Vecka 42 

Måndagen den 15 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Gulasch (Svenskt kött) med tomat, paprika och ris serveras med gräddfil och saltgurka

Middag        
Toast Skagen (MSC) med forellrom, salladsskott, citron och nystekt bröd
Timjanstekt kalvinnanlår (Svenskt kött) med örtslungade höstgrönsaker skummig veloutésås och potatisgratäng
Crème brylée

Tisdagen den 16 oktober

Lunch            
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Kycklinglårfilé (Svensk fågel)”Marengo”,tomat, vitlök, citron och saffransris 

Middag        
Ugnsbakad gulbeta med citrusfrukt, getost, salladsskott och rostade frön
Pocherad kungsflundrafilé (MSC) med bladspenat, smörsås och sockerärtor
Äppelkaka med vaniljsås

Onsdagen den 17 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Viltfärsbiffar (Svenskt kött) med svampsås, rostad potatis, inlagd gurka och lingon

Middag        
Vårrullar av rispapper med räkor (MSC),avocado, koriander och soja-sesamdressing
Grillat ankbröst med tryfferad kålkräm, steksky och puylinser
Kaffebrownie med vispad grädde

Torsdagen den 18 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Porterbrässerad högrev (Svenskt kött, KRAV) med rotfrukter och rostad lök

Middag        
Rostad kycklingsoppa (Svensk fågel) med lagrad ost och tryffeldressing
Ugnsbakad rödingfilé (Island) med spetskål, nystekta kantareller, rostade hasselnötter och gräslöksslungad potatis
Toscapäron med vaniljglass

Fredagen den 19 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Misobakad lax med pak soi , chili och tahiniyoghurt, serveras med basmatiris 

Middag        
Lättgravad sotad lax (Norge) med krispig fänkålssallad, forellrom dillolja och citronette
Rödvinsbrässerad kalvlägg med nystekt biff (Svenskt kött),rökt fläsk, karamelliserad lök, steksky och frasig örtslungad potatis
Blåbärs cheesecake

Lördagen den 20 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Majskycklingfilé (Svensk fågel) med dragonvelouté, rostade rotfrukter och ris

Middag        
Kryddsotad biff (Svenskt kött) i tunna skivor med krasse, avocado och dillmajonnäs
Smörstekt Gös (MSC) med dillmarinerade blåmusslor (KRAV), skummig sås och syrlig mandelpotatispuré
Pannacotta med kardemumma och karamelliserade äpplen

Söndagen den 21 oktober

Brunch                     

Middag         
Lättgravad sotad lax (Norge) med krispig fänkålssallad, forellrom dillolja och citronette
Rödvinsbrässerad kalvlägg med nystekt biff (Svenskt kött),rökt fläsk, karamelliserad lök, steksky och frasig örtslungad potatis 

 

Vecka 43

Måndagen den 22 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Gulasch (Svenskt kött) med tomat, paprika och ris serveras med gräddfil och saltgurka

Middag        
Grillade grönsaker med salladsskott, lufttorkad skinka, oliver och basilika
Ugnsbakad Isländsk röding med blomkålskräm, brynt smör, forellrom och dillslungad
potatis
Hjortron-cheesecake

Tisdagen den 23 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Panerad stekt sejfilé (MSC) med curryremoulad och citron

Middag        
Lättgravad sotad lax med krispig sallad, citronette, dill och forellrom
Vitlöksstekt Svenskt majskycklingbröst med risotto, kantareller, dragon och parmesan
Vit chokladmousse med hallonsås och hasselnöts-brownie

Onsdagen den 24 oktober

Lunch          
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Karréstek (Svenskt kött) med rostade rotfrukter gräddsky och husets ingefärs-kryddade äppelmos

Middag        
Sallad med ugnsbakad gulbeta, dragonkräm, vattenkrasse, getost och rostade nötter
Ugnsbakad torsk(MSC) med gräslöksslungad fänkål, smörsås och gratinerad potatispuré
Äppelkompott med kaksmulor och calvados-smetana

Torsdagen den 25 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Kycklinglårfilé(Svensk fågel) svamp, rostad pumpa, rödlök och örtvelouté

Middag        
Skummig skaldjurssoppa(MSC) med örtkräm, syrad lök och rostad brioche
Timjanstekt kalvinnanlår(Svenskt kött) med oliver, tomat, paprika, steksky och rostad potatis
Pecannötpaj med vispad grädde

Fredagen den 26 oktober 

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Biff à la Lindström (KRAV) med persiljesmör och rostad potatis

Middag        
Biff Carpaccio (svenskt kött)med rucola, parmesan, citron och rostade pinjenötter
Skaldjursfärserad Kungsflundrafilé (Island)med Skaldjurssås(MSC),örtslungade grönsaker och frasiga dill-kroketter
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kolasås

Lördagen den 27 oktober

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Dill och muscovadobakad lax med vitvinssås och bladspenat 

Middag        
Vårrulle av rispapper med räkor (MSC),avocado, koriander och soja-sesamdressing
Nystekt biff (Svenskt kött) rödvinsbrässerad kalvlägg (KRAV) med rökt fläsk, karamelliserad lök, steksky och tryfferad potatispuré
Päron under knäckigt mandeltäcke med marsipanglass             

Söndagen den 28 oktober

Lunch           
Marinerad kycklinglårfilé (Svensk fågel) med kokosmjölk, röd curry, krispiga grönsaker och jasminris

 

 

Läs mer om vår brunch här.  

Med reservation för eventuella ändringar

För bokning ring 08-747 65 00, eller info@skepparholmen.se

 

Varmt välkommen!

Förrätt, Skepparholmen Nacka 

Varmrätt

Dessert