Nyheter

Skepparholmen Nacka - Årets spa

2017-03-15

Skepparholmen Nacka - Årets spahotell

Skepparholmen Nacka är vinnare av priset "Årets spa" i samband med 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga utdelning av "Hälsopriset". Nominerade vara även Asia spa, YSB Saltsjöbaden, Varbergs kusthotell, Yasuragi och Sankt Jörgen Park. Motivering till vinnarpriset är; "Med passion, kompetens och ständig förnyelse är detta ett spa som får oss att längta tillbaka. Här erbjuds friskvårdande harmoni inramad i vacker skärgårdsmiljö. Ett spa med unika medarbetare som lyser med servicekänsla, omtanke och engagemang."

Hälsopriset är instiftat av 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Initiativtagare är Alexandra Charles och Annette Lefterow, som även har utvecklat konceptet. Priset delas nu ut för andra gången och tanken är att lyfta fram de personer eller initiativ i Sverige som under året bidragit till att inspirera till hälsa och välmående, vare sig det handlar om mat, träning, wellness eller en innovation som kan bidra till folkhälsan på ett positivt sätt.

- Vi är glada och stolta över att vi fått detta fina pris som är ett kvitto på att vi lyckats i vår långsiktiga hälsosatsning som bland annat inneburit satsning på blodsockersäker mat, nytt fint spa, nya träningskoncept och omtanke om varandra och vår vackra miljö. Det visar sig även ekonomiskt och i gästantal. För sjätte året i rad ökade vi omsättningen och resultatet och vi har dubblat resultatet och fyrdubblat vårt antal privatgäster de senaste åren. Jag vill rikta stort tack till våra passionerade, omtänksamma och engagerade medarbetare - utan er hade det här aldrig gått, säger vd Gabriella Persson Klahr.

Endast 20 minuter från Stockholm Citys finns enastående förutsättningar att skapa en naturnära vistelse som stärker kropp och själ. Spat har genomgående en ljussättning och inredning i skandinavisk anda inspirerat av naturen och de fyra årstiderna. Skepparholmen Nacka har 50 års erfarenhet av att anordna utbildningar, möten och konferenser - stora som små.

En vistelse på Skepparholmen Nacka innebär omtänksamhet om både det inre och yttre. Spa- och konferenshotellet är först med blodsockersäkra konferenser. Maten som erbjuds är baserad på mer protein, långsamma kolhydrater, mycket grönsaker och antioxidanter. Den specialutformade menyn är framtagen för att hjälpa gästernas koncentration genom att hålla en jämn blodsockernivå under hela dagen.

De senaste 10 åren har Skepparholmen bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det sociala ansvarstagandet baseras på riktlinjerna i ISO 26000 - Vägledning för socialt ansvarstagande. Verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAV-certifierad restaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där krav för brandskydd ingår, och har full pott i Svenska Mötens kvalitetscertifiering och 4 stjärnor enligt Visitas internationella hotellstandard. Skepparholmen är även vinnare av "Årets Spakonferens 2016" (via Spa Awards) och "Årets Konferenshotell 2016" (via Nacka Kommun).

 

 

Läs mer

Skepparholmen Nacka välkomnar Kerstin Florian

2017-01-26

Skepparholmen Nacka välkomnar Kerstin Florian

Pressmeddelande  •  Jan 26, 2017 16:52 CET

Kerstin Florian är ny spaleverantör för produkter och behandlingar på Skepparholmen. Nysatsningen går väl i linje med Skepparholmens övriga verksamhet som ett förstklassigt spa- och konferenshotell. Utöver den nya leverantören fortsätter Skepparholmen att arbeta med det ekologiska varumärket c/o GERD. 

- Det känns bra att få erbjuda våra gäster varumärken som lyfter fram naturen och vars grundare är svensk, säger vd Gabriella Persson Klahr. En vistelse hos oss innebär omtänksamhet både om det inre och yttre och det harmoniserar bra med Kerstin Florians fyra hörnstenar för balans; träning, bra mat, återhämtande aktiviteter och vård av ansikte och kropp, fortsätter Gabriella.

Kerstin Florians produkter är prisbelönta och internationellt kända. Välrenommerade spahotell världen över väljer Kerstin Florians högkvalitativa behandlingar och produkter som innehåller fytoessenser, aromaoljor, mineraler, örtextrakt, alger och naturlig lera.

