Kravcertifierad restaurang och miljöcertifiering enligt ISO 14001

Skepparholmen fördjupar sitt gröna arbetssätt - kravcertifierad restaurang och miljöcertifiering enligt ISO 14001

Det Svanenmärkta mötes- och spahotellet Skepparholmen tar nu nästa steg i arbetet för att skapa en hållbar destination.
- Sedan i maj i år är vår restaurang kravcertifierad och i september blev vi miljöcertifierade enligt ISO 14001. Vi ligger mycket långt framme när det gäller hållbar utveckling, säger Gunilla Strömberg Pettersson, administrativ chef på Skepparholmen, som ligger i Saltsjö-Boo, utanför Stockholm.

Skepparholmen har höga mål med arbetet för en hållbar destination.
- 2008 utvecklade vi ledningssystemet med målet att skapa ett integrerat system för kvalitet, miljö, arbetsmiljö och säkerhet, ett system som fungerar i praktiken och inte bara på papperet. Som exempel kan nämnas att av de 64 miljöåtgärder som identifierades 2008 har vi genomfört 52 idag. Sedan vi blev Svanenmärkta 2009 har vår miljöprestanda mätt i antal poäng enligt Svanens kriterier ökat med 20 procent.

Hållbar utveckling är efterfrågat av både gäster och medarbetare och ingår i Skepparholmens vision att bli en av Sveriges attraktivaste anläggningar för möten och välbefinnande.
- Att vi nu har en kravcertifierad restaurang och har blivit miljöcertifierade är ett kvitto på att vårt gröna arbetssätt fungerar, säger Gunilla Strömberg Pettersson.

Skepparholmen är även aktiv i SIS-projektet ISO 20121, som utvecklar en standard för hållbara evenemang.
- Vi deltar i arbetet där SIS, Swedish Standards Institute, tillsammans med det internationella standardiseringsorganet ISO, ska skapa standarden ISO 20121. Ett förslag är nu på remiss och beslut förväntas tas i november i år. Målet är att standarden ska användas till OS i London nästa sommar, säger Gunilla Strömberg Pettersson.

Nästa steg i Skepparholmens hållbarhetsarbete handlar om att ytterligare strukturera arbetet med socialt ansvarstagande.
- Här har vi stor nytta av den nya vägledande internationella standarden för socialt ansvarstagande, ISO 26 000, som kom förra året. Vi räknar med att börja använda oss av den standarden som guide i vårt arbete nu i höst, säger Gunilla Strömberg Pettersson.

För mer information kontakta gärna:
Gunilla Strömberg Pettersson, administrativ chef på Skepparholmen, tfn 0704-10 85 66, gunilla.stromberg-pettersson@skepparholmen.se

 • Skepparholmen springer för Östersjön 17/6 kl 14:00

  För 9:e året i rad anordnas motionsloppet till förmån för Östersjön. Vid målgång bjuds deltagarna på mat och dryck. Distansen är 5 km eller 10 km. Det anordnas aktiviteter för yngre deltagare medan föräldrarna motionerar bl a guidad naturstig, ansiktsmålning och fiskdamm. Under dagen finns flera trevliga happenings för både liten och stor. Efter loppet blir det prisutdelning. OBS! Nu är platserna för fri spaentré slut.

  Skepparholmen springer för Östersjön 17/6 kl 14:00

 • Träning- & dansdag med Maria Bild från Let´s dance 19/5

  Kom och var med på en dag fylld med träning och dans tillsammans med Maria Bild. Här får du ta del av Marias träningsglädje och energi och prova olika träningsformer, varav dans är ett av inslagen. Maria känner vi igen bland annat från Let´s dance där hon redan första omgången tog hem segern tillsammans med Måns Zelmerlöw. Hon är även med i succén " Dansa samba med mig" med Tobias Karlsson.

  Träning- & dansdag med Maria Bild från Let´s dance 19/5

 • Nya aktiviteter till ditt möte!

  Hos oss finns perfekta förutsättningar för teambuildande aktiviteter utomhus. Vi har generösa ytor att vara på, oavsett om du väljer en aktivitet på land eller vatten. Låt dig inspireras för ditt kommande konferensarrangemang. Vi har precis lagt upp nya och spännande aktiviteter här på vår hemsida. Både för att kunna vara utomhus men även för värmande arrangemang inomhus. Botanisera via länken nedan. Varmt välkommen till Skepparholmen Nacka - vackert beläget mellan hav och sjö.

  Aktiviteter vår/sommar

 • Boka ditt nästa möte hos oss!

  Endast 20 minuter från Stockholm, men ändå i skärgården. Vi har allt ni behöver för effektiva och kreativa konferenser och möten. Med vårt blodsockersäkra koncept håller sig deltagarna pigga och alerta hela dagen. Dessutom lägger vi stor vikt vid vårt miljöarbete och är naturligtvis Svanenmärkta. Varmt välkommen!

  Konferenspaket