesmetoder vi konferens

2018-04-09

3 mötesmetoder som engagerar dina deltagare

1. Pluppning
Metoden är ett mycket enkelt och effektivt sätt att prioritera eller rösta på olika ämnesförslag genom ”pluppning”. Metoden går ut på att deltagarna får rösta fram sitt favoritämne genom att sätta ett antal färggranna ”pluppar” i form av små klistermärken vid förslaget i fråga. Flest antal ”pluppar” vinner, och resultatet blir snabbt synligt för alla som är med. Denna metod passar både för mindre möten med ca 20-30 deltagare, men lika bra för grupper upp till 100 personer. Det tar endast 5-10 minuter och ökar deltagandet och ger värdefull input från mötesdeltagarna. ”Plupparna” går att bytas ut mot färgpennor.

Hur går det till?
Innan mötet har olika ämnen tagits fram efter mötets syfte och mål. Dessa ämnen placeras på varsitt papper. Alla deltagare får en penna eller färgpluppar och möjligheten att skriva ut max 5 pluppar på de mest intressant ämnen de vill prioritera under mötet. Det kan vara fem pluppar på ett enda ämne, två på ett och tre på det andra eller ett var. De ämnen med mest pluppar börjar man med. Det är en effektiv metod för lite längre möten där agendan är flexibel.

2. Open Space
Open Space är en mötesform där deltagarna tillsammans skapar agendan och tar ansvar för resultaten, och där frågorna drivs av deltagarnas engagemang. Open Space metoden bidrar till stor delaktighet och aktivt deltagande.

Hur går det till?
Alla deltagare samlas först i en cirkel och inbjuds att bjuda in till samtal om en fråga/ämne utifrån mötets tema. Det finns ingen förutbestämd agenda utan den skapas på plats av deltagarna. Alla deltagare tar var sin penna och skriver upp på en lapp vad de vill prata om. Varje lapp (ämne) som deltagarna har skrivit upp, delas upp i olika konferensrum och timeslottar för samtal. Varje deltagare kan då efter eget intresse och engagemang besöka de ämnen de vill och därmed bidra med deras kunskap. Är man nöjd, ja då går man vidare till nästa ämne.

I grupperna dokumenteras samtalen av deltagarna, och rapporterna sätts upp på en vägg så att även de som inte var med i just det samtalet kan dra fördel av vad som kom fram och ligger till grund för dokumenteringen. I slutet av mötet är det möjligt att gå vidare med prioritering och handlingsplanering.

3. Festivalkonferens
En ganska ny typ av mötesform är den som leker lite med det fria, det privata och lockar deltagarna att släppa loss och öppna sina sinnen. Det är som bekant under samtalen vid kaffeautomaterna eller under middagen som har gett eller ger bäst idéer eller när olika avdelningar möts under informella former. Denna mötesmetod blir mer och mer vanlig för stora möten där alla avdelningar och/eller inom flera marknader ska träffas, perfekt för ett stort personalmöte. South by Southwest (SXSW) är ett företag som arrangerar möten, events och festivaler inom olika ämnen som musik, film och interaktiva medier. Konceptet kommer till Stockholm i september 2018.

Hur går det till?
Tänk er en mässa. Bygg upp mötesrummet i olika sektioner där ni bjuder in till diskussion inom olika ämnen. Deltagarna går fritt mellan de olika sektionerna och diskuterar de ämnen de är intresserade av. I en hörna kan det bjudas på en aktivitet och i den andra på musik.

Referenser

Svenska Möten 
Svenska Open Space Institutet
Agilpodden, avnitt 26 Agila möten
SXSW Conference & Festivals

Läs mer

Blodsockersäkra konferenser

2018-03-26

Bra möten kräver bra mat

Vi på Skepparholmen Nacka brinner för bra möten som ger mer energi än vad de tar från konferensdeltagarna. Energi som driver deras verksamheter framåt mot uppsatta mål.  

Bra möten kräver förstås bra och näringsrik mat. Genom vårt matkoncept, vi kallar det för "Blodsockersäkra konferenser", är vår ambition att inspirera till att äta gott, varierat och nyttigt. Här finns mat för alla önskemål. 

Vi erbjuder läcker och hälsosam mat så att konferensdeltagarna håller sig effektiva och kreativa under hela sin vistelse hos oss. Det är även viktigt för oss att vår mat ser bra ut och har en härlig doft och smak. Vår restaurang är Kravcertifierad. 

GI (Glykemiskt index) är ett mått på hur snabbt kolhydraterna höjer blodsockret. Ju fortare det höjs desto fortare kommer det också att sjunka. Långsamma kolhydrater med lågt GI ger en flackare och mer utdragen blodsockerkurva. 

Här finns alla möjligheter att äta "blodsockersäkert" från våra buffér. Vi smaksätter med kryddor och färska örter så att måltiden blir den njutbara stund på dagen som vi alla så väl behöver för att få ny energi till sin konferens och sitt möte. 