- Jag är så glad och stolt över att Skepparholmen för sitt spakoncept har valt att arbeta med Kerstin Florian och ser mycket fram emot samarbetet framöver. Skepparholmen har verkligen det som alla önskar när man kommer till ett spa: professionella terapeuter, vacker inredning där skärgårdens oslagbara natur får komma in, avslappnande miljö för alla sinnen och resultatinriktade produkter och behandlingar. Det går hand i hand med min livsfilosofi "Yttre skönhet, inre hälsa". säger Kerstin Florian.

Endast 20 minuter från Stockholm City finns enastående förutsättningar för att skapa en naturnära vistelse som stärker kropp och själ. Skepparholmens spa har genomgående en ljussättning och inredning i skandinavisk anda inspirerat av naturen och de fyra årstiderna. Skepparholmen Nacka har 50 års erfarenhet av att anordna utbildningar, möten och konferenser - stora som små.Träningshelger är en nyhet som blivit populära hos Skepparholmen och arrangeras flera gånger per månad. 

Spa- och konferenshotellet är först med blodsockersäkra konferenser. Maten som erbjuds är baserad på mer protein, långsamma kolhydrater, mycket grönsaker och antioxidanter. Den specialutformade menyn är framtagen för att hjälpa gästernas koncentration genom att hålla en jämn blodsockernivå under hela dagen.

De senaste 10 åren har Skepparholmen bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det sociala ansvarstagande baseras på riktlinjerna i ISO 26000 - Vägledning för socialt ansvarstagande. Verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAV-certifierad restaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där krav för brandskydd ingår, och har full pott i Svenska Mötens kvalitetscertifiering och 4 stjärnor enligt Visitas internationella hotellstandard. Skepparholmen är även vinnare av "Årets Spakonferens 2016" (via Spa Awards) och "Årets Konferenshotell 2016" (via Nacka Kommun).

Kerstin  

Läs mer

Med Maten och hälsan i fokus

2017-01-04

Med maten och hälsan i fokus

Pressmeddelande  •  Jan 03, 2017 16:11 CET

Många nyheter trängs om uppmärksamheten på Skepparholmen. Förutom ett nybyggt skandinaviskt spa har Skepparholmen uppgraderat matupplevelsen för sina gäster under ledning av Kökschef Martin Åleberg och Köksmästaren Daniel Engellau. Daniel rekryterades för ett år sedan och är en välkänd matprofil från flera enstjärniga krogar och har även framgångsrikt tävlat i Årets Kock.

- Vi är mycket glada över att få ha Daniel Engellau här hos oss. Vi får mycket beröm från gäster för vår goda mat, fram för allt för de välkomponerade och vackert skapade middagarna. Vår ambition är att inspirera till att äta gott, varierat och nyttigt, säger VD Gabriella Persson Klahr.

Nu erbjuder Skepparholmen dessutom fler hälsosamma alternativ på sitt spa med hälsobars, raw food-bollar och andra nyttiga bakverk tillsammans med färskpressade ekologiska juicer och raw food glass. Nysatsningen går väl i linje med Skepparholmens övriga verksamhet som ett förstklassigt spa- och konferenshotell.

Endast 20 minuter från Stockholm Citys finns enastående förutsättningar att skapa en naturnära vistelse som stärker kropp och själ. Spat har genomgående en ljussättning och inredning i skandinavisk anda inspirerat av naturen och de fyra årstiderna. Skepparholmen Nacka har 50 års erfarenhet av att anordna utbildningar, möten och konferenser - stora som små.

En vistelse på Skepparholmen Nacka innebär omtänksamhet om både det inre och yttre. Spa- och konferenshotellet är först med blodsockersäkra konferenser. Maten som erbjuds är baserad på mer protein, långsamma kolhydrater, mycket grönsaker och antioxidanter. Den specialutformade menyn är framtagen för att hjälpa gästernas koncentration genom att hålla en jämn blodsockernivå under hela dagen.

De senaste 10 åren har Skepparholmen bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det sociala ansvarstagande baseras på riktlinjerna i ISO 26000 - Vägledning för socialt ansvarstagande. Verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAV-certifierad restaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där krav för brandskydd ingår, och har full pott i Svenska Mötens kvalitetscertifiering och 4 stjärnor enligt Visitas internationella hotellstandard. Skepparholmen är även vinnare av "Årets Spakonferens 2016" (via SpaAwards) och "Årets Konferenshotell 2016" (via Nacka Kommun). 

