Taudien training den 30-31/3

Detta är en träningshelg som passar alla. Här finns passen för dig som vill komma igång med träning och för dig som redan tränar regelbundet. Det blir allt från yoga till löpskolning, funktionell träning och riktigt tuffa träningspass. Under helgen bjuds det också på föreläsningar för att få med sig ännu mer motivation och kunskap hem. Så ta med partnern, kompisgänget, mamma/pappa eller kollegorna och njut av vår träningsweekend med rolig träning, god mat och skön avkoppling på spa. TaudienTraining är träningsreseföretaget som fokuserar på Dig och att Du ska få uppleva en aktiv och spännande träningshelg med mycket glädje och gemenskap.

Lördag

09.45- 10.15 Välkomstmöte – Träffa dina instruktörer för helgen och få information om Skepparholmen och helgens aktiviteter.

10.30- 11.15 Funktionell styrka med Marlene – Funktionellt pass där vi jobbar igenom kroppens alla delar genom rörlighet, styrka och kondition. Passet är koreograferat till musiken och flera av övningarna utförs med hjälp av gummiband.

10.30 – 11.15 Löpskolning och löpstyrka med Jennifer – Lär dig springa med rätt löpteknik med hjälp av olika löpskolningsövningar samt löpstyrka. Få tips på hur du kan springa mer effektivt och skonsamt för kroppen för att spara energi. Passet körs utomhus!

11.30 – 12.00 HIIT med Marlene - är ett högintensivt konditionspass som inget annat. Det är utformat för att snabbt förbättra din atletiska förmåga och ge dig en effektiv träning på kort tid. I detta explosiva gruppträningspass använder du endast din egna kropp som vikt.

11.30 – 12.15 Soma Move med Jennifer - Är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.

12.00 – 13.15 Lunchbuffé med två olika varmrätter, stor salladsbuffé samt måltidsdryck.

13.15 - 14.00 Föreläsning med Marlene - Rörelse är Frihet! Under föreläsningen får du tips råd och information kring hur du kan bli smärt- och skadefri oavsett om du är idrottare eller motionär. En majoritet av befolkningen lider av fotproblem som orsakar skador längre upp i kroppen. Under föreläsningen får du med dig redskap för att analysera din fot samt rörelsemönster och verktyg för att förbättra din rörelseförmåga.

14.15 – 15.00 Mobility med Marlene - En klass fylld av effektiva stretchövningar som hjälper dig till ökad rörlighet och bättre kroppskontroll. Vi kommer huvudsakligen att fokusera på fotens funktion med övningar som ökar rörligheten i fotleden och aktiverar stortån, vilket minskar risken för skador. Du får med dig en övningsbank av annorlunda och effektiva övningar hem.

14.15 – 15.00 Funktionell cirkel med Adam utomhus - Träna igenom hela kroppen genom stationsträning där vi växlar styrke-och konditionsövningar. Gummibandsövningar växlas med övningar med egna kroppen och med kettlebells.

15.15 – 16.15 Endurance med Adam & Marlene - Löpning kombinerat med olika styrkeövningar som utförs i skogen i de vackra skogsslingorna vid havet.

15.15 – 16.15 Pilates och stretch med Jennifer - Pilates hjälper till att bygga upp styrkan i hela kroppen, med tonvikt på vår coremuskulatur. Träningen bygger på styrketräning tillsammans med stretching och koncentration. Kom ned i varv samtidigt som du stärker hela kroppen!

16.15 – 16.45 Stretch med Marlene – Avsluta dagen med att sträcka ut i kroppens alla muskler och kom ner i varv inför en avslappnande och skön eftermiddag.

16.15 Eftermiddagsfika

18.00 – 20.00 SPA

20.00 3 Rättersmiddag inkl kaffe

Söndag

07.30 – 08.30 Yinyoga med Jennifer - I yinyoga fokuserar vi på Yin-delarna i kroppen med bl.a skelett, bindväv och ligament. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

07.30 – 08.00 Morgonjogg med Adam – Börja dagen med en skön joggingtur i Skepparholmens underbara miljö.

07.45 – 08.15 MRL med Marlene – Roliga och fantasifulla styrkeövningar för mage, rumpa och lår. Vi använder oss bl a utav minibands.

07.30 – 10.00 Frukostbuffé

09.30 – 10.15 Föreläsning motivation med Jennifer – En långsamt hållbar hälsosam livsstil, så lyckas du! Så kan du med tankens kraft, kunskap, planering och tydliga mål skapa en långsiktigt hälsosam livsstil. Här får du konkreta tips och råd på hur du får in både träning och återhämtning i en fullspäckad vardag. Att bibehålla motivationen över tid handlar mycket om att skapa nya vanor, som blir rutiner, som blir en sund livsstil. Välkommen att inspireras! (Temat för föreläsningarna kan ändras)

10.30– 11.15 Freepower med Marlene - På det här intensiva och samtidigt rofyllda pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, skärpt, dansant och avspänd, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation. Ett riktigt coolt pass!

10.30 – 11.15 Box med Adam – Med hjälp av handskar och mitzar jobbar vi med slag och sparkar tillsammans med vår träningskompis. Inga förkunskaper krävs och går utmärkt att komma själv på passet.