Vi lagar mat från grunden med de bästa råvarorna och ser till att utbudet av proteiner och långsamma kolhydrater finns i flera alternativ. På för- och eftermiddagen dukar vi upp med blodsockersäkrade mellanmål.

Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka.  

 

Läs mer

Tips för konferenser & möten

2018-02-02

Bloggtips för bästa konferensplaneringen!

Vill ge några tips att tänka på inför planeringen av ditt nästa möte. Vi gör allt för att din konferens ska bli optimal. Vi guidar dig igenom allt ifrån bokning och planering till allergihantering och rådgivning om teknik. Detta så att du kan fokusera all tid på ditt möte istället för på planeringsdetaljer.  

Vi ger bland annat råd om hur man möblerar mötesrummet på bästa sätt för att få ut så mycket som möjligt av ditt konferensarrangemang. Valmöjligheterna är många. Här reder vi ut begreppen och hjälper dig att hitta rätt sittning för just ditt möte. Läs om olika möbleringsalternativ här

Att man även sitter bekvämt under konferensen är också viktigt. Då kan deltagarna slappna av och ingen energi försvinner från mötet. Därför har vi designat en egen stol för våra gäster här på Skepparholmen. 

Läs mer

Istället för julklappar

2017-12-12

Vi stödjer Barncancerfonden i jul

Istället för julklappar är vi även detta år med och stödjer kampen mot barncancer. Mer information om Barncancerfonden hittar du på deras hemsida www.barncancerfonden.se

Varje år drabbas cirka 300 familjer av att ett barn får en cancerdiagnos. Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag. Sedan starten 1982 har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

 

Läs mer

Tips inför din nästa konferens

2017-12-06

Här kommer tre konkreta tips för hur du kan förbättra ditt nästa möte.

- Sätt alltid ett tydligt syfte och mål för varje möte.
- Förbered dig själv och mejla agenda, underlag och instruktioner i god tid innan mötet till de du kallat.
- Var tydlig med att du leder mötet, och ta ansvar för att agenda och utsatt tid hålls.

Extratips: Avsluta alltid mötet med en kort uppföljningsrunda. Det enklaste sättet är att fråga deltagarna vad som kan göras bättre nästa gång – ovärderlig uppföljning för att skapa en bättre möteskultur!

Källa: Svenska Möten 

Läs mer

Skepparholmen Nacka växer

2017-11-17

Förra månaden blev rekord!

Vi har haft en fantastisk utveckling under året. Inte minst i oktober månad där vi hamnade på högsta nivå för en enskild månad hittills. Detta vill vi tacka alla våra gäster och medarbetare för!

De senaste årens satsningar har gjort att Skepparholmen är i en kraftig tillväxt. Nu söker vi fler engagerade medarbetare. Vill du vara den första våra gäster möter och den som hälsar välkommen tillbaka när de checkar ut? Läs i så fall vidare här

 

 

Läs mer

Ta båten nästa gång du besöker oss!

2017-11-15

Härlig nyhet för våra konferens- och spagäster!

Nu är det klubbat. Från och med 9/1 får den som har SL:s periodkort resa fritt med Waxholmsbolagets trafik. Kommer att gälla 9/1-24/4 och 3/9-9/12 2018. Under denna period kommer fler turer än vanligt gå. Under sommaren gäller andra regler för resande med Waxholmsbolaget. Då är inte SL-kortet ett giltigt färdbevis. 

Skärgårdsbåtarna stannar vid Hasseluddens brygga. Tar inte mer än ca 8 minuter att promenera längs med vattnet till oss. Se bild nedan. Waxholmsbolagets tidtabell

Läs mer

Rätt mötespolicy! Tips från Svenska Möten

2017-11-14

Säg adjöss till sövande möten

I Svenska Mötens kartläggning gällande möten framgår att hälften av alla möten inte når upp till nivån ”ganska effektivt använd tid”. I snitt läggs en femtedel av arbetstid på möten. Här finns en hel del att tjäna på en genomtänkt mötespolicy. En bra mötespolicy är rena vitamininjektionen för möteskulturen. 

En bra mötespolicy är rena vitamininjektionen för möteskulturen. Nedan finns Jörgen Dyssvolds tips om hur du utformar policyn för bästa resultat. Säg ajöss till sövande möten en gång för alla! Jörgen Dyssvold är mötesdesigner och vd för konferens-­ och eventbyrån Herr Omar.  

INEFFEKTIVA MÖTEN är en utbredd huvudvärk som många jobbar för att minimera, exempelvis genom att upprätta spelregler. Numera har fyra av tio organisationer någon form av mötesriktlinjer. I Svenska Mötens kartläggning framgår det att hälften av alla möten inte når upp till nivån ”ganska effektivt använd tid” – och med tanke på att anställda i snitt lägger en femtedel av arbetstiden på möten finns det en hel del att tjäna på en genomtänkt policy.

