Meny för vecka 17

 

Måndagen den 23 april

Lunch 
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Fläskstroganoff (svenskt kött) med tomat, paprika, gräddfil och saltgurka serveras med ris

Middag         
Ungsbakade gulbetor med citrus, salladsskott, svensk gårds-getost och rostade nötter och frön
Vitlöksstekt majskycklingbröst (svensk fågel) med grön sparris, bakad tomat och örtrisotto
Vit choklad panna cotta med passions-och jordgubbssallad

 

Tisdagen den 24 april

Lunch 
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Fisk och skaldjursgryta med aioli

Middag         
Kryddig gazpacho med crostini, färskost och örter 
Örtstekt kalvinnanlår (svenskt kött) med ljummen sallad av färskpotatis, grönsaker och örter med skummig veloutésås
Körsbärsclafoutis med hasselnötsglass

Onsdagen  den 25 april

Lunch 
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Pannbiff (svenskt KRAV-kött) med lök, steksky och rostad potatis

Middag         
Grillade örtmarinerade grönsaker med lufttorkad skinka, Nice-oliver och basilika
Ungsbakad röding (MSC) med blåmusslor (KRAV), skummig sås, sockerärtor och dillslungad potatis
Rabarbersoppa med vaniljglass och mandelbskvier

Torsdagen den 26 april

Lunch 
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Honung och ingefäraglacerad svensk kalkonstek med brynt spetskål och potatismos

Middag         
Biff Carpaccio (svenskt kött) med rucola, parmesan, citron och rostade pinjenötter
Grillad havsaborre (KRAV) med vårprimörer, örtolja, dragonslungad potatis och paprikakräm
Citronmousse med  kokoscrumble och hallon

Fredagen den 27 april

Lunch 
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Panerad stekt sejfilé (MSC) med curryremoulad och citron

Middag         
Inkokt vit sparris med sparrisskum, forellrom, ängssyra och krutonger
Brässerad lammlägg (KRAV) med nystekt lammrostbiff, kronärtskocka, grönsparris, steksky och potatisgratäng
Cokladfudge-tårta med lättvispad grädde och färska bär

 

Lördagen den 28 april

Lunch 
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Helstekt kotlett (svenskt kött) med savoykål, primör-morötter och steksky

Middag         
Kryddstekt biff (svenskt kött) i tunna skivor med asiatisk sallad, chilikräm och sesamdressing
Smörstekt Hjälmargös (MSC)  med örtslungad primörer, skummig skaldjurssås och citronkryddade potatiskroketter
Gräddfilsparfait med rabarber och lakritsmaränger

 

Söndagen den 29 april

Brunch 

 

Läs mer om vår brunch här.  

 Med reservation för eventuella ändringar

För bokning ring 08-747 65 00, eller info@skepparholmen.se

Varmt välkommen!

Förrätt, Skepparholmen Nacka 

Varmrätt

Dessert