Bra att veta inför din spavistelse

Skepparholmen Nackas spa 20 min från stockholm
För att din vistelse ska bli så lyckad från början till slut så rekommenderar vi att du bokar din behandling på spa i god tid före din ankomst, gärna i samband med att du bokar ditt spapaket. Kom i god tid till din bokade spabehandling så att du hinner ta ett dopp, byta om till badrock och varva ner. Om du är gravid, har någon sjukdom eller äter medicin meddela oss i förväg så kan vi förbereda din behandling på bästa sätt. Ta med badkläder för pool- och bastubesök. Duscha alltid före bad eller kroppsbehandling.

Frågor & svar

Vilka rumskategorier har ni på hotellet?
Skepparholmen är en fyrstjärning hotellanläggning med skandinavisk design och alla våra hotellrum har dusch, toalett, TV, hårtork och alla de bekvämligheter du som gäst behöver. Trådlöst internet/fiber är kostnadsfritt. Inget lösenord behövs. 

Vi har enkelrum, dubbelrum och deluxerum. Våra dubbelrum finns med två separata sänger (90 cm x 2) alternativt en gemensam säng (160 cm). Våra deluxerum är rymligare dubbelrum med sittgrupp på rummet och garanterad havsutsikt ingår. Hotellrum med queen size säng är 160 cm och hotellrum med king size säng är 190 cm. 

När får jag checka in?
Du är välkommen att checka in på ditt hotellrum från kl. 14.00. Om du anländer tidigare finns det låsbara skåp i vår huvudbyggnad där du kan förvara din väska. Passa gärna på att ta en promenad i vår vackra omgivning. Entré till spa är från kl 14.00.

Vad är åldersgränsen på spa?
Vi hälsar alla gäster som fyllt 16 år välkommen till vårt spa. Vissa utvalda veckor över året som t ex på sportlov, påsklov och höstlov har vi en lägre åldersgräns på vårt spa.

Vad händer om jag måste avboka mitt spapaket?
Vid övernattningspaket, rekommenderar vi alltid att beställa avbeställningsskydd redan vid bokningstillfället. Det kostar 65 kr per person och ger dig möjlighet att boka av vid sjukdom fram till ankomstdagen. Avbeställningsskyddet är personligt och läkarintyg fordras. Om du inte har beställt avbeställningskydd kan du boka av ditt paket kostnadsfritt fram till 7 dagar före ankomst. Vid senare avbokning debiteras fullt pris. 

Avbeställning av dagspapaketet kan kostnadsfritt ske fram till 72 timmar före ankomst. Vid senare avbokning debiteras fullt pris.

Vid avbokning behåller Skepparholmen kostnaden för avbeställningsskyddet och tar ut en administrativ avgift på 150 kr inkl moms.

Kan jag boka in spabehandlingar på plats?
Vi rekommenderar att man bokar spabehandlingarna minst en vecka före ankomst då behandlingstiderna ofta är fullbokade när man kommer på plats. 

Behandling med manlig eller kvinnlig terapeut
Vi har kvinnliga och manliga terapeuter som utför våra behandlingar. Vi kan tyvärr ej garantera att vi kan tillgodose önskemål vid val av kvinna eller man som utför din behandling.   

Vid följande tillstånd genomför vi ej någon behandling p g a allvarliga hälsorisker:

- Akuta inflammationer
- Smittsamma hudåkommor
- Blodpropp, inflammation i kärlen
- Maligna tumörer (elakartade)
- Feber/Infektioner

Avbokningsregler
Vid avbokning av dagspapaket, kan detta göras senast 72 timmar innan ankomst utan kostnad därefter är paketet ej avbokningsbart eller ombokningsbart.

Man kan däremot överlåta paketet till annan gäst/vän.

Vid avbokning av spabehandling i samband med övernattningspaket så kan det avbokas senast 24 timmar före ankomst utan kostnad därefter är behandlingen ej avbokningsbar.

Man kan däremot överlåta behandlingen till annan gäst.

Vad ska jag ta med mig till spa?
Medtag badkläder om du vill basta och bada. Tag även med träningskläder alternativt mjuka kläder så att du kan vara med på våra instruktörsledda pass som t ex yoga, mental avslappning, pilates etc. Vid de lugna passen behövs inga skor. Helst är du barfota. Däremot är det bra att ha gympaskor för inomhusbruk när du tränar på vårt gym. Lån av handduk och tofflor ingår för alla gäster som besöker vårt spa. Vårt spa uppskattas av gäster som vill ha det lugnt och skönt så sätt gärna mobiltelefonen på ljudlöst. 

Kostnadsfria instruktörsledda pass (fre-sön)
Vill du delta i någon av våra aktiviteter, så ta en deltagarbiljett i vår spareception. Antalet platser är begränsat.

Spjälsäng
Önskar man boka spjälsäng kostar den 150 kr per barn och natt. Åldersgräns för att besöka spa är 16 år.

Klädrekommendation vid våra måltider
Frukost, brunch och lunch kan badrock bäras, även om de flesta av våra gäster väljer att ha på sig vanliga kläder. Vid middag bär man ej badrock. Badtofflor får ej användas utomhus.

Meny
En vecka innan ankomst presenterar vi veckomenyn på vår hemsida. För bästa service boka din plats i matsalen senast 1 vecka innan ankomst. Vissa tider för sittning är mer populära än andra. Säg till i god tid om du har någon födoämnesallergi så ordnar vi med alternativa rätter. Det går även att förbeställa vårt förmånliga vinpaket innan ankomst alternativt på plats hos oss i samband med övrig beställning.  

Parkering
Kostnadsfri parkering på Skepparholmen Nackas område.

Rökfritt
Observera att rökning inte är tillåten på spa, varken vid utomhuspoolen eller på terrassen. Rökare hänvisas till platsen vid sidan om huvudentrén till spa.

Sevärdheter i vårt närområde
Tips på sevärdheter i Nacka och Värmdö, se här.  

Se film om Skepparholmen Nacka.

Varmt välkommen! Vi får dig att längta tillbaka.