Kostnaden för dåliga möten är fyra gånger så hög som kostnaden för svensk sjukpenning. Det finns enormt mycket att vinna på bättre möten. Medarbetarna får mer tid över till konkret arbete. Det gör att stressen minskar och att man håller sig friskare och trivs bättre med jobbet, säger Jörgen Dyssvold.

8 steg till en policy som förändrar
1 Utse en arbetsgrupp som jobbar fram en policy tillsammans med chefen eller en konsult. Det ökar chansen för att policyn så småningom tillämpas av alla medarbetare.

2 Ringa in den möteskultur som är mest attraktiv för organisationen. Klargör också vad i rådande kultur som behöver förändras.

3 Se policyn som en plan för hur ni ska ta er till den önskade möteskulturen. Det som punktas ska leda er från punkt A till punkt B.

4 Håll punkterna övergripande – varje punkt ska kunna appliceras på alla typer av möten. Fokusera på syfte, mål, roller, uppföljning och lokal, då är det viktigaste täckt.

5 Styr bort från tekniska detaljer. Ju fler praktiska punkter, desto längre hamnar ni från målet att skapa en bättre möteskultur.

6 Lägg lite krut på formen när mötespolicyn väl sitter. Tryck upp den på snyggt designade affischer, rama in och häng upp i mötesrummen!

7 Prata om policyn. Påminn varandra om det ni har kommit överens om – ifall policyn hänger på väggen känns det lättare att hänvisa till den.

8 Ha tålamod. I snitt tar det mellan två och tre år att etablera en ny kultur. När policyn väl sitter i ryggmärgen är det dags att uppdatera den och ta nästa steg.

Hela artikeln med Jörgen Dyssvold finns att läsa i Svenska Mötens senaste magasin. Läs den här >>

Text: Linnea Bolter    

 

Läs mer

Tips till ditt nästa möte!

2017-11-08

Isskulptering

En fin avslutning på en effektiv konferens kan vara en kreativ utomhusaktivitet som t ex Isskulptering. Här ser du ett vackert exempel på vad en av våra konferensgrupper åstadkom igår. Se mer här.  

 

Läs mer

Konferera bekvämt

2017-11-06

Konferera bekvämt

Fler står och jobbar idag. Dock vill man sitta bekvämt de gånger som man sitter under en lite längre tid, som t ex vid möten och konferenser. För att visa våra gäster omtänksamhet har vi designat en egen mötesstol som blivit mycket populär. Flera konferensanläggningar har även hört av sig och vill köpa in stolen till sina konferenslokaler. Det tycker vi är roligt!  

Läs mer om vår succéstol här. Kom gärna förbi och provsitt eller ännu hellre - boka ditt nästa möte/konferens hos oss! Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka. 

 

 

Läs mer

Intervju av vår kökschef Martin Åleberg

2016-09-30

Intervju av vår kökschef Martin Åleberg

Varför valde ni att gå med i Hållbara Restauranger?

Därför att det är vi kockar och kallskänkor som behöver träffas och prata mat och miljö. Det är vägen fram för att vi ska komma vidare när det gäller mat och dryck eftersom området är så komplext och kräver så mycket kunskap. Andra miljöåtgärder går att göra genom punktinsatser och centrala beslut, tex strypventiler som genast sparar vatten eller styrda inköp till tex miljömärkta städkemikalier eller att införa förbud mot engångsartiklar.  Men när det kommer till restaurangen, den dagliga menyplanering, inköp av mat och dryck och tillagningen så är det så många små och stora beslut som dagligen tas  av alla oss som jobbar i köket. Och alla dessa beslut påverkar både kulinariska upplevelsen och ger effekter på miljön. Jag är övertygad om att vi kan laga riktigt god, hälsosam och rolig mat och ge gästerna fantastiska måltidsupplevelser men med mindre miljöpåverkan. Skepparholmen har gått med i Hållbara Restauranger för att både ge och få inspiration i detta arbete. Läs hela artikeln här;

Köksmästare Martin Åleberg

 

 

 

 

Läs mer

Aftonbladet, bilaga

2016-09-28

Aftonbladet

Fin artikel skriven om oss i Aftonbladets bilaga 2016-09-26. Av Elin Fagerberg, Insert Media.

Hotell -Konferens _s6

 

Läs mer

livsstilsmagasinet Sapir skriver om oss

2016-09-08

Holistisk höstboost på Skepparholmens Spa

Livsstilsmagasinet Sapir skriver fint om oss

HÄLSA. I Stockholms innerskärgård hittar du detta spa- och konferenshotell, med en utsikt som du utan problem kan bära med dig hela hösten. Därtill holistisk träning som får musklerna att svälla och mat som får gommen att dansa. Sugen? Du är inte ensam, det holistiska välmåendet var en av trenderna som förutspåddes för 2016... Se hela reportaget här.

