Mat med kärlek & omtanke

Nyhet! - Chef´s table   

Under 2021 visar vi upp vårt kök och vad vi kan leverera. 16 exklusiva matplatser finns tillgängliga i vår Bistro, en vacker chambre séparée. Där ger vi våra gäster en kulinarisk upplevelse under ledning av vår eminente kökschef Daniel Engellau.

En härlig matupplevelse väntar med möjlighet att lära sig några matlagningsknep. Så slå dig ner till bords i vår vackra bistro och njut. Vi lovar dig en unik upplevelse - mycket mer än bara en middag.

I Chef´s table ingår

  • Kl 18.00 välkomnas våra gäster till bords med ett glas champagne & tilltugg. 
  • Presentation av mat & dryck. Här berättas det även om tillvägagångsätt. 
  • Menyn består av fem rätter inklusive utvalda viner. Vi bjuder även på några extra smakupplevelser. Totalt serveras åtta rätter där vi strävar efter att använda ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. 
  • Kl 21.30 avslutas middagen med att gästerna får var sin ”Goodie-bag” med ett häfte med matlagningstips från Daniel Engellau och hans team samt även några små överraskningar.

Tillgängliga datum

  • Fredag 27 aug
  • Lördag 28 aug
  • Fredag 15 okt
  • Lördag 16 okt
  • Fredag 19 nov
  • Lördag 20 nov

Presentation av Daniel Engellau 

Pris: 2 995 kr/person. För bokning kontakta vår försäljningsavdelning på 08-747 65 00 eller info@skepparholmen.se. Vi anpassar vår verksamhet enligt rådande restriktioner.     

Varmt välkommen till vår Bistro mellan hav & sjö!  

      

Vår kökschef Daniel Engellau presenterar sig själv så här; 

”Jag är född och uppvuxen i Västervik och kom till Stockholm som 18-åring. Jag började tidigt praktisera och arbeta inom restaurangvärlden och kände snabbt att det var ett yrke jag ville utvecklas och arbeta inom. För mig är det mer än ett yrke att vara kock, det är en livsstil, en passion och framförallt ett personligt intresse. Att laga mat är det roligaste jag vet! 
 
Jag har tävlat i matlagning ett antal gånger genom Årets Kock, något jag verkligen tycker är kul. Nervositeten och stämningen på plats kombinerat med möjligheten att mäta sig mot sina duktiga branschkollegor gör tävlingar otroligt roliga och stimulerande. Som bäst tog jag silver i Årets Kock 2012. 

Min matinspiration kommer från alla möjliga håll. Jag älskar att resa och får ofta inspiration från andra kulturers och länders sätt att äta och servera mat. Det kan vara allt från ett enkelt italienskt café till en avsmakningsmeny på en trestjärnig restaurang. När jag lagar mat hemma blir det ofta fräscha asiatiska rätter men det kan också gärna bli en bättre biff och bea.” 

Välkomna till oss på Skepparholmen Nacka!