Vecka 50

 

Måndagen den 10 december

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Panerad stekt torskfilé med curryremoulad och citron

Middag        
Toast skagen (MSC) med forellrom, citron, dill och nystekt bröd
Frasigt mörbakat anklår med nystekt ankbröst, rödkål, mandelpotatispuré och kryddpepparsky
Kanel-panna cotta med glöggkryddade päron och kaksmulor

Tisdagen den 11 december

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Dill och muscovadobakad laxfilé med vitvinssås och kokt potatis

Middag        
Krämbakat ekologiskt ägg med kallrökt lax, sallad, dill och senapsdressing
Mörbakad fläsksida med örtstekt filé (Svenskt kött) sotad grönkål, syrad lök, jordärtskockschips, steksky och potatisgratäng
Saffranskaka med björnbärskompott och vispad grädde

Onsdagen den 12 december

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Kycklinglårfilé med pumpa, skogschampinjoner, rödlök och örtvelouté

Middag        
Bakad rödbeta med salladsskott, ädelost, valnötsdressing och kavringkrisp
Halstrad rödingfilé med örtslungade vintergrönsaker, smörsås, forellrom och nykokt potatis
Creme brylée Katalana

Torsdagen den 13 december

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Karréstek med lättstuvad savoykål, ingefärasky och potatismos

Middag        
Skepparholmens kycklingsoppa med västernbottensost och tryffeldressing
Ugnsbakad torskrygg med saffranskryddad skaldjurssås, gulbeta, fänkål och dillslungad potatis
Lingonkokt päron med vaniljkräm och pepparkakskrutonger

Fredagen den 14 december

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Laxquenelles med vitvinssås och bladspenat

Middag         
Öl och koriandergravad fjordlax med svensk stenbitsrom, gräddfil, gräslök och frasigt dillkrisp
Kryddstekt hjortinnanlår med tryfferad rotsellerikräm, västerbottenskrokett, syrad vinterkål och steksky
Nybakad saffranskaka med chokladkräm, grapefruktsobet och kanderade nötter

Lördagen den 15 december

Lunch           
Salladsbuffé
Dagens soppa
Dagens vegetariska varmrätt
Majskycklingfilé med rödvinssky och potatis-rotfruktsgratäng                

Middag        
Biff Carpaccio med rucola, parmesan, citron och rostade pinjenötter
Smörstekt Hjälmar-Gös (MSC) med dillmarinerade blåmusslor, musselvelouté och citronkryddad potatispuré
Brownie med apelsin och vispad grädde

Söndagen den 16 december

Brunch

Läs mer om vår brunch här.  

Med reservation för eventuella ändringar

För bokning ring 08-747 65 00, eller info@skepparholmen.se

 

Varmt välkommen!

Förrätt, Skepparholmen Nacka 

Varmrätt

Dessert