Text: Klara Börjesson

Skepparholmens spa

Läs mer

Artikel i Mötesbranschen

2016-05-09

Framgångsrecept för bästa mötesupplevelsen

Av den4 maj, 2016

Gabriella Persson-Klahr, vd på Skepparholmen, fick alldeles nyligen ta emot priset som årets konferensanläggning i Nacka och har fördubblat både resultat, antal gäster och medarbetare. Skepparholmen, med sitt fantastiska natursköna läge mellan hav och sjö, ligger bara 20 minuters bilresa från Slussen. Verksamheten bygger på omtanke om såväl människorna som den miljö de verkar i. Här finner gästerna den närvaro och det lugn de söker oavsett om det handlar om en privat SPA-helg eller en arbetskonferens. Naturen blir en självklar kraftkälla och hit ska gästerna vilja komma flera gånger.

Läs hela artikeln här. 

Marie W Schjölin för Mötesbranschen.se

Läs mer

Hugo Rosas blogg

2015-11-05

Hugo Rosas blogg

"Det var precis vad vi behövde. Gårdagen var som en dröm. Jag och Paula laddade våra batterier för vad som komma skall. Det blev en SPA- konferens med extra många raster." Se hela blogginlägget här. Foto: Hugo Rosas

HugoHugo2

 

 

Läs mer

Spabanken, Heidi Rovén

2015-11-03

Av Heidi Rovén, Spabanken

Heidi Rovén är frilans-skribent. Allt om Resor har kallat henne Sveriges spadrottning och av Metro med flera har hon tilldelats den generösa titeln spaexpert. Själv beskriver hon sig som en spaoholic!

Utvärdering av Heidi Rovén, Spabanken, nov 2015
"Tidigare i höstas var jag och kikade på Skepparholmen Nackas senaste spautbyggnad. Steg för steg har deras nya spa växt fram de senaste åren, och även flera rum samt restaurangdelen har fått sig en uppfräschning.

Den här senaste delen består av nya, fina behandlingsrum, en relaxdel med utsikt samt ett stort träningsrum, ett "body & mind-rum".

Hela stilen är ljust skandinavisk med lugna fina färger och naturliga material. Utsikten är härlig mot vattnet och stämningen rofylld." Läs hela artikeln här.

Foto: Heidi Rovén

Nya RelaxBodymind

Läs mer

Tara

2015-09-08

Tidningen Tara skriver om oss

- Naturnära hälsotänk

Tara tycker att Sparitualen med ekologiska c/o GERD-produkter är ett måste, inte minst för den härliga kroppsskrubbens skull. Se hela artikeln här. (Nr 11, 8 sept 2015)

Tara

Läs mer

Artikel i SvD

2015-03-31

Fin artikel om oss i SvD

11075038_10153779739729832_1895283730_n [1]

Läs mer

Expressen.se

2015-01-28

Expressen skriver om Happy Living

 "Vi var ett gäng som fick prova på Skepparholmen i Nackas nya koncept Happy Living, ihopsatt av Thea och Belle från CLEAN Happy Living. Några söndagar nu i vår kan du boka in dig på en härlig dag med fokus på alla kroppens element.

Läs Anna Hegestrands reportage här: http://bloggar.expressen.se/annahegestrand/2015/01/26/happy-living/

Foto: 1:a bilden: Ellinor Koda, 2:a bilden Jonas Radahl

Happy Living, träning. Foto: Ellinor Koda

Thea & Belle från CLEAN Happy Living. Foto: Jonas Radahl

Läs mer

Byggkontakt skriver om vårt 50-årsjubileum

2014-05-30

Skepparholmen Nacka - 50-åringen som sätter kurs mot nya höjder

Publicerad: 27 maj 2014

I år fyller Skepparholmen Nacka 50 år. Det firas i samband med den årliga löpartävling "Skepparholmen springer för Östersjön" som går av stapeln söndagen den 15 juni och som går i hållbarhetens tecken. Motionsloppet genomförs för 5:e året i rad, där deltagaravgiften går till Världsnaturfondens arbete för ett renare Östersjön. Läs hela artikeln i BYGGKONTAKT.

Skepparholmen Springer För Östersjön

Läs mer

Meetings International (1)

2014-04-15

Skepparholmen har klarat tuff Svanen-märkning

Miljömärkningen Svanen har skärpt kraven för hotell, restauranger och mötesanläggningar. Först i Norden att bli godkänd med den nya Svanen-märkningen är Skepparholmen i Nacka utanför Stockholm.

De nya kraven fastställdes i höstas och innebär tuffare bedömningar på flera punkter. Till exempel måste energi- och vattenförbrukningen vara lägre precis som anläggningens utsläpp. Även maten som serveras påverkas med krav på större andel ekologiska råvaror, fler vegetariska alternativ och begränsningar i vilken fisk och skaldjur som får serveras.

Det är ingen slump att Skepparholmen blivit först ut. Miljö- och hållbarhetsfrågor har länge varit en integrerad del företagets verksamhet.

Vad blir nästa steg i ert miljöarbete?