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Skepparholmen AB ägs av Masmästaren Fastigheter AB och drivs i hållbar, skandinavisk anda. www.skepparholmen.se

Kökschef Martin Åleberg och Köksmästare Daniel Engellau.

Martinoch Daniel

Läs mer

Vinnare i "Årets Spakonferens 2016"

2016-08-10

Spa Awards 2016

Skepparholmen Nacka har vunnit utmärkelsen "Årets Spakonferens" i Spa Awards årliga tävling. Juryns motivering löd; "Skräddarsydda sportkoncept och egendesignade stolar - mötesproffsen sitter aldrig still."

Med ett nybyggt skandinaviskt spa, uppgraderat konferensutbud samt en vidareutveckling av verksamhetsinriktningen med hälsa, omtanke och personligt bemötande har Skepparholmen Nacka överträffat de högt ställda verksamhetsmålen. Rörelseresultatet för 2015 har dubblats jämfört med tidigare år. Sedan 2005 har 138 MSEK investerats för att rusta upp fastigheten och den vackra parken runt omkring.

- Vi är glada för att vi återigen premierats för vårt kontinuerliga utvecklingsarbete och att vi fortsätter stå ut som ett av Sveriges bästa spakonferens-hotell. Det är tredje gången vi får pris i Spa Awards och tidigare i år utsågs vi av Nacka kommun till årets konferensanläggning, säger Gabriella Persson Klahr, VD Skepparholmen Nacka.

Endast 20 minuter från Stockholm Citys finns enastående förutsättningar att skapa en naturnära vistelse som stärker kropp och själ. Spat har genomgående en ljussättning och inredning i skandinavisk anda inspirerat av naturen och de fyra årstiderna. Skepparholmen Nacka har 50 års erfarenhet av att anordna utbildningar, möten och konferenser - stora som små. Nyligen har största konferenslokalen Sjösalen fått en helt ny look och nyinköpta konferensstolar är av egen design för bästa komfort och kvalitet.

En vistelse på Skepparholmen Nacka innebär omtänksamhet om både det inre och yttre. Spa- och konferenshotellet är först med blodsockersäkra konferenser. Maten som erbjuds är baserad på mer protein, långsamma kolhydrater, mycket grönsaker och antioxidanter. Den specialutformade menyn är framtagen för att hjälpa gästernas koncentration genom att hålla en jämn blodsockernivå under hela dagen.

En viktig del av Skepparholmen Nackas verksamhet är att ligga i framkant när det gäller att verka för kvalitetssäkring och en hållbar utveckling. Som bevis på detta är Skepparholmen Nacka först i Sverige med att vara hållbarhetscertifierade enligt ISO-standarden 20121 "Hållbarhet vid Evenemang."

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Skepparholmen AB ägs av Masmästaren Fastigheter AB och drivs i hållbar, skandinavisk anda. www.skepparholmen.se

 

 

 

 

 

Läs mer

Pressmeddelande - Årets konferenshotell i Nacka

2016-02-25

Årets konferenshotell i Nacka 

De senaste årens satsningar på konferens- och privatgäster har lönat sig. Under onsdagskvällen utsågs spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka till Årets konferenshotell i Nacka kommun.

- Det här är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare, säger Gabriella Persson Klahr, vd för Skepparholmen Nacka. Utan dem hade det aldrig gått.

Priset delades ut under Nacka Företagarträff på NackaStrandsMässan. Prisutdelare var Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.

Så här lyder juryns motivering:

"När konferensmarknaden viker och konkurrensen hårdnar växer Skepparholmen Nacka som mest. Fördubblat resultat. Fördubblat antal privatgäster. Fördubblat antal medarbetare.

Knepet? Personlig service, uppfräschad fastighet, nytt spa, unika träningsmöjligheter, KRAV-märkt krog, hållbarhetsarbete i framkant - allt viktigt som får gästerna att längta tillbaka."