11.30 - 12.15 Zumba med Jennifer - Sväng loss till latinamerikanska rytmer med massor glädje. Skön avslutning på helgen!

11.30 – 12.15 WOD med Adam – Crossfit inspirerat pass där vi tränar igenom olika block på tid där du själv väljer intensiteten. Träningen sker utomhus!

12.20 – 12.45 Stretch med Jennifer och Marlene – Sträck ut i kroppens alla muskler och avsluta med en skön avslappning

12.50 – 13.15 Tack och avslutning! – Motiverande avslutande ord för helgen och överraskning.

13.15 Lunchbuffé med två olika varmrätter, stor salladsbuffé samt måltidsdryck.

Mindre ändringar i schemat kan ske.

2995 kr per person i enkelrum eller i del av dubbelrum

TaudienTraining är träningsreseföretaget som fokuserar på Dig och att du ska få uppleva en aktiv och spännande semester med mycket glädje och gemenskap. TaudienTraining har många års erfarenhet inom både tränings- och resebranschen och vill dela med oss av det bästa av dessa två världar genom träningsresor! Vi finns alltid nära tillhands redo att hjälpa dig med alternativ på övningar, kosttips, visa teknik på någon övning eller vad du kan tänkas vilja ha hjälp med.

Istruktörer

Marlene Taudien - Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Tränar själv allsidigt, men föredrar högintensiv funktionell träning men ser även till att få in yogan i sin träning varje vecka. Startade TaudienTraining 2013 och har sedan dess anlitats till arrangemang av träningsresor och föreläsningar. Är även personlig tränare och gruppträningsinstruktör inom en stor bredd av olika klasser. Mycket uppskattad instruktör. Får alla att känna sig sedda och leder till att man utmanar sig lite mer än vad man trodde var möjligt.

Adam Taudien - Tycker att det bästa som finns är att lyfta tungt på gymmet och det är just styrketräning som han ägnar mest av sin egen träning åt. Uppskattad för sin pedagogiska utlärningsstil där han lyckas få alla att förstå hur olika övningar ska utföras. Inspirerar med olika styrkeklasser och sin uppskattade föreläsning. Jobbar som instruktör inom boxning och funktionell träning samt även som personlig tränare.

Jennifer Wiktander - Oavsett om du är tränad eller otränad, ung eller gammal, man eller kvinna så vet Jennifer hur hon stöttar och peppar på bästa sätt. Hon har en imponerande utbildsningsbas, som Personlig tränare, Kostrådgivare, Yogalärare, Löpcoach och gruppträningsinstruktör inom en mängd olika koncept. Brinner för att hjälpa människor och vill se dem utvecklas. Driver idag träningsföretaget HealthbyWiktander.

Varmt välkommen till en härlig träningshelg!

 

Obligatoriska fält är markerade med *

Antal personer:

Paket:

Ankomstdatum: *

Avresedatum: *

Namn: *

Företag:

Adress:

Postnr:

Ort:

E-post: *

Telefon: *

Önskemål om behandling:

 • Skidåkarkurs med MalinDeMora 13/1

  Vi erbjuder en träningsdag med fokus på längdskidåkning med populära MalinDeMora - certifierad skidcoach i Svenska Skidförbundet och licensierad personlig tränare. Dagen innehåller föreläsning med fokus på längdskidteknik i teorin och hur du tränar året runt för att bli en bättre skidåkare samt kringliggande ämnen inom längdåkning såsom utrustning och valla. Vi kör även ett praktiskt längdskidpass med samtliga tekniker för de klassiska fem åkväxlarna.

  Skidåkarkurs med MalinDeMora 13/1

 • Dans- & träningsdag med Maria Bild 2/2

  Kom och var med på en dag fylld med träning och dans tillsammans med Maria Bild. Här får du ta del av Marias träningsglädje och energi och prova olika träningsformer, varav dans är ett av inslagen. Maria känner vi igen bland annat från Let´s dance där hon redan första omgången tog hem segern tillsammans med Måns Zelmerlöw. Hon är även med i succén "Dansa samba med mig" med Tobias Karlsson.

  Dans- & träningsdag med Maria Bild från Let´s dance 8/12 & 2/2

 • Viryayoga på tisdagar med start 15/1

  Viryayoga är en dynamisk yoga med fokus på biomekanik. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen. Nu har du möjlighet att tillsammans med härliga Eva Lindström få ta del av Viryayoga under 6 st tisdagskvällar. Köp ett yogakort för den 15 jan, 22 jan, 29 jan, 5 feb, 12 feb och den 19 feb. Viss yogavana är bra men alla är självklart välkomna.

  Viryayoga på tisdagar med start 15/1

 • Holistic Boost 19/1 och 9/2

  Våra populära Holistic Boost-events med Cecilia Gustafsson fortsätter under 2019 med uppdaterade klasser. En dag med "helhet" som ger inspiration på samma gång som du tränar kroppen, gör av med spänningar och får ny energi. Rytm, kraft och stillhet är temat på dagen med härliga Cecilia Gustafsson. Förvänta dig en uppfyllande upplevelse!

  Holistic Boost 19/1 och 9/2