- Vi fortsätter hållbarhetsarbetet på alla fronter och det berör både energi, vatten, kemikalier, avfallshantering och inköp av mat, dryck och förbrukningsvaror. Även om vi är en liten aktör märker vi att vi kan påverka stort, säger marknadschef Eva Suits.

- En viktig del av vår verksamhet idag är att ligga i framkant när det gäller att verka för kvalitetssäkring och en hållbar utveckling. Vi är därför med och tar ett större samhälls- och miljöansvar, bland annat genom att driva frågorna om det goda, ansvarsfulla ledarskapet och ett renare Östersjön.

Se hela artikeln här 

 

Läs mer

Dianas Drömmar

2014-03-19

Läs bloggen "Dianas Drömmar"

Vistelse på Skepparholmen Nacka 16-17 mars

"Vilket underbart ställe :) God mat, ett fräscht spa med trevlig personal och fantastisk miljö."

Läs mer om vistelsen här. Diana var inbokad på spapaketet "Söndag med Mindfulness och spa":  http://dianasdrömmar.se/2014/03/18/skepparholmen-mindfulness-och-spa/ 

Nästa tillfälle för "Söndag med Mindfulness och spa" är den 6-7 april. Mer information här.

"Dianas Blogg" är en lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.

Dianas Blogg

Läs mer

MåBra - Sveriges Största Hälsotidning

2014-01-30

Katarina Woxnerud skriver om sitt besök hos oss  

En dag på Skepparholmen i Nacka föreläste duktiga Kristina Andersson för oss under en underbart god lunch. Kristinas trendspan inför 2014 är: "Eat clean and mash it up".

Ät rent alltså och blanda olika saker. Rena råvaror, obesprutat, ekologiskt, få kemikalier… och blanda på och testa olika kombinationer. Läs hela artikeln här.

Nedanstående bilder lånade från Måbra - Sveriges Största Hälsotidning.

Bild 1: Martin Åleberg, Köksmästare på Skepparholmen Nacka, presenterar maten

Bild 2. Kristina Andersson, Näringsfysiolog, föreläser om nya mattrender

Martin Åleberg

Kristina Andersson

Läs mer

Spadrottning Heidi Rovén

2014-01-21

Heidi Rovén besöker Skepparholmen Nacka

Heidi Rovén är frilans-skribent. Allt om Resor har kallat henne Sveriges spadrottning och av Metro med flera har hon tilldelats den generösa titeln spaexpert. Själv beskriver hon sig som en spaoholic!

Läs Heidies blogg Spabanken om hennes besök hos oss där hon njöt av vårt nya spapaket.

Morgondopp i dimman

Läs mer

Meetings International (2)

2013-12-06

Artkel från Meetings International, december 2013. Spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka

Skepparholmen först med ny hållbarhetscertifiering

Skepparholmen Nacka är landets första hållbarhetscertifierade spa- och mötesanläggning. Exempelvis OS i London, Vättenrundan och Eurovision Song Contest är andra arrangemang som använder den nya standarden för hållbara evenemang.

- Det som skiljer mot ISO 14001 är att arbetet går ännu mer på djupet, säger Gunilla Strömberg Pettersson, administrativ chef för anläggningen.

Skepparholmen har sedan år 2009 ett väl inarbetat ledningssystem som är certifierat enligt standarderna ISO 9001 och ISO 14001. Begrepp som "Vårt gröna arbetssätt" och "H2O Härligt, Hållbart, Omtänksamt" genomsyrar verksamheten.

- Våra verksamhetsmål inkluderar hållbarhet från perspektiven ekologi, ekonomi och social hållbarhet. Steget att låta ledningssystemet även omfatta hållbarhet var inte så stort, säger Gunilla Strömberg Pettersson.

Förutom att hållbarhetsfrågor finns med i verksamheten är Skepparholmen också engagerad i utveckling av hållbarhetsarbetet i branschen.

- Samtidigt är det viktigt att hållbarhetsarbetet inte går ut över kvaliteten och servicen på tjänsterna, utan snarare ger ett mervärde till verksamheten. Se hela artikeln här.

Pool med havsutsikt

Läs mer

Meetings International

2012-09-25

Meetings International - Skepparholmen skapar blodsockersäkra möten

Målet är att mötesgästernas prestation hålls på topp genom balanserad kost av protein, kolhydrater och fett. När de kommer har köket förberett med surdegsbröd och exempelvis kalkon, ost, extra grönsaker toppat med groddar. Men det finns även frukt- och bärshots, ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och te, rostade nötter och mörk choklad.

Under förmiddagen finns en buffé som innehåller mer protein och långsamma kolhydrater än en traditionell kaffebuffé. Här kan man välja mellan bland annat minismörgåsar, smoothies, keso, färsk skuren frukt, hemgjorda müslibars, rostade nötter och mörk choklad.

Till lunch bestämmer man sin egen för- och varmrättstallrik från salladsbordet baserad på företrädesvis utvalda, ekologiska råvaror. Även en varm vegetarisk rätt finns framdukad, liksom en soppa.

