Meny för vecka 3

 

Måndagen den 15 januari 

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Ångkokt sejfilé med ägg, räkor, dill, brynt smör och potatismos

Middag        
Färsk lax i tunna skivor med asiatisk krispig sallad och soja-sesamdressing
Örtstekt kalvinnanlår med gulbeta, majrova, dillkräm och potatisgratäng
Mjölkchoklad panna cotta med havtorn

Tisdagen den 16 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Majskycklingfilé med röd curry, kokosmjölk, krispiga grönsaker och jasminris     

Middag        
Rökt hjortstek i tunna skivor med färskost, salladsskott, rödbeta, kavringkrisp och pepparrot
Ångad lättrimmad Skrei med sotad grönkål, sockerärtor, blåmusselvelouté och örtslungad potatis
Ugnsbakat Ingrid Marie-äpple med mandel och vaniljsås                  

Onsdagen den 17 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Kumminkryddad gulasch med paprika och tomat, serveras med ris, gräddfil och saltgurka

Middag        
Mandelpotatisblini med kallrökt lax, forellrom, salladsskott, citron och dill
Vitlöksstekt lammrostbiff med krämig polenta, bakad tomat, örtolja och skärbönor
Blåbärspaj med vaniljglass

Torsdagen den 18 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Ingefäraglacerad kalkonstek med savoykål, steksky och kokt potatis

Middag        
Rostad het Ankbuljong med sesam och marinerad sjögrässallad
Smörstekt rödingfilé med mandelpotatispuré, sockerärtor och skummig skaldjurssås
Chokladtårta med mintkolagrädde

Fredagen den 19 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Pankopanerad torsk med dill-kaprismajonnäs, pickles och citron

Middag        
Confitbakad röding med varm majonnäs, forellrom, stjälkselleri och levainkrutonger
Svartpepparstekt Ryggbiff med karamelliserad lökkräm, timjankroketter, steksky och örtslungade grönsaker
Päron tiramisu

 

Lördagen den 20 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
”Coq au vin” Rödvinsmarinerad kycklinglårfilé med grillat rökt fläsk, spansk chorizo, rostad lök, kastanje-champinjoner och potatismos

Middag        
Biff Carpaccio med rucola, parmesan, citron och rostade pinjenötter
Smörstekt Hjälmar-Gös med syrlig potatiskräm, dillmarinerad blåmussla, fänkål och skummig sås
Chokladtårta med mintkolagrädde och bär

Söndagen den 21 januari

 

 Lunch            Brunch

 

Meny för vecka 4

 

Måndagen den 22 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Fiskfricassé med vitvinssås, bladspenat och gratinerad potatismos

Middag 
Färsk lax i tunna skivor med asiatisk krispig sallad och soja-sesamdressing
Örtstekt kalvinnanlår med gulbeta, majrova, dillkräm och potatisgratäng
Mjölkchoklad panna cotta med havtorn

 

Tisdagen den 23 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Bakad lammfärs med tomatsås, tsatsiki och rostad potatis

Middag        
Rökt hjortstek i tunna skivor med färskost, salladsskott, rödbeta, kavringskrisp och pepparrot
Ångad lättrimmad Skrei med sotad grönkål, sockerärtor, blåmusselvelouté och örtslungad potatis
Ugnsbakat Ingrid Marie-äpple med mandel och vaniljsås

Onsdagen den 24 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Rödvinsmarinerad hjortragu med, smålök, rökt fläsk och champinjoner, serveras med rostad potatis och rotfrukter

Middag        
Mandelpotatisblini med kallrökt lax, forellrom, salladsskott, citron och dill
Vitlöksstekt lammrostbiff med krämig polenta,  bakad tomat, örtolja och skärbönor
Blåbärspaj med vaniljglass 

Torsdagen den 25 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Majskycklingfilé med dragonvelouté, savoykål och ris

Middag        
Rostad het Ankbuljong med sesam och marinerad sjögrässallad
Smörstekt rödingfilé med mandelpotatispuré, sockerärtor och skummig skaldjurssås
Chokladtårta med mintkolagrädde

 

Fredagen den 26 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Lax teriyaki med wasabiyoghurt, rättikasallad och basmatiris

Middag        
Confitbakad röding med varm majonnäs, forellrom, stjälkselleri och levainkrutonger
Svartpepparstekt Ryggbiff med karamelliserad lökkräm, timjankroketter, steksky och örtslungade grönsaker
Päron tiramisu

 

Lördagen den 27 januari

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Viltskav i gräddsås med potatismos och rårörda lingon

Middag        
Biff Carpaccio med rucola, parmesan, citron och rostade pinjenötter
Smörstekt Hjälmar-Gös med syrlig potatiskräm, dillmarinerad blåmussla, fänkål och skummig sås
Chokladtårta med vispad grädde och bär 

Söndagen den 28 januari

Lunch           Brunch

Middag        
Terrin på anka och kycklingleverparfait med sallads-skott och rostad brioche
Smörstekt gösfilé med syrlig potatiskräm, dillmarinerad blåmussla, fänkål och skummig sås

 

Med reservation för eventuella ändringar

Läs mer om vår brunch här.  

Med reservation för ev.ändringar.

För bokning ring 08-747 65 00, eller info@skepparholmen.se

Varmt välkommen!

Förrätt, Skepparholmen Nacka 

Varmrätt

Dessert