- Jag vill tacka Nacka kommun som uppmärksammat våra ansträngningar att skapa ett spa- och konferenshotell i härlig, hållbar anda, säger Gabriella Persson Klahr. Precis i dagarna är vår nya spaavdelning fullt utbyggd och försedd med ett välkomnande orangeri. Jag ser fram emot alla träningsevents och träningshelger som vi planerar där under året. Skepparholmen Nacka erbjuder numera en unik mix av möjligheter för alla som vill koppla av, äta gott, träna och konferera i underbar miljö.

Nacka Företagarträff arrangerades av Företagarna Nacka-Värmdö, Handelskammaren Nacka-Värmdö och Nacka kommun.

För mer information
Eva Suits, Marknads- & PR-chef
08-747 65 75 / 0733-541 393
eva.suits@skepparholmen.se 

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Skepparholmen AB ägs av Masmästaren Fastigheter AB och drivs i hållbar, skandinavisk anda.www.skepparholmen.se

Diplom

Pressbild

Läs mer

Pressmeddelande - Skepparholmen Nacka sjösätter toppmodern möteslokal

2016-01-19

Skepparholmen Nacka sjösätter toppmodern möteslokal  - kronan på verket i omfattande renovering

Egenutvecklade stolar, unikt ljussystem och ett golv som passar för såväl yogakonvent som dans. Nu inviger spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka den ombyggda möteslokalen Sjösalen - där modern skandinavisk design smälter samman med den ursprungliga arkitekturen, inspirerad av det danska konstmuséet Louisiana. - Sjösalen är kronan på verket i den omfattande renovering vi genomfört de senaste åren, säger Gabriella Persson-Klahr, VD Skepparholmen Nacka.

Med ett strategiskt varumärkesarbete som bland annat innefattar en ny spaavdelning, gediget hållbarhetsarbete och ett blodsockersäkert koncept har Skepparholmen Nacka de senaste åren ökat både antalet konferens- och privatgäster. Samtidigt började de femton år gamla konferensstolarna att knaka i fogarna. Produktionschefen Marcus Press letade förgäves efter stolar av motsvarande kvalitet på marknaden.

- Men vi hittade inga. Då dök idén upp att vi skulle ta fram en egen stol tillsammans med Catarina Kent på Stockholm Designstudio AB, säger han. En stol som skulle vara snygg, skön, tålig och lätt att stapla.

Efter tre års arbete och flera prototyper, som gäster, medarbetare och även Arbetsmiljöverket fått lämna förbättringsförslag på, blev stolen riktigt bra. Strax före årsskiftet levererades 270 nya stolar till Skepparholmen Nacka.

Men det är inte bara stolarna som är nya. Under hösten har möteslokalen Sjösalen genomgått en omfattande, men varsam, renovering. När Skepparholmen byggdes i början 1960-talet var det med danska Louisiana som förlaga. Sjösalen var i det närmaste kopia av den största salen i Nordfløjen, ända ner på det röda stengolvet. I dag har detta stengolv bytts ut mot trägolv för att Sjösalen även ska kunna fungera som träningslokal.

Dessutom har Sjösalen fått ett nytt ljussystem med den senaste LED-tekniken. Ljuset kan förändras efter användarnas behov. På dagen sprids en känsla av dagsljus oavsett vädret utanför, nästan som en form av ljusterapi. På kvällen, vid exempelvis en middagssittning, får rummet en varm stämningsfull karaktär. När salen senare förvandlas till ett dansgolv exploderar lokalen i färger och ljus.

Produktionschefen Marcus Press är nöjd, både med de nya stolarna och möteslokalen.

- Ibland lönar det sig att tänka utanför boxen, ha fokus på målet och tålmodigt kompromisslöst hålla sig kvar vid ursprungliga kriterier, säger han. Framtidens konferenslokal är så mycket mer än en konferenslokal och det är den vi nu har skapat.

För mer information:

Gabriella Persson-Klahr, VD

08-747 65 75

gabriella.persson-klahr@skepparholmen.se

Marcus Press, produktionschef

08-747 65 00 / 070-641 59 33

marcus.press@skepparholmen.se

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell, beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Skepparholmen AB ägs av Masmästaren Fastigheter AB och drivs i hållbar, skandinavisk anda. www.skepparholmen.se 

Sjösalen

Sjösalen

Sjösalen 

 Sjösalen

 Egentillverkad Stol

 Foto: Jan Rönnlund

 

Läs mer