Eftermiddagsbuffén varierar beroende på säsong, och kan bland annat innehålla smoothie, dinkelmuffins med färskost, energibollar gjorda på torkad frukt och husets småskorpor.

Vad blir det då till middag? Köket har en skandinavisk inriktning och lagar mat ifrån grunden med naturliga råvaror. Ekologiska råvaror får allt större utrymme, och maträtterna är synkade med anläggningens urval av ekologiska viner. Restaurangen är kravmärkt.

 Läs mer här.

Em -kaffe

 

Läs mer

Spaexpert Heidi Rovén

2013-11-18

Mindfulness - en livlina när hjulen snurrar för snabbt

Läs Heidi Rovéns intressanta artikel och tips om Mindfulness. Heidi är frilans-skribent. Allt om Resor har döpt henne till Sveriges spadrottning och av tidningen Metro har hon tilldelats titeln spaexpert. Själv kallar hon sig för spaoholic!

http://www.spabanken.se/index.php?/archives/1153-Mindfulness-en-livlina-naer-hjulen-snurrar-foer-snabbt.html

Läs mer

Amelia Kropp & Skönhet

2013-09-20

Spa-Special i Amelia Kropp & Skönhet

Läs Heidi Rovéns reportage i senaste numret av Amelia Kropp & Skönhet.

Läs mer

Heidi Rovén / Expressen.se

2013-08-22

Heidi Rovén korar 10 bästa spa

Sveriges Spadrottning nummer ett - Heidi Rovén - har korat Sveriges 10 bästa spa belägna vid havet. Skepparholmen Nacka är med bland dessa - den enda i Stockholm. Läs hela artikeln i Expressen.se - Allt om Resor; http://www.expressen.se/res/har-ar-sveriges-10-basta-spa-vid-havet/

Skepparholmen Nacka

På en välskött och grönskande sluttning med Östersjön och Stockholms inlopp på ena sidan och Kvarnsjön på den andra ligger Skepparholmen Nacka. De generösa fönstren i huvudbyggnaden har fått gå igen i den nyrenoverade spaavdelningen. Från såväl Eldrummet (den stora torrbastun) som Tjärnen (inomhuspoolen) och relaxloungen med björktapet har man vidsträckt utsikt över den omkringliggande naturen. Den stora utomhuspoolen är maffig både dagtid då kanten tycks smälta samman med hav och himmel, och kvällstid då den belyses underifrån med olika färger. Plus för deras ekologiska signaturbehandlingar med specialproducerad och årstidsanpassad massageolja.

Missa inte: Att låna en Ipod shuffle i spareceptionen och ta ett varv runt holmen och samtidigt lyssna på deras gående meditation.

www.skepparholmen.se

 

 

Läs mer

Spabloggen med Heidi Rovén

2013-05-29

Heidi Rovén skriver om vårt spa

Heidi Rovén och är frilans-skribent och skriver bl a i bloggen Spa:banken. Allt om Resor har kallat henne Sveriges spadrottning och av Metro med flera har hon tilldelats titeln spaexpert. Själv benämner hon sig själv spaoholic!

"Eftersom solen strålade gick jag i alla fall ut och badade. Utomhuspoolen är stor, varm och med "infinitykänsla". Kanten tycks smälta samman med havet där borta och längs kanterna finns perfekt avpassade avsatsar att sitta på. Jag låg en stund i en av solstolarna och bara njöt av att ha all denna lyx för mig själv, fantastiskt!" Läs hela blogginlägget här.
 

Läs mer

Svanen

2013-05-17

Svanen skriver om oss

"Att ladda batterierna på ett Svanenmärkt hotell med spa innebär att man kan njuta utan att känna sig som miljöbov. På Skepparholmen Nacka, bara 20 minuter från Stockholm city, kan man plaska i utomhusbassängens 37-gradiga vatten med en bedårande utsikt över hav och mjuka ängar." Se hela artikeln här.

Läs mer

First Class Magazine

2013-05-14

First Class Magazine skriver om Skepparholmen Nacka - Tid för en time-out

Långt ute i Nacka, på en alldeles egen udde mellan hav och sjö, ligger Stockholms fräschaste hälsoanläggning, skriver First Class Magazien. Text: Eva Juhlin-Dannfelt. Foto: Andreas Eklund AB.

Läs mer här.  

Läs mer

Hotell & restaurang

2013-04-15

Skepparholmen Nacka nysatsar

Text & Foto: Annika Rådlund

Med nytt namn och profil, en ny spa-­ och relaxavdelning samt en utvecklad verksamhetsinriktning med hälsa, omtanke och personligt bemötande i centrum har Skepparholmen Nacka öppnat dörrarna för nya och gamla gäster.

Inspirationen till poolen kommer från Trollsjön som finns i området - träden och det guldfärgade "grenverket" i taket ska ge känslan av att bada i en tjärn. Läs hela artikeln.

