Hitta lugnet inom dig

- Mediyoga med Ulf Wallgren 16-17/3

Njut av två dagar i stillhet med yoga och meditation, spa och god mat i underbar natur vid havet där du får hjälp att hitta verktyg för att varva ner och hitta lugnet inom dig.

Mediyoga är en svenskutvecklad mjuk yogaform som alla kan göra oavsett förutsättningar eftersom övningarna kan utföras både på matta och på stol. Det är en yogaform som är noggrant utvärderad i svensk forskning och har visat sig ha positiva effekter framförallt på personer med rygg-, hjärt- och stressproblem.

Den är djupt lugnande och stärkande för kroppen och många upplever att de sover bättre och blir gladare i vardagen. Mediyoga används idag vid fler än 200 vårdcentraler och sjukhus.

Lärare är Ulf Wallgren, en av Sveriges mest välkända yogalärare. (tidigare nyhetsankare på Sveriges Television) utbildad steg två lärare och instruktör i Mimy (mindfulness och medicinsk yoga) vid Mediyogainstitutet.

Ulf är yogalärare vid Göran Boll Yogainstitut i Stockholm,  på yogastudion Yogamana och på Friskvården på Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion.

Ulf är tidigare journalist med över 30 år som programledare på SVT för bland annat Rapport och Aktuellt. En yogalärare vars karriärbyte, workshops och föreläsningar om Mediyoga uppmärksammats i sociala medier, TV, radio och tidningar.

Program för lördag

Ankomst lördag förmiddag 10.30–11.00 Välkommen och information om helgen.

Yogapass nr 1. 11.00-12.30. ”Baspass 3”. Här går vi igenom det pass som är grunden i Mediyoga. Det är det mest utforskade passet och har mätbart goda effekter på bland annat sömn, smärta, hjärtproblem, ryggproblem, oro och ångest. Men du blir också mjukare, rörligare i kroppen och lugnare till sinnet.

Lunchbuffé inkl. dryck och kaffe samt incheckning. 12.30–14.00

Yogapass nr 2. 14.00-16.00 Balanspass 1. Ett skönt och varierat yogapass som hjälper dig att hitta balans inom dig, fysiskt, mentalt och emotionellt. Vi jobbar med andningen och ryggen som är centrala delar inom yogan för att skapa ett fritt energiflöde i din kropp.

Eftermiddagskaffe/te med tillbehör 16.00-16.30

Fri tid för umgänge, promenad, reflektion, 16.30–20.00 (Spa-tid från 18.00)

Trerättersmiddag inkl. kaffe/te 20.00-

Program för söndag

Frukostbuffé söndag morgon 8.00-10.00 samt tillgång till spa kl 9.00-10.00

Yogapass nr 3. 10.00-12.00  ”Fri från Stress.” Ett varierat och roligt yogapass som hjälper dig att komma ner i varv och bli lugn. Passet har testats på hjärtpatienter i två av världens största studier på Danderyds sjukhus och på Karolinska institutet.

Avslutning 12.00–12.30. Sammanfattning, möjlighet att dela med sig av upplevelserna från yogan och tillfälle att ge synpunkter på helgen. 

Pris per person: 3995 kr  

Obligatoriska fält är markerade med *

Antal personer:

Paket:

Ankomstdatum: *

Avresedatum: *

Namn: *

Företag:

Adress:

Postnr:

Ort:

E-post: *

Telefon: *

Önskemål om behandling:

 • Holistic Boost 9/3, 28/4 och 1/6

  Våra populära Holistic Boost-events med Cecilia Gustafsson fortsätter under 2019 med uppdaterade klasser. En dag med "helhet" som ger inspiration på samma gång som du tränar kroppen, gör av med spänningar och får ny energi. Rytm, kraft och stillhet är temat på dagen med härliga Cecilia Gustafsson. Förvänta dig en uppfyllande upplevelse!

  Holistic Boost 9/3, 28/4 och 1/6

 • Mediyoga med Ulf Wallgren - Hitta lugnet inom dig 16-17/3

  Njut av två dagar i stillhet med yoga och meditation, spa och god mat i underbar natur vid havet där du får hjälp att hitta verktyg för att varva ner och hitta lugnet inom dig. Mediyoga är en svenskutvecklad mjuk yogaform som alla kan göra oavsett förutsättningar eftersom övningarna kan utföras både på matta och på stol.

  Mediyoga med Ulf Wallgren - Hitta lugnet inom dig 16-17/3

 • Loppet till förmån för Östersjön 16/6

  För 10:e året i rad arrangerar vi motionsloppet till förmån för Östersjön. Denna gång söndagen den 16 juni. Startskottet går kl 14:00. Vid målgång bjuds deltagarna på mat och dryck. Distansen är 5 km eller 10 km. Det ordnas med aktiviteter för de yngre deltagarna medan föräldrarna motionerar bl a guidad naturstig, ansiktsmålning och fiskdamm. Under dagen finns flera trevliga happenings för både liten och stor bl a segway och sittande massage. Efter loppet blir det prisutdelning.

  Skepparholmen springer för Östersjön 16/6

 • Dansa som stjärnorna i Let´s dance! - Måndagar med Maria Bild

  Kom och dansa som stjärnorna i Let´s dance! Under fem måndagkvällar får du prova på olika dansstilar såsom cha-cha, rumba, samba, salsa, paso-doble, jive och bollywood tillsamans med härliga Maria Bild från Let´s dance. Du behöver ingen partner utan vi dansar en och en och sätter ihop enklare koreografier. Vi träffas på måndagar kl 18.45-20.00. Vi dansar i en timme och avslutar varje pass med ca 15 min enkel yoga och stretch. Datum: 11/3, 18/3, 25/3, 1/4 och 8/4. Kom och svettas och skratta!

  Dansa som stjärnorna i Let´s dance! Måndagar med Maria Bild