 

 

 

Läs mer

Lifestyle golf

2013-03-27

Lifestyle Golf

Läs fin artikel om oss i Lifestyle golf. Text Sofia Saxered.

 

Läs mer

ToppHälsa

2013-03-20

ToppHälsa besöker Skepparholmen Nacka

Fantastiskt fint reportage från senaste numret av tidningen ToppHälsa.Text: ToppHälsas redaktion. 

Första uppslaget

Andra uppslaget

Läs mer

Buss på Sverige

2013-03-15

Buss på Sverige skriver om oss

I senaste numret av Buss på Sverige är det en fin artikel och stor bild från Skepparholmen Nacka på sidan 16. 

 

Läs mer

X-Press

2013-03-08

Nyttig njutning

I senaste numret av tidningen X-Press finns en fin helsida om Skepparholmen
Nacka skriven av Yvonne Gull.

Läs mer

Expressen

2013-03-04

Expressen - Favorithotell!

I veckans nummer av Expressen Söndag skriver Heidi Rovén om Skepparholmen Nacka. Sidan 59. Läs mer på Allt om resor.

Läs mer

Marie Serneholts blogg

2013-02-27

Marie Serneholt på besök

Vi är glada över att läsa Marie Serneholts fina blogginlägg om sin vistelse hos oss förra helgen på Elle.se.   

Läs mer

Turism & Resor

2013-02-21

Turism & resor

Turism & resor nr 1 skriver om Skepparholmen Nackas nya matkoncept - Blodsockersäkra konferenser. Läs mer här.

Läs mer

Hänt Bild

2013-02-14

Hänt Bild skriver om oss!

Här kommer jättefint uppslag i Hänt Bild nr5 med reportage från Skepparholmen Nacka. Reportage av Anna Johansson.

Läs mer

Egoboost Magazine

2013-02-11

Reportage i Egoboost magazine

Egoboost Magazine är en tidning som vill inspirera och få kvinnor att våga ta för sig på alla plan. Läs deras fina reportage med intervju av vår vd Gabriella Persson Klahr.

Läs mer i Ego-Boost Magazine

Läs mer

Lyx

2013-01-29

Lyx.se skriver om spa - lyx för kropp & själ

Michael Hemgren från Lyx.se skriver om att gå på spa - Lyx för kropp och själ. Besöket handlar om Skepparholmen Nackas nya spa.

Lyx.se har just besökt nyrenoverade Skepparholmen Spa som ligger precis vid havet i Nacka strax utanför Stockholm. Snacka om att ta till vara det vår svenska natur har att erbjuda i form av dofter, utsikt, skog, tjärn, hav, årstider och växtlighet.

Antingen åker du hit för att njuta över dagen, men du kan också bo över. Alla rum, som är inredda i Skandinavisk design, vetter mot fjärden och öppnar du fönstret kan du höra vågskvalp och känna havsbrisen. Vissa detaljer är bevarade från när byggnaderna uppfördes på 60-talet vilket ger en form av retrokänsla i rummet. För alla övernattande gäster ingår entré till spa. Här är det allt annat än retro. Nyligen ultrarenoverad spaanläggning, precis nere vid vattnet, där man lyckats skapa en njutbar miljö med hjälp av de vackraste materialen i form av bland annat trä, mosaik och sten. Unna dig att njuta några timmar av en tempererad utomhuspool, inomhuspool, relaxavdelning eller att sitta en stund i en av Stockholms största bastur med utsikt över vattnet och Stockholms inlopp. Inomhuspoolen har man skapat en känsla av att bada i ett trollskt tjärn vilket var väldigt mysigt och rogivande. Själv la jag mig här och flöt i säkert en halvtimme och lyssnade på vattnets bubblor. Det var ljuvligt. När vi sedan kommer till utomhuspoolen så skulle jag vilja säga att det är det här som gör Skepparholmens spa så unikt. När vi var där var det -17 grader utomhus så att då få glida ner i en 37,5 grader varm pool med vid utsikt över Stockholms inlopp - ja, det var faktiskt magiskt. Det fullkomligt yrde av ånga kring oss och skapade en unik upplevelse.

Hos Skepparholmen är behandlingarna ekologiska och man använder produkter från c/o Gerd´s från svenska Lappland. Ingredienserna är naturliga och utgår från vad naturen ger med egenskaper som är kända sedan länge. Bärfrön från den skandinaviska faunan som lingon, blåbär och hjortron ingår. Ingredienserna består dessutom av vegetabiliska och eteriska oljor utvunna från bland annat blommor, örter, björklöv och andra växter med aktiva ingredienser. Det är en enkel spalinje som känns fin att använda när man just är så här på spa. Bra för både dig och vår svenska natur.

Av alla de olika behandlingar som erbjuds provade vi en skön ansiktsbehandling, just med produkter från c/o Gerd. Hudterapeuten visste vad hon gjorde och hade lång erfarenhet vilket känns tryggt.

Vad gäller maten satsar Skepparholmen bland annat på blodsockersäkra menyer med mycket ekologiska och vegetariska rätter, som vi njöt av till lunchen, men man kan också få annat om man vill. Middagens havskräftsoppa var till exempel försvinnande god och huvudrättens viltkött var perfekt stekt. Något som också märktes under vår vistelse var att alla i personalen, från kock till hotellchef, verkar brinna för sitt jobb och visade stort engagemang för att beskriva just sin del av Skepparholmens upplägg.

Sammanfattningsvis ger Skepparholmen det man vill ha ut av ett spa idag - att stimulera alla fem sinnen. Byggnaderna är vid ankomst inte så spännande, men väl inne och nere i den byggnaden som innehåller deras spa så fann själen sig till rätta på en gång, både visuellt och känslomässigt. När du åker härifrån har du fått fylla på doft-, syn-, hörsel-, känsel- och smaksinnena.

Mycket anlitade vetenskapsskribenten och mindfulnessinstruktören Marie Ryd beskriver detta med mindfulness som är bra att komma ihåg inför ett besök på spa. Vi ska ta ett steg tillbaka och kontemplera. Lära oss att koppla av och ta in det som händer (eller inte händer) runt i kring oss. På riktigt. Smaka på frukten med stängda ögon och faktiskt känna smaken och strukturen på det som finns i munnen. Att simma i vattnet medan du aktivt observerar hur vattnet känns mot huden och silar genom fingrarna. Att titta på omgivningen och tänka på färger, former, ljus och ljud. Att tillåta sig att ta in det medvetet.

Stressen i vardagen och detta med att vara ständigt "online", eller påkopplad rent hjärnkapacitetsmässigt, behöver få en motpart för att skapa balans i livet. Vi behöver öppna upp hål där vi är overksamma under en tid på dygnet för att kunna må bra och hålla oss friska längre. Vem vill inte kunna skapa flow utan att bli avbruten hela tiden? Vi behöver skapa lugn- och-ro-hormoner och få till en sinnesnärvaro för vårt eget bästa.

Kan du vara medveten på den här nivån när du besöker ett spa då har du vunnit mycket. Din spaupplevelse kommer att få en annan dimension. Jag önskar att alla fick möjlighet att uppleva detta och att njuta mer i vardagen, oavsett om det är på spa eller någon annan stans. Läs mer Lyx.se.

Läs mer

Inred hemma

2013-01-29

Inred hemma - blogg om nyheter, trender & tips 

På en udde mellan Stockholms inlopp i Östersjön och lilla Kvarnsjön i
Saltsjö-Boo ligger spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka. Under
förra året genomgick anläggningen en rejäl förnyelse med investeringar i såväl
kvalitetssäkring och ny profil, ett spa och upprustning av befintliga
byggnader. Läs mer om Skepparholmen Nacka på Inred hemma.

Läs mer

Spabanken

2013-01-24

Skepparholmen Nacka - Sthlms nya njutningsoas

Glada och stolta blir vi när vi läser Heidi Rovéns blogg på Spabanken.se med en detaljerad och fin beskrivning av hennes spavistelse hos oss. Läs hela texten här.

Läs mer

Plaza Kvinna testar dagspa

2012-11-21

Plaza kvinna testar dagspa

Redaktör Emilia Klang.

Refererar till reportage skrivet om Skepparholmen Nackas nya spa.

Läs mer här.

Läs mer

Rekommendationer från A PERFECT GUIDE

2012-11-26
Läs mer

Spareportage i Nacka Värmdö Posten

2012-10-30

Storsatsning på lokala spa

Nacka/Värmdö 17:14 | 11 mars 2012 Ekonomiska kriser och lågkonjunkturer till trots - svenskarna åker på spa som aldrig förr. Bara i Nacka och Värmdö finns i nuläget sju spainrättningar, och fler ska det bli.
- Spa har blivit folkligt, säger Karin Hagberg på branschorganisationen Svenska Spahotell.

Skepparholmen: Har ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, massage och träning. Bad kan ske i utomhuspool och snart även i en ny inomhuspool.
Spabranschen växer så det knakar, och så även lokalt. Sju spaanläggningar i Nacka och Värmdö blir snart åtta, då Sturebadet inom kort öppnar en spaanläggning med hamam i Elite Marina Tower.

- Det är klart det blir konkurrens om kunderna med så många spa i närområdet, men det är en växande marknad. Vi är dessutom ensamma om att erbjuda turkiskt bad i området, säger Sofie Lundström, en av de ansvariga från Sturebadet.

Spenderar 40 miljoner
Samtidigt satsar många av de redan existerande spaverksamheterna på att bygga ut och förnya sina anläggningar. Regionens två spajättar är Skepparholmen och Yasuragi. De ligger praktiskt taget bara ett stenkast från varandra, båda i natursköna områden i nära anslutning till skärgården. 

Läs mer här.